Router elhelyezési útmutató 3 egyszerű lépésben:

1.    Miután kicsomagoltad készüléked dobozából, keress neki egy megfelelő helyet. Ebben segítünk néhány hasznos tippel:

  • Mivel a router beltéri használatra készült, mindenképpen az épületen belül helyezd el.
  • Lehetőleg ablak közelében, minél magasabban, ha van rá lehetőség akár az emeleten, ugyanis így van a legnagyobb esélye a kültéri jelek fogadására és továbbítására.
  • Ne tedd más elektromos berendezés közelébe.
  • Ne takard el vagy helyezd fém tárgyak, felületek mögé.

2.    Csatlakoztasd a routert egy áramforráshoz, hogy bekapcsoljon. A rendszerbetöltés maximum 2-3 percet vesz igénybe. Miután üzemképes az eszköz, a hálózati LED jelzők segítségével fogod látni, hogy 4 vagy 5G hálózaton működik. Ez készülékenként változó lehet, ezért ennek beazonosításához vedd segítségül a router használati útmutatóját.

3.    Végezz el néhány mérést, és tudd meg az épület melyik helyiségében legjobb a jelerőssége routerednek.

Hogyan találd meg a legjobb helyet routered számára? 

A következő pár, egyszerű lépés segítségével össze tudod hasonlítani a router jelerősségét több különböző helyen/helyiségben is.

Ehhez nem kell mást tenned, mint:

  • Felcsatlakoznod az új internetedre, majd megnyitni a yettel.hu/jelerosseg oldalunkat. Pl.: telefonról, tabletről
  • A legördülő menüből kiválasztanod routered típusát.
  • Majd megadnod annak sorozatszámát, frissíteni az oldalt és kattintanod a „Kezdjük a mérést” gombra.

Érdemes legalább három mérést végezni, melyek eredményét összegezzük, hogy ezzel is segítsünk megtalálni a legalkalmasabb helyet routered számára.

Hogy erre miért van szükség?

Routereink 5G kompatibilisek, így, ha nálad elérhető folyamatosan bővülő 5G hálózatunk, arra bátorítunk, hogy azt használd. 5G hálózatunk lefedettségéről itt találsz bővebb információt

Akkor se csüggedj, ha nálad még nem elérhető 5G szolgáltatásunk, hiszen az országos lefedettségű 4G hálózatunk is megbízható, gyors internethozzáférést biztosít neked!

További információkért nézd meg router elhelyezési videónkat, illetve a router beüzemelési/használati útmutatóját, vagy kérj visszahívást kollégáinktól.