var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

Adattörlési kisokos: így nem kerülhetnek rossz kezekbe a személyes adatok

Önfeledt nyaralási fotók, az előző havi gázóra állása, bankkártya-adatok, SMS-ek – a mobilunkon sok hasonló, sokszor érzékeny adatot tárolunk, akár tudtunkon kívül is. Egy friss kutatás szerint a magyarok jelentős része továbbadja másnak a már nem használt mobilját, és sokan közülük nem törlik az azon tárolt adatokat, amelyek így akár illetéktelen kezekbe is kerülhetnek. A Yettel segítséget ad ahhoz, hogyan vigyázzunk adataink biztonságára, és ha visszavisszük régi telefonunkat a szolgáltatóhoz, az most kedvezményt is érhet.

A Yettel friss országos kutatása[1] alapján a magyarok 40%-a elajándékozza másnak vagy eladományozza régi mobilját, 23%-uk pedig eladja. És hogy mi történik a régi telefonon maradt adatokkal? Míg a válaszadók 65%-a tart attól, hogy visszaélhetnek a készülékén lévő adatokkal, 16%-kal mégis előfordult már, hogy nem törölte le a személyes adatait, mielőtt továbbadta volna a mobilt. Emellett a válaszok alapján ilyen esetben 14% önmagától nem tenne semmit a mobilján lévő tartalmakkal, hanem többnyire másoktól kérne segítséget.

Pedig a készülékeken rengeteg személyes és szenzitív adatot tárolunk: kezdve a magunkról és másokról készült fotóktól, a bankkártyaadatokon és jelszavakon át a social media fiókunkig, így ha rossz kezekbe kerül a mobiltelefon, ezekkel vissza is lehet élni. A csalástípusok közé tartozik például a profillopás, amikor pénzt vagy információt szereznek a nevünk és adataink felhasználásával. Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, érdemes a készülék átadása előtt néhány egyszerű lépést betartani – de ha csak utólag jut eszünkbe az adattörlés, akkor sincs feltétlenül minden veszve!

Mit tegyünk, ha eltávolítanánk az adatokat?

Elsőként készítsünk biztonsági mentést a telefon teljes tartalmáról, hogy ahhoz később is hozzáférjünk. Sok telefon eleve a felhőbe ment bizonyos adatokat – iPhone esetében az iCloudba, Androidnál pedig a Google-fiókba, vagy a készülék gyártói profiljába –, és érdemes beállítani a rendszeres automatikus mentést, de a telefonból való “kiköltözés” előtt készítsünk manuálisan még egy biztonsági mentést. Léteznek olyan appok is, amik kifejezetten a mobil operációs rendszerek közötti váltás esetén segítik az adatok átmentését. Ha a készülékben van SD kártya, vegyük ki belőle, ugyanis ezen is tárolhatunk személyes adatokat.

Ezt követően indítsuk el a gyári alaphelyzet visszaállítását, ami azt jelenti, hogy a telefonról törlődik minden adatunk és egyéni beállításunk, és visszakerül a gyári állapotába. Érdemesebb ezt az opciót választani, mint manuálisan letörölgetni az adatokat, mert így biztosan nem marad a készüléken érzékeny információ – a tárolt képek, videók mellett ilyenek például a böngészési előzmények, a jelszavak, a banki adatok, az üzenetek és a céges levelezés is.

A gyári alaphelyzet visszaállításának menete telefontípustól is függ. iOS esetén a ’Beállítások > Általános’ menüben ’az Iphone átvitele vagy alaphelyzete’ opciónál találjuk. Androidos készülékeknél a gyártótól is függ, de leggyakrabban a ’Beállítások > Általános kezelés > Visszaállítás' útvonalon érhető el a ’Gyári adatok visszaállítása’.

Ha mégis a készüléken maradnak az adatok

Ha családtagtól vagy ismerőstől kapunk használt telefont, előfordulhat, hogy megtaláljuk rajta az előző tulajdonos adatait. Ilyenkor egyeztessünk vele, hogy szüksége van-e az adatok lementésére, majd állítsuk be a gyári adatok visszaállítását. Előfordulhat, hogy ezt nem tudjuk megtenni, mert a korábbi felhasználó jelszóval védte a készüléket, ezért is fontos, hogy a készülék törlése még az átadás előtt megtörténjen.

Akkor sincs minden veszve, ha a mi adataink maradnak rajta egy már átadott készüléken: ha a készüléken még be vagyunk jelentkezve az online fiókunkba – iOS esetén az iCloudba, Androidnál pedig a Google-fiókba – akkor ezeknek a szolgáltatásoknak a webes felületén távolról zárolhatjuk vagy törölhetjük a fiókot a telefonról. Ez az opció akkor is segíthet, ha elhagyjuk vagy ellopják a mobilunkat.

Segítség a végleges törléshez

A fentieken túl elérhető a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adattörlési szolgáltatása is, amellyel az eszközön tárolt adatok visszaállíthatatlanul törlődnek az okostelefonról. Új készülék vásárlásakor ehhez jár egy ún. adattörlő kód, amivel a törlési folyamat a veglegestorles.hu oldalon indítható el. A szolgáltatásról további információ elérhető a Yettel weboldalán.

Ha túlvagyunk az adatok visszaállításán, és régi készülékünket már nem tudjuk senkinek továbbadni, érdemes azt a Yettel bármelyik üzletébe visszavinni, a szolgáltató pedig gondoskodik szakszerű újrahasznosításáról; ráadásul most jelentős kedvezményt is kaphatunk érte. A szolgáltatónál augusztus 30-ig leadott használt – akár már nem működő – mobiltelefonért 30 ezer forint kedvezmény jár bármely új mobil vásárlása esetén, publikus lakossági hangalapú számlás tarifával, 2 év hűséggel.

További információ: www.yettel.hu/vidd-az-ujat

[1] A Yettel megbízásából, az Ipsos online paneljén készített, nemre, korra, településtípusra és régióra nézve reprezentatív országos kutatás, amelyet 840-en töltöttek ki 2023. június 30. és 2023. július 6. között.