Adattörlési szolgáltatás

A személyes adatok védelme érdekében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) adattörlési szolgáltatást nyújt a fogyasztóknak. Az adattörlő alkalmazás a tartós adathordozó eszközök – például érintőképernyős mobiltelefonok – széles körénél teszi lehetővé az eszközön tárolt adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét. Az NMHH 2021. december 1-től biztosítja az adattörlést lehetővé tevő szolgáltatás elérhetőségét. Az adattörlés egy címke segítségével lehetséges, amit a címkén megjelölt internetes oldalon közzétett tartós adathordozó eszközöket értékesítő kereskedő biztosít a fogyasztók számára.

A címke használata

A címkén található adattörlő kód és szükséges eszköz-azonosítók, valamint adatok megadását követően, a www.veglegestorles.hu webes felületen elérhető alkalmazás segítségével véglegesen le lehet törölni az adatokat az ott közzétett felhasználási feltételek szerint támogatott tartós adathordozóról. Az adattörlő kód fedőréteggel védett.

A címkén található kód egyszer használatos és egy törlésre biztosít lehetőséget.  A törlést követően a felhasználó elektronikus levélben adattörlési igazolást kap.Az adattörlő alkalmazás és a címke használatával kapcsolatos további információ a  www.veglegestorles.hu weboldalon található. 


Az adattörlő alkalmazás üzemeltetése és a törlési folyamat, az ügyfélszolgálat biztosítása a Yetteltől teljesen függetlenül történik..
Ügyfélszolgálat: ugyfelszolgalat@veglegestorles.hu, (06 1) 999-6434 Az operátorok elérhetők munkanapokon, hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30, pénteken 8:00 és 14:00 között.

 További részleteket az adatok végleges hozzáférhetetlenné tételét lehetővé tevő alkalmazás biztosításával kapcsolatos eljárási szabályok meghatározásáról szóló 726/2020. (XII. 31.) számú kormányrendelet tartalmaz.