Xiaomi mobiltelefonok

Xiaomi mobilok


Napjaink egyik legnépszerűbb telefongyártója a Xiaomi, ami nagyon kedvező ár-érték arányban kínálja a készülékeit a piacon. Kitüntetett szerepe azonban nem kizárólag az anyagiaknak köszönhető; a Xiaomi mobilok a specifikációik szerint ugyancsak figyelemre méltó sajátosságokkal rendelkeznek: szuper Leica kameráik, erős akkumulátoruk, hatékony operációs rendszerük a legtöbb fogyasztói igényt képesek kielégíteni.

Kedvező árak, prémium megoldások – ezek a Xiaomi telefonok legnagyobb előnyei

A Xiaomi telefonok legnagyobb vonzereje kétségtelenül az árukban rejlik, de ez még nem minden. Ezért kizárólag a kedvező ár-érték aránnyal érvelni megtévesztő lehet, ugyanis egy Xiaomi telefon többet tud, mint azt elsőre gondolni lehet.

Kínálata már évek óta nagy népszerűségnek örvend hazánkban is, azonban hivatalos képviselete csupán 2019 végén jött létre. Azóta a Yettel választékában is elérhetők a barátságos áron kapható, de mégis magas minőséget képviselő készülékei.

Prémium kategóriás megoldások

Hiába, hogy a Xiaomi a megfizethetőbb telefonok gyártását tűzte ki legfőbb céljának a két nagyobb riválisával szemben, csúcskészülékeinek specifikációja mégsem maradnak el tőlük.

Árukat meghazudtolóan, a Xiaomi legjobb minőségű készülékei már négy hátlapi kamerával rendelkeznek, melyekkel a legemlékezetesebb pillanatainkról igazán impozáns képek készíthetők. A Xiaomi 13 telefonok kamerarendszere például a legendás Leicával együttműködésben készült. 

Egy Xiaomi telefon minden szempontból prémium kategóriás megoldásokat kínál. A benne rejlő hardver semmilyen kívánnivalót nem hagy maga után, igény esetén akár mobiljátékok alkalmazását is biztosítja. Emellett a Xiaomi kínálatában található készülékek mind OLED-kijelzővel kerülnek piacra, ami alapvetően a topkategóriás, jóval drágább készülékek sajátossága szokott lenni. Épp ezért az avatatlan szemeknek igencsak nehéz megmondani a különbséget egy csúcskategóriás telefon és egy Xiaomi mobil külseje között.

Android újratöltve: MIUI

A Xiaomi mobilok Android operációs rendszert használnak, de tulajdonképpen csak alapnak. A népszerű mobilgyártó cég okostelefonjain egy saját változat fut, a MIUI. Ez a fejlesztés számos plusz lehetőséget nyújt a felhasználók számára, miközben sok más esetben hatékonyabb működést is tanúsít az Android operációs rendszer hagyományos verziójával szemben.

A Xiaomi mobilok az akkumulátorok területén is erősek

Egyes területeken a Xiaomi már nem csak beérte, de meg is előzte versenytársait. Ilyen kiemelkedő előnyének tekinthető a készülékeiben található akkumulátorok kapacitása. A legújabb telefonjaiban például egy Surge névre keresztelt kezelőrendszert lehet felfedezni, ami amellett, hogy egy saját fejlesztésű töltőchipet használ, még energiasűrűsége szerint is elsőnek tekinthető a kategóriájában. 

Kimagasló ár-érték arány

A Samsung és az Apple után a Xiaomi a világ egyik legnagyobb mobiltelefon gyártója, azonban készülékeihez mégis jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni. Elsősorban ez a cég üzletpolitikájának köszönhető, ami a pénztárcabarát megoldásokra és a professzionális minőség fenntartására helyezi a hangsúlyt. Ennek hála, a Xiaomival mindenkinek lehetősége nyílik egy szuper készülék kedvezményes megvásárlására, anélkül, hogy kompromisszumokat kellene kötnie. 

Xiaomi és Redmi: mi a különbség?

A Xiaomi az egyes mobiljait Redmi márkanéven forgalmazza. Ezek a készülékek jellemzően az olcsóbb, legjobb ár-érték arányban megkapható okostelefonok közé tartoznak – a telefonmárka drágább modelljein kizárólag a Xiaomi márkanév szerepel.

Azonban ugyanúgy, mint a Xiaomi kapcsán, a Redmi készülékeket sem szabad alábecsülni. Tekintve, hogy az egyik legfogyasztóbarátabb eszközök a piacon, specifikációik is ennek megfelelően lettek kifejlesztve és beállítva. Ennek köszönhetően egy újszériás Redmi bőven felülmúlhat egy régebbi Xiaomi telefont, de tény, hogy a Redmi mindig az olcsóbb telefonok kategóriájába kerül majd.

Fontos tudni, hogy egy-egy széria Redmi változata csak később jelenik meg, mint a Xiaomi esetében. Ez a Yettel kínálatában is megfigyelhető dinamika: a választékban Redmi Note-ból jelenleg csakis a 11-es szériát lehet megkapni, míg a Xiaomiból a 12-es és 13-as típus is megvásárolható.

Íme a Yettel két kiemelkedő ajánlata:

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 6/128GB

Ez a készülék 108 MP-es professzionális főkamerával és 120 Hz-es FHD + AMOLED-kijelzővel ellátott készülék, ami 67 W-os turbó töltésre képes. Utóbbinak köszönhetően a telefon akár 36 perc alatt 0-ról 100%-ra tölthető. A Yettel Prime Max+ csomaggal akár 0 Ft-ért hazavihető.

Xiaomi 12T Pro 256 GB Dual SIM

A Xiaomi 12T Pro telefon esetében már 200 MP-es képalkotó rendszer segíti a fotóst és Snapdragon 8+Gen 1 processzor gondoskodik a szuper gördülékeny használatáról. A 120 W-s HyperCharge töltővel 0-ról 100%-ra töltése alig 18 percig tart. Yettel Prime Max+ csomaggal a készülék ára 158 990 Ft.

A Xiaomi mobilok napról napra kompromisszumkész megoldást nyújtanak

A Xiaomi mobilok napjaink kimagasló ajánlatai közé tartoznak. Naprakész, könnyen kezelhető rendszerekkel működnek; a legjobb lehetőséget biztosítják hogy egyik napról a másikra bárki okostelefon-tulajdonossá váljon anélkül, hogy le kéne mondjon a prémium minőségű felhasználói élményről.

A Yettel választékában aktuálisan mindig elérhetők a Xiaomi és a Redmi széria legújabb modelljei, amik között hűségkedvezmény, 14 napos cseregarancia és ingyenes házhozszállítás lehetősége mellett mindenki megtalálhatja a maga számára tökéletes okostelefont.