Sajtóközlemények

1-10 / 30 találatból

Biztonságban vagy az interneten?

A biztonságos és kreatív internethasználatra fókuszált idén a fiataloknak kiírt NetBiztos videópályázat

Mire figyeljünk szörfölés, csetelés, keresgélés, zenehallgatás, videónézés és blogolás közben? Ezekre a kérdésekre kereste a választ a DUE Médiahálózat és a Yettel által kiírt NetBiztos pályázat, amelynek győzteseit a DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztiválján hirdették ki.

Tovább

Csúcsot dönthet idén nyáron a roaminghasználat

A nyaralási szezon előtt itt a Yettel friss hálózati előrejelzése

A belföldi adathasználathoz hasonlóan a roaming esetében is nő az adatforgalom: a Yettel legfrissebb hálózati riportja szerint a szolgáltató ügyfelei idén tavasszal már ugyanannyit adatroamingoltak külföldön, mint a tavalyi csúcsidőszakban, azaz július-augusztusban, és idén áprilisban a roaming-adatforgalom 75%-kal volt magasabb a tavaly áprilisinál. A trend azt vetíti előre, hogy idén nyáron megdőlhetnek a roaminghasználati rekordok. A kényelmes külföldi mobilozáshoz a Yettel ajánlatokkal készül a nyári szezon előtt.

Tovább

Újra világversenyen drukkolhatunk a hazai fejlesztésű önvezető autónak

Franciaországban méretteti meg magát a győri egyetem diákjai által fejlesztett világrekorder jármű

Több mint 20 ország egyetemének saját fejlesztésű koncepciójárműve méretteti meg magát május 19-25. között a franciaországi Nogaróban rendezett Shell Eco Marathonon. A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói csapata saját fejlesztésű önvezető autóját ezúttal energiahatékonysági és autonóm kategóriákban indítja a versenyen. A tesztelések és a verseny során elengedhetetlen megbízható internetkapcsolatot immár évek óta a Yettel biztosítja a csapat számára.

Tovább

A te anyukád tudja, hogy pontosan mivel foglalkozol?

Anyák napja alkalmából rendhagyó nyílt napot tartott a Yettel

Minden harmadik anyuka csupán nagyjából tudja meghatározni, hogy pontosan mivel foglalkozik gyermeke, derült ki a Yettel Magyarország felméréséből, melyet anyák napja kapcsán készített a munkatársak és hozzátartozóik körében. Az esemény ötletét az adta, hogy bár általában mindenki mesél a munkájáról a szüleinek, arra csak ritkán adódik lehetőség, hogy fizikai valójában is megmutassa azt. A kutatásból az is kiderült, hogy az édesanyák a home office és a hibrid munkavégzés mellett a munkához használt technikai eszközök fejlődését tartják a legnagyobb változásnak az elmúlt 20-25 évben a munkaerőpiacon.

Tovább

Indul a Yettel TV, több mint 2 millió órát tévéztek eddig az előfizetők a tesztidőszakban

A hazai kereskedelmi adók mellett a mozicsatornák tarolnak, a gyerektartalmakat sokan rögzítik

A sikeres nyílt tesztidőszak után itt a Yettel TV, a Yettel otthoni TV-szolgáltatása, amellyel akár 93+3 tévécsatorna adása követhető TV-készüléken és mobilon is. Mobilhálózatra épülő otthoni internetszolgáltatásaival és a Yettel TV-vel a szolgáltató immár teljes körű otthoni szolgáltatásokat kínál országosan több millió háztartás számára.

Tovább

AI és okostelefonos applikációk az oktatásban – újra megnyílt a ProSuli tananyagfejlesztő-pályázata

„Nem félnünk kell a mesterséges intelligenciától, hanem megtalálnunk a helyét az oktatásban”

Okostelefonos applikációk, mesterséges intelligencia, gamifikáció – a modern iskolai oktatás hívószavai. A negyedik alkalommal meghirdetett ProSuli digitális tananyagfejlesztő-pályázatra ezúttal tíz témakörben jelentkezhetnek a pedagógusok. A pályázat célja, hogy támogassa a tanárokat a digitális oktatást segítő lehetőségeik bővítésében. Az elkészült tananyagokból egy minden pedagógus számára ingyenesen elérhető, videós tudástár áll össze a Webuni felületén.

Tovább

Egyensúlyban a napi munka és az egyéni fejlődés egy multinál – esettanulmány

Így épült fel a „Learning Week” a Yettel Magyarországnál

2023. április 18-21. között egy különleges, képzési és fejlődési lehetőségekkel tűzdelt hetet szervezett munkatársainak a Yettel Magyarország.  A Learning Week névre keresztelt programsorozat az egyéni fejlődést és a csapatban működést is támogató előadásokat és workshopokat kínált, az idei mottó: “Az alkalmazkodás képessége a változó világhoz” – esettanulmány.

Tovább

Tippek az új telefon biztonságos és kényelmes beállításához

Egy új okostelefon beszerzéséhez sokan kérnek tanácsot a családtagoktól, barátoktól, de a vásárlás után a készülék beállításához is jól jöhet a segítség. Ráadásul a kellő tudatosság nélkül a mindennapi használat közben is belefuthatunk olyan veszélyekbe, mint például az adathalász SMS-ek, a telefonon belüli költések, vagy az óvatlan adatmegosztás. Érdemes tehát az új készülékkel nem magára hagyni a kevésbé rutinos okostelefonozó rokonunkat, barátunkat, gyerekünket – a Yettel most néhány praktikus tippel segít, hogy biztonságos és kényelmes legyen a telefonhasználat.

Tovább

Indul a verseny a használt mobilokért

Iskolák és diákok versenyezhetnek a használt mobil- és elemgyűjtő bajnokságon a Fenntarthatósági Témahét keretében

Április 24. és 28. között rendezik meg az országos Fenntarthatósági Témahetet, amely kapcsán kezdetét veszi az időszaki használt mobiltelefon- és elemgyűjtő bajnokság. A verseny célja, hogy ráirányítsa a gyerekek figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságára. A diákok és iskolák körében meghirdetett bajnokság április 17. és május 19. között zajlik, főtámogatói a Belügyminisztérium, a Kék Bolygó Alapítvány és a Yettel Magyarország Zrt.

Tovább

Eltelt két évtized, de a társadalmi kihívások továbbra is velünk vannak - huszadik alkalommal indul a nevezés a Hégető-díjra

Bár a világ húsz év alatt sokat változott, a társadalmi problémák nem csillapodtak, sőt, számos területen újabb komoly kihívásokkal kell megküzdenie az emberiségnek. Az RTL Klub fiatalon, autóbalesetben elhunyt riporterének, Hégető Honorkának az emlékére alapított díj szerepe és jelentősége, valamint a Honorka szellemiségében készült alkotások relevanciája sajnos ugyanannyira fontos 2023-ban, mint húsz évvel ezelőtt.  Honorka elsősorban a hátrányos helyzetű emberek sorsával foglalkozó riportokat készített, amelyért 1999-ben Toleranciadíjat kapott. Munkásságának emlékét őrzi a nevét viselő alapítvány által 2003-ban létrehozott Hégető-díj, amelyet minden évben olyan újságírók és alkotók vehetnek át, akik olyan társadalmilag fontos témákat dolgoznak fel, amelyekre érdemes a nagyközönség figyelmét is ráirányítani.

Tovább