Sajtóközlemények

1-10 / 50 találatból

Meghosszabbított határidő a gyerekeknek szóló filmpályázaton

A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázatok beküldésének új határideje október 18!

Betűből képkocka címmel hirdetett alkotói pályázatot a Yettel és a Bookline. A pályázaton 13-19 éves fiatalok olyan filmalkotásait várják, amik alapja a pályázók bármilyen, frissen megélt könyv-élménye. A döntőbe került rövidfilmek premierje a Cinemira Nemzetközi Ifjúsági Filmfesztiválon lesz, a neves szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotások készítőit érétkes nyeremények várják. Az élénk érdeklődésre való tekintettel a szervezők a pályázati határidő egy hónappal, október 18-ig történő hosszabbításáról döntöttek.

Tovább

Magyar fejlesztők keresik a választ a válság három legnagyobb kihívására

Az energiaválsággal és inflációval járó legégetőbb problémák megoldására ösztönzi az ország legtehetségesebb szakembereit a Yettel pénzdíjas ötlet- és megoldásversenye

Európa rég nem látott energiahiánnyal néz szembe, miközben az infláció világszinten is rekordokat dönt. Magyarországon a háztartások költségvetése, illetve a kis- és középvállalkozások működése mellett a városi közlekedést is alapjaiban rázhatják meg ennek következményei. A komoly kihívásokra azonban korábban még sosem látott technológiai megoldások adhatnak választ. Ezek megtalálására és kidolgozására ösztönzi Magyarország legtehetségesebb szakembereit a Yettel 5 millió forint összdíjazású hackathonja.

Tovább

A magyar háztartások közel negyedének még nincs otthoni internete

Az otthoni internetezés egyre népszerűbb: évente 2-3 százalékponttal nő az elterjedtsége, és már a magyar háztartások több mint háromnegyedében érhető el otthoni net, illetve a nagyképernyős tartalomfogyasztást lehetővé tévő valamilyen eszköz – asztali gép, laptop, okostévé vagy tablet. Az otthoni internetes szolgáltatások hazai kínálatában a Yettel idén tavasszal úttörő módon elsőként indított 5G technológián alapuló, lakossági ügyfeleknek szóló, mobilhálózaton nyújtott otthoni internetszolgáltatást, és most meghosszabbítja akcióját, amelyben a szolgáltatás 6 hónapig 0 forintos havidíjért próbálható ki.

Tovább

Öt év alatt ötszörösére nőtt a nyári adatforgalom

Az 5G megjelenésének is köszönhető, hogy felgyorsult a netforgalom éves növekedése

A hazai mobilhasználati szokásokat vizsgáló Yettel hálózati riport a nyári hónapokban mért forgalmi adatokat hasonlította össze a korábbi évek azonos időszakával. Az eredmények szerint a mobilnet iránti igény növekedése felgyorsult, de a hanghívásokban és az SMS forgalomban is növekedés látható az előző év nyarához képest. Adatforgalomban a balatoni régió és – az aszály hatásai ellenére – a Velencei-tó környéke is átlag felett növekedett.

Tovább

Így kerülhetsz egyensúlyba új zenékkel

Új előadókat mutat be Majka és a Margaret Island a Yettel Stage ingyenes 5G koncertjén

Mindig ugyanazt a pár albumot hallgatod újra és újra, vagy szívesen merülsz el új előadók zenéiben? Kutatások is igazolták, hogy az új zenékre leginkább fiatalkorunkban vagyunk nyitottak, más tanulmányok viszont pont arra világítanak rá, hogy az újdonságok és a jó zenék pozitív hatással vannak az életünkre. Új zenék, friss tehetségek megismerésére nyílik alkalom október 8-án Budapesten a Yettel Stage ingyenes 5G koncertjén, ahol Majka és a Margaret Island egy színpadon lép fel a feltörekvő KACAJ, Perrin és a The Pontiac zenekarokkal.

Tovább

Új név, bővülő képzési lehetőségek és 135 iskola: így kezdi a tanévet a Yettel digitális oktatási programja

A program digitális tudástárában már közel 60 interaktív lecke segíti a tanárok fejlődését

Szintet lép, és ProSuli néven működik tovább szeptembertől a Yettel digitális oktatási programja, amely 2015 óta HiperSuli néven vált ismertté az ország digitális oktatásra nyitott tanárai és intézményei körében. A projekt újabb lehetőségekkel is bővül: a résztvevő pedagógusok hamarosan fenntarthatósági és mentálhigiénés képzésben is részesülhetnek. A program sikeres digitális tananyagfejlesztő pályázatának tréninganyagait már közel 800 hazai tanár alkalmazza.

Tovább

Közösségi kertészet indult a Yettel székházánál

A közösségi kertet önkéntes munkatársak művelik, belső használatra termelnek és jótékonysági célokat is szolgálnak

A Yettel törökbálinti székháza Natura 2000 besorolású természetvédelmi környezet, hegyek és szántóföldek szomszédságában, összesen 8 hektáron terül el. A környezetbe illeszkedő épület eddig is a környezettudatos megoldásairól volt ismert, és most a geotermikus fűtés, a kiemelkedő energiatakarékossági megoldások és a napkollektorok mellé egy önkéntes munkatársak által gondozott, önellátó közösségi kertészet is társul. Az itt megtermelt élelmiszerek felét az önkéntes gazdák vihetik haza, míg másik felét jótékonysági célokra hasznosítva ajánlja fel a közösség.

Tovább

A gyerekek idejük nagy részét az interneten töltik, mégsem szentelünk elég figyelmet a biztonságukra

Sokkal kevésbé képesek felismerni a gyerekek a számukra ártalmas tartalmakat az interneten, mint azt saját bevallásuk szerint állítják – állapítja meg egy friss felmérés. Mindeközben a szülők sem feltétlen tudják, hogyan álljanak hozzá gyermekük online tevékenységéhez, idővel pedig egyre kevesebb figyelmet szentelnek erre, pedig az online zaklatás tinédzser korban a leggyakoribb. A Yettel a gyerekek online tevékenységének megértésére a szülőket segítő TudatosNet tudáspakkal készül a tanévkezdésre. 

Tovább

5 ok, amiért nem érdemes a fiók mélyén tartani a régi mobiltelefont

Egy friss országos kutatás szerint a magyarok rengeteg használaton kívüli elektronikai eszközt tárolnak otthon. Régi mobiltelefont például a lakosság 63 százaléka tart a fiókjában. Sokan tartaléknak őrzik ezeket, de többen nem is tudják, mit érdemes velük kezdeni, vagy csak nincs kedvük foglalkozni a kérdéssel. A Yettel ezért Balika István e-hulladék szakértővel, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének elnökségi tagja segítségével mutatja meg, miért érdemes az újrahasznosítást választani.

Tovább