Sajtóközlemények

1-10 / 63 találatból

Stressz helyett meghittség: így legyen idén kiegyensúlyozott a karácsony

A jó ajándék és a jó ajándékozó kulcsa

Feltorlódott munka a szabadság előtt, iskolai programok sora, ajándékvadászat, végtelen bevásárlólisták: csak néhány ok, ami miatt sokaknak stresszes a karácsonyi készülődés. A Yettel kutatása szerint amellett, hogy a gazdasági helyzet idén rányomja a bélyegét az ünnepre, a magyarok negyede stresszel az ünnepi ajándékbeszerzésen. Hogyan lehet megtalálni ebben a sűrű időszakban az egyensúlyt, és az anyagi lehetőségeinktől függetlenül olyan ajándékot adni, amivel valóban örömet okozhatunk? Dienes Angéla pszichológus most megoszt néhány praktikus tanácsot, amivel az ünnepek és az ajándékozás körüli stresszt csökkenthetjük. 

Tovább

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nagymintás, országos kutatást végzett ügyfelei körében a Yettel

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

Tovább

Tanároknak nyújt digitális képességfejlesztést a Debreceni Egyetem a Yettel támogatásával

Ezzel tovább bővült a Yettel ProSuli program által támogatott tanárképzési portfólió

Neveléspszichológia, számítógépes gondolkodás, digitális óraszervezés, programozási alapismeretek, prezentációs technológiák, adatvizualizáció. A Debreceni Egyetem 480 órás, akkreditált felsőfokú szakképzése a pedagógusok digitális kompetenciafejlesztését célozza, amely az új Nemzeti Alaptanterv alapján bevezetett digitális kultúra tantárgy oktatásában nyújt hiánypótló segítséget.

Tovább

A legértékesebb ajándék Te vagy: ezt üzeni a Yettel karácsonyi kampánya

A Yettel idei ünnepi kampányában a klasszikus tárgyi ajándékozás helyett a személyes gesztusok fontosságára hívja fel a figyelmet. Neves illusztrátorokkal együttműködve, egy 25 kártyából álló karácsonyi kollekciót mutat be, amelyek közös élmények ajándékozásához adnak ihletet és ezáltal még személyesebbé teszik az ünneplést. A kártyák elérhetőek országszerte a Yettel üzleteiben, valamint a legertekesebbajandek.yettel.hu weboldalon.

Tovább

Friss kutatás: ugyanannyi embernek, de kevesebb ajándékot terveznek a magyarok idén karácsonyra

Kevesebbet költünk ajándékra, egyre fontosabbak a nem tárgyi meglepetések

Országos, reprezentatív kutatás vizsgálta a magyarok idei karácsonyi ajándékozási terveit, az ünnepekkel kapcsolatos várakozásaikat. A gazdasági helyzet és ezzel összefüggésben a szűkösebbé vált családi kassza hatása egyértelműen megmutatkozik a karácsonyi kiadásokra vonatkozó tervekben. Tízből négyen tervezik, hogy vagy ajándékokra, vagy a teljes ünneplésre kevesebbet költenek, és vannak olyanok is, akik kevesebb szerettükkel terveznek együtt ünnepelni, főként anyagi okok miatt. A Yettel friss kutatásából az is kiderült, hogy a többség jobban örül a nem tárgyi ajándékoknak, és ezzel együtt egyre többen ajándékoznak élményeket. A válaszadók háromnegyede már kapott olyan ajándékot, amit nem tudott használni – erre lehet megoldás a személyes, nem tárgyi figyelmesség.

Tovább

„A globalizáció második szakaszában a robotok veszik át az olcsó munkaerő szerepét”

Európa egyik legtapasztaltabb futuristája és Polgár Judit, a sakktörténet legjobb női játékosa adott elő a Yettel rendezvényén

A következő időszakot a nagy teljesítményű okoshálózatok és az azokon működő technológiák fogják meghatározni – mondta Ray Hammond író, futurista a Yettel éves üzleti partnertalálkozóján. A Yettel Connect rendezvényen Polgár Judit nemzetközi sakknagymester, a sakkozók tízes világranglistájának eddigi egyetlen női helyezettje a sakk analógiáját alkalmazva a stratégiaalkotás sokoldalúságáról beszélt.

Tovább

Mit szállít egy fejlett mobilhálózat?

Első alkalommal egy tető alatt a Yettel és a győri Széchenyi István Egyetem közös projektjei

Okos közlekedési rendszerrel kombinált, valamint energiahatékonyságra optimalizált önvezető járművek, 5G-hálózaton működő vadriasztó drón és az agrárium digitalizálását célzó, a növénytermesztés hatékonyságát növelő IoT megoldás. Első alkalommal mutatkoztak be a Yettel és a győri Széchenyi István Egyetem együttműködésében megvalósuló, a járműipar és a mezőgazdaság területén zajló fejlesztések Solymár Károly Balázs, a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) technológiáért felelős helyettes államtitkárának köszöntőjével.

Tovább

Újabb mérföldkő a hazai mobilkommunikációs kutatás-fejlesztésben

Stratégiai együttműködést kötött az Óbudai Egyetem és a Yettel

A mobilszolgáltató az Óbudai Egyetem (ÓE) területén 5G technológiát alkalmazó mobilkommunikációs hálózatot épít ki, valamint oktatási és munkaerő-toborzási területeken is együttműködik a felsőoktatási intézménnyel – erről írt alá megállapodást Prof. Dr. Kovács Levente, az ÓE rektora, és Dávid Zoltán, a Yettel stratégiai vezérigazgató-helyettese. Közös cél a hazai mobilkommunikációs iparág folyamatos fejlesztése és az új mobiltechnológiák megismerése, magyarországi implementációja.

Tovább

Kortárs alkotók segítségével hívja fel a közösségi oldalak akadálymentesítésére a figyelmet a Yettel

Különleges versek teszik átélhetővé a képeket a látássérülteknek

A látás hónapja alkalmából a Yettel felkérésére kilenc elismert magyar költő, író és slammer vállalkozott arra, hogy szavakkal fessen le egy-egy fotót a láttásérült közösségimédia-felhasználóknak. Az így születő verseskötet elsőként kizárólag úgynevezett alt. textként, azaz a nekik szóló képleírásként volt elérhető, de most bárki elolvashatja. A szolgáltató ezzel szeretné a látók figyelmét is ráirányítani arra a problémára, hogy a közösségi profilok üzemeltetői gyakran elmulasztják akadálymentessé tenni a posztjaikat, ezzel sokak számára valóban „láthatatlanná” téve őket.

Tovább

Mától elérhető az energiaválság kezelését célzó fejlesztői verseny részletes kiírása

Nagyobb sebességre kapcsol a Yettel 5 millió forint összdíjazású versenye

Európa rég nem látott energiahiánnyal néz szembe, miközben az infláció világszinten is rekordokat dönt. Magyarországon a háztartások költségvetése, illetve a kis- és középvállalkozások működése mellett a városi közlekedést is alapjaiban rázhatják meg ennek következményei. A komoly kihívásokra pedig korábban még sosem látott technológiai megoldások adhatnak választ. Ezek megtalálására és kidolgozására ösztönzi Magyarország legtehetségesebb szakembereit a Yettel 5 millió forint összdíjazású hackathonja.

Tovább