„Az együttműködés a leghatékonyabb versenystratégia”

A bizalom és a tisztelet fontosságáról szól a „Krízisből Erő – az újranyitás lélektana” új epizódja

Az őszinteség és a rugalmasság mellett a bizalom és a tisztelet lehet a legfontosabb egy közösség túlélése szempontjából. A krízis idején éppen ezért új típusú vezetői szerepek is megjelentek, és át kellett írni a csapatok szabályzatait, amelyek szerint addig működtek. A „Krízisből Erő – az újranyitás lélektana” beszélgetéssorozat negyedik részében Gazsi Zoltán és Tomán Szabina cégvezetőkkel, valamint Fülöp Márta szociálpszichológussal vitattuk meg a külöböző vezetői módszerek előnyeit.

Az, hogy a munkatársai is látták, Tomán Szabina is sérülékeny, és fel merte vállalni, hogy van helyzet, amire nem tud rögtön megoldást, bizalmat ébresztett a kollégákban – vélekedett az üzletasszony. „Ők is sokkal jobban megnyíltak” – tette hozzá. Emellett szerinte rugalmasságra is szükség volt a kihívások kezeléséhez. Az első hét Szabina cégénél abból állt, hogy „amit én az elmúlt öt évben követeltem, azt felejtsétek el, holnaptól mindent másképp csinálunk”. Nem könnyű persze az ilyen váltás:  „eleinte bennem is felmerült, hogy ezzel esetleg lerombolom a korábban rólam kialakult, kicsit idealizált képet, amitől azért tartottam” – vallotta be Tomán Szabina.

 A vezető szerepének jelentősége nem elhanyagolható. „Fenyegető helyzetben egy csoport elkezdhet fragmentálódni, az egzisztenciális fenyegetettség érzete ellenségességet szülhet, ha pedig egy csoport szétesik, akkor nem tud hatékonyan megküzdeni a kihívást jelentő helyzettel.  Tehát nagyon nem mindegy, hogy egy vezető hogyan interpretálja az eseményeket” – mutatott rá Fülöp Márta, pszichológus, szociálpszichológus, aki szerint, ha van egy külső veszély, amivel együtt kell szembenéznünk „az szociálpszichológiai szempontból egy nagyon jó helyzet, mert a belső kohéziót erősíti”. A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a versengéskutatás egyik legfontosabb eredménye, hogy a leghatékonyabb versengés-stratégia sok esetben az együttműködés. Tehát a versengés és az együttműködés nem zárják ki egymást.

Gazsi Zoltán arról számolt be, hogy az ő cégénél az egyik legfontosabb változás az volt, hogy a járványhelyzettel kapcsolatos tájékoztatást nem csak a vezetők, hanem minden dolgozó rendszeresen megkapta. „Számomra mindig fontos volt, hogy emberséges legyek. Nagyon megtetszett nekem egy kifejezés: a szeretetteljes határozottság” – magyarázta az Eisberg Hungary ügyvezető igazgatója, aki sikerei mellett arról is ismert, hogy az egész cég előtt felvállalta, amikor vastagbélrák miatt kezdték kemoterápiávál kezelni. „Kéthetente küldtem magamról információt, hogy a munkatársaknak ne kelljen találgatniuk az állapotommal kapcsolatban, mert az csak szükségtelen bizonytalanságot szül” – vallja Gazsi Zoltán, aki szerint ez sokat segített is, mert „még jobban összezárt a csapat. Ahol ezeket a hullámvölgyeket fel lehet vállalni, az egy erős közösség, amely más kihívásokra is megfelelően képes reagálni.”

A csapat ereje Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR vezetője szerint is nagyon fontos: „A magányos farkas a természetben elpusztul. A túléléshez, a sikerhez közösségekre és együttműködésre van szükség, még akkor is, ha a csoporton belül van vetélkedés.” A felgyülemlett tapasztalatokat a járvány után remélhetőleg mindenki képes lesz arra használni, hogy emberközpontú szervezeteket építsen – zárta le a beszélgetést Al Ghaoui Hesna, félelemkutató, a beszélgetéssorozat egyik házigazdája.

A beszélgetéssorozat aktuális, negyedik epizódja itt érhető el: https://youtu.be/VsFosSFu3Ik

A sorozatról:
A koronavírus járvány és az ezzel járó korlátozások alaposan felforgatták az emberek életét, ez óhatatlanul sok stresszel és félelemmel, szorongással járt. De legalább ennyi érzelmi terheléssel, dilemmával, kódolt konfliktussal jár az újranyitás, a normális – vagy új normális – élethez történő visszatérés is. A Telenor támogatásával létrejött sorozatban Al Ghaoui Hesna és Endrei-Kiss Judit ehhez szeretne muníciót, inspirációt, tudást adni és példaértékű emberi, közösségi, munkahelyi történeteket bemutatni a meghívott vendégeikkel való beszélgetéseken keresztül. A hat epizód során olyan vendégek osztják meg a Krízisből Erő égisze alatt az adott epizódhoz kapcsolódó gondolataikat, mint Gerendai Károly, ByeAlex, Baji Anikó, Lukoviczki Réka „Robotgirl”, Dr. Fülöp Márta, Gazsi Zoltán, Balatoni József „Jocó bácsi” vagy Michelisz Norbert. A Krízisből Erő – az újranyitás lélektana sorozat a HR Fest szakmai támogatásával jött létre.

A sorozat első epizódja a gyász, az elengedés és az újrakezdés témáját járta körül Baji Anikó egészségügyi kommunikációs szakértő, Lukoviczki Réka „Robotgirl” blogger, valamint Hajdu-Kis Diána szervezetfejlesztő és gyászszakértő közreműködésével.

A második részben ByeAlex, előadó, dalszerző és Gerendai Károly üzletember beszélgettek a házigazdákkal a válság által leginkább érintett szektorok képviselőiként.

A harmadik részben egy igazán rendhagyó, bezárásokkal és újranyitásokkal tarkított tanév tapasztalatait értékeltük Nemes Orsoly, generációkutatóval és Balatoni Józseffel, vagyis „Jocó bácsival”, aki történelemtanár, író. A beszélgetéshez a 2021-es Oxford Schools nemzetközi vitaverseny döntőjének „újonc” kategóriájában nyertes két diák, Balázs Juli és Törőcsik Lili is csatlakozott.