var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

Így szól együtt a modern népzene és a rock

Megérkezett a Kacaj és a The Pontiac közös dala

Mindig izgalmas, ha két zenei műfaj találkozik egymással – nincs ez másként a Kacaj és a The Pontiac legújabb közös szerzeményénél sem. Az „Ébredek” című dal a magyar folkpop és az amerikai életérzéssel átitatott rock szerelmeseinek is fülbemászó dallamokat tartogat. A koprodukció jó példája annak, hogy két különböző háttérrel rendelkező, más stílusban alkotó banda is meg tudja találni a közös nevezőt. A két zenekar nagy találkozása és a közös dal, valamint a hozzá készült klip a Yettel Stage keretében jött létre.

Az „Ébredek” a zenész létről, a zenésszé válásról szól, arról az útról, amit az ember bejár, és szépen apránként teljesíti a kitűzött céljait. Ezen a pályán halad jelenleg a Kacaj és a The Pontiac zenekar is, akik bár más irányokból érkeztek, útjaik mégis összetalálkoztak a feltörekvő zenészeket támogató Yettel Stage keretében, és ez ihlette a közösen alkotott dalt. Egy ilyen helyzetben fontos a kompromisszumkészség, ami a zenekarok elmondása alapján adott volt, hiszen a dal elkészítése nagy egyetértésben zajlott.

“A kezdetektől fogva nagy volt az összhang a két csapat között. Nagyon jól kijövünk egymással emberileg és zeneileg is. A dal elkészülte gördülékeny volt, köszönhetően egy remek estének Pécsett, ahol először összejöttünk zenélni, és ahol megszületett a dal váza is” - nyilatkozta a közös munkáról Nagy Barnabás, a The Pontiac zenekar énekese.

A 2017-ben alakult The Pontiac dalaiban az autentikus amerikai rock és a hazai alter keserédessége találkozik. A tagok még a Kőbányai Zenei Stúdió iskolapadjaiban ismerkedtek meg és barátkoztak össze olyannyira, hogy zenekar lett belőle. A Kacaj egy három éve alakult, modern, progresszív, mégis autentikus pécsi zenekar, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal. Különlegessége, hogy nem csak a tagok korosztálya szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a hiphopig számos stíluselem található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. Ezekből a már önmagukban is kevert műfajokból jött lére a koprodukció.

“Őszintén megvallva nekem volt egy kis félelmem a dalszerző estét megelőzően, hogy két ennyire szélsőséges stílust vajon hogyan lehet összefésülni, de amikor megszólaltak együtt a hangszerek, nem volt kérdés. Egy nagyon különleges és széles zenei világ tárult elénk, ami eddig mindkettőnk számára új volt, és együtt szerettünk bele” - mesélte Katona Bálint Baka, a Kacaj frontembere.

A dalt a két zenekar a Yettel Stage zenei platform keretében alkotta, amelynek célja, hogy a telekommunikáció és a megbízható mobilhálózat, valamint rutinos zenei alkotók segítségével országos ismertséghez segítsen feltörekvő alkotókat. A dalt és a klipet egyszerre rögzítették, amihez a két zenekar az ország két különböző pontjáról érkezett a néhány napos elvonulásra, így a képeken minden igazi: a fáradtság, a kemény munka, hiszen a stáb az alkotás sűrűjében érkezett meg, hogy megörökítsék a dal felvételének legizgalmasabb pillanatait.

Az új dal mellett a Kacaj és a The Pontiac a Yettel legfrissebb reklámfilmjében is szerepet kapott, ezzel is támogatva a két bandát az ismertséghez vezető úton.

A Yettel Stage-ről

A Yettel 2022 nyarán három, a legkülönbözőbb stílusterületekről érkező elismert hazai előadót – Majka, a Margaret Island és a Punnany Massif – kért fel, hogy karoljanak fel egy-egy feltörekvő együttest. A Yettel Stage zenei platform célja ezzel az volt, hogy országos ismertséghez segítse a tehetséges előadókat a telekommunikáció, a megbízható mobilhálózat és a rutinos zenei alkotók tapasztalata által.

A platform egy különleges koncertsorozattal indult, majd a feltörekvő zenekarok – a Kacaj, Perrin és a The Pontiac – folyamatos kommunikációs támogatást, többek között videóklipet is kaptak a kezdeményezés keretében, hogy minél szélesebb közönséghez jussanak el. A programot októberben egy több órás ingyenes 5G koncert koronázta meg a budapesti Szabadság téren, amelyen az összes előadó egy színpadon lépett fel.

A klip a két zenekar Youtube-csatornáin:
The Pontiac - https://youtu.be/DDvWVOWPduE  
KACAJ - https://youtu.be/Pcb_0LYEeXQ

Fotók: https://www.flickr.com/photos/noguchi/albums/72177720306203094