„Mesterséges intelligencia és digitális tanulás” a következő Okostelefon Akadémia témája

Míg a mesterséges intelligenciával (AI, artificial intelligence) vezérelt alkalmazásokban és robotokban sokan a mindennapi életünk megkönnyítőjét látják, mások egyenesen az emberiség végítéletének gondolják a gépek és programok önállósodását. A február 22-i Telenor Okostelefon Akadémia ezúttal a mesterséges intelligencia jelenét és lehetséges jövőjét járja körbe.

2017 első Telenor Okostelefon Akadémiáján kiderül, hogy mi is pontosan az a mesterséges intelligencia, hogyan befolyásolja az életünket, és milyen szerepe lehet a mobiltelefonok világában. Hogyan lehet egy gépet tanulásra bírni, és hogyan lehet az embereket egyszerűbben, ugyanakkor izgalmasabban tanítani digitális eszközökkel.

A már 14. alkalommal megrendezett Okostelefon Akadémia helyszíne ezúttal az ELTE TTK épületének Gömb aulája lesz. A Petőfi híd budai oldalán található épületben 18.00 órától színpadi program, és izgalmas, a témához kapcsolódó kiállítókat felvonultató expo terület várja a látogatókat.

A 14. Okostelefon Akadémia előadói:

  •  Sepp Norbert, az IBM Watson magyarországi nagykövete
  •  Szalontay Zoltán, a Telenor vezető üzleti alkalmazás tanácsadója
  •  Ádám Péter, a Cellect menedzsere, Alpha 1 programozható robot bemutató
  •  Startup eszmecsere: Béres Eszter (Musicating – Telenor Accelerate), Kürti Jerry (Tabello), Várszegi Dávid (Intellisense) és Visy Zoltán (Redmenta) beszélgetése a digitális oktatásról

Az esemény kiállítói területén a vendégek robotprogramozóként is kipróbálhatják magukat, illetve robot-ügyességi versenyben indulhatnak, tesztelhetitek a HTC Vive virtuális valóság sisakját, valamint a Samsung, Huawei és az LG is elhozza az Mobile World Congress előtt bemutatható újdonságait. A kiállítótérben a Makerspace standját is érdemes lesz meglátogatni, ahol ZsDavval, a népszerű vloggerrel mérhetik össze ügyességüket a vállalkozó kedvű látogatók.

Az est záróakkordja az elmaradhatatlan Okostombola, izgalmas nyereményekkel.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken tehetnek meg az érdeklődők: http://bit.ly/OA14-regisztracio