Újabb jó árú, mindentudó okosmobilok a Telenornál

A Windowst vagy az Androidot kedveli? Most mindkét esetben nagyon jó áron talál két hasonló, AMOLED-kijelzős okosmobilt a Telenornál. A Microsoft Lumia 650 inkább a mobil irodai funkcióival, míg a Samsung Galaxy J3 (2016) akkumulátoros üzemidejével tűnik ki a tömegből.

A Microsoft és a Samsung új középkategóriás készülékei az eltérő operációs rendszer ellenére sok szempontból hasonlítanak egymásra, legfontosabb hardveres paramétereik gyakorlatilag megegyeznek. Mindkét telefont remek HD-felbontású AMOLED képernyővel lehet megvenni: ezen a kijelzőtípuson a képpontok mindegyike képes önmagától fényt kibocsátani, az LCD-vel ellentétben nincs szükség arra, hogy hátulról is világítsák, így a sötét jelenetek fekete részei sosem szürkülnek be, tökéletes a képminőség. Mindkét telefon támogatja a 4G-t, beépített digitális kameráik 8 és 5 megapixelesek, a hátlapi lencse ráadásul nagylátószögű.

Lumia 650: prémium hatás középkategóriás árért

Microsoft Lumia 650: kívülről lézervágott fémváza, keskeny és könnyű kivitele, és AMOLED-kijelzőjének pazar színei, belül a Windows 10 újdonságai szembetűnőek.

Mindkét telefonnak vannak egyedi extrái: bár a Microsoft Lumia 650-es ára csupán középkategóriás minőséget feltételez,  a készülékházát tömör alumíniumból készült keret veszi körül, kidolgozása nagyon precíz, így már ránézésre is prémium hatást kelt, ráadásul a képernyőt Gorilla-üveg óvja a karcolódástól. A Lumia 650-es igazi céges készülék:  zökkenőmentesen fut rajta a Microsoft legújabb mobilszoftvere, a Windows 10 okostelefonos kiadása, ami tökéletesen képes együttműködni a különböző vállalati rendszerekkel is. A készülékre gyárilag előre telepítve érkeznek a Word, Excel, Powerpoint, Outlook és OneNote alkalmazások.

Belsejében négymagos processzor dolgozik, míg az adatok tárolására 16 gigabájtos háttértár áll rendelkezésre, ami külön megvásárolható microSD-kártyával akár további 200 gigabájttal bővíthető, a hátoldalon lévő NFC-lapka pedig többek közt mobilfizetési szolgáltatások használatára is alkalmassá teszi a Lumia 650-est.

Egyedi dizájnjától különleges a Galaxy J3

Samsung Galaxy J3 (2016): kompakt dizájnjáról és alig érzékelhető kávájú Super AMOLED-kijelzőjéről lehet felismerni.
A Samsung legújabb középkategóriás készülékét a kategóriában kiemelkedőnek számító kompakt dizájn jellemzi. A J3 annak ellenére csak 7,9 milliméter vastag, hogy a belsejében egy hosszú üzemidőt nyújtó 2600 milliamperórás akkumulátor található. Különleges a telefon Super AMOLED kijelzője is, ennek ugyanis extra vékony a kerete, majdnem teljesen a váz széléig érnek a pixelek. 

Az Android 5.1 Lollipop rendszer zökkenésmentes működése érdekében a J3-asba a négymagos processzor mellé az átlagosnál nagyobb, másfél gigabájtos memória kerül. A készülék 16 gigabájtos háttértárát pedig opcionális microSD-kártyával további 128 gigabájttal bővítheti a tulajdonos. A kamera használatát megkönnyíti, hogy nem csak a telefon menüjéből, hanem a Home-gomb kétszeri megnyomásával is aktiválható. A frissen vásárolt Galaxy J3-asra való átköltözést a Samsung Smart Switch alkalmazása is segíti, amellyel iPhone-ról a képeket, zenéket, videókat és hasonló tartalmakat lehet könnyen átmásolni, régi androidos készülékről ezen felül a beállítások és alkalmazások is egyszerűen átmozgathatók. A telefonon alapból megtalálható a Smart Manager nevű alkalmazás is, ami nem csak a rendszer működéséről szolgáltat információkat, de alkalmas kártevők és az akkumulátort merítő alkalmazások érzékelésére is, valamint törölni lehet vele a felesleges fájlokat is a háttértárról.  A Galaxy J3-ast a Samsung energiatakarékos üzemmóddal is ellátta, amely aktiválása után lekapcsol minden olyan funkciót, ami nem kritikus fontosságú, így a készülék minimális töltöttségnél is hosszabb ideig marad működőképes.

Jó áron elvihető új mobilok

A Microsoft Lumia 650 MyTariff L tarifával és 2 év hűséggel 0 forintért is elvihető, de még a legolcsóbb MyTariff XS csomag esetén is csak 56.990 forintot kérnek el érte új előfizetés vásárlása esetén.

A Samsung Galaxy J3 (2016) okostelefon MyTariff L tarifával és 2 év hűséggel 0 forintért is elvihető, ezen felül viszont MyTariff XS csomaggal is csak 49.990 forintot kell fizetni érte új előfizetés vásárlása esetén.