Nemzetközi versenyen nyert díjat az Okostelefon Akadémia

Nemzetközi elismerésben részesült a Telenor Okostelefon Akadémia a marketingszektor fontos seregszemléjeként számon tartott Global Brand Excellence Awardon, mely idén 25. alkalommal díjazta a világ vezető márkáinak előremutató aktivitásait.

A Telenor a BrandTrend márkatanácsadó céggel karöltve készítette el a nyertes pályázatát, amely a vállalat Okostelefon Akadémia rendezvénysorozatát mutatta be a világnak.

A nagyközönség 2010-ben még Android Workshop néven ismerkedhetett meg először a Telenor rendezvényével, mely az ország első olyan nagyszabású eseménye volt, amely az okostelefonokért és innovációért rajongó embereknek kínált tartalmas szakértői előadásokat és színes programokat. Megtartva az irányvonalat a Telenor 2012-ben továbbfejlesztette az eredeti koncepciót, és a rendezvény látókörét szélesítve Okostelefon Akadémia néven várta és várja az érdeklődőket az évente több alkalommal is megrendezett közösségi rendezvényén. A névváltást követően az alkalmaként már több száz, összességében több ezer érdeklődőt vonzó eseményen minden okostelefon platformhoz, okoseszközökhöz, mobilinternethez és szélesebb értelemben vett okos-ökoszisztémákhoz köthető innovációkat is bemutattak a rendezvényen.

Immáron négy éves történelme alatt az Okostelefon Akadémia több alkalommal biztosított helyszínt a legnagyobb mobilgyártók készülék-premiereinek. A hallgatóságot olyan hazai nagyágyúk tisztelték meg előadásukkal mint Polgár Judit Sakk-nagymester, Pintér Róbert, az eNet kutatásvezetője Corvinus Egyetem adjunktusa, Maróy Ákos, az EU Edge alapítója, Ujj Mészáros Károly filmrendező, Koren Balázs blogger, oktatásfejlesztő, Winkler Róbert autós szakújságíró, Dojcsák Dániel az IVSZ tartalom igazgatója, Vinnai Balázs az IND Group alapítója, Szirmai Gergely a Hollywood Hírügynökség bloggere, vagy Faix Csaba, a Prezi regionális pr-vezetője.

A rendezvény nyüzsgő expo területén a nagyközönség testközelből olyan hazai fejlesztők és innovátorok alkotásaival ismerkedhetett meg, mint a BME jeltolmács kesztyűje, a Puli Space Project holdjárműve, a Codie robot, az Intel Real Sense technológiája, VR szemüvegek, vagy maga a Google okosszemüvege, a Google Glass és persze számos hazai alkalmazásfejlesztő csapat remekműve.

Az Okostelefon Akadémia a Global Brand Excellence Awards versenyen Education kategóriában nyert díjat. Az elismerés előszele lehetett, hogy korábban a technológiai újságírói kör a hazai telekommunikációs szektor leghasznosabb rendezvényének szavazta meg az Okostelefon Akadémiát. A megmérettetésen más kategóriában olyan nagy márkák söpörhettek be elismerést, mint a Coca Cola, vagy a Dell.