Tarolt a Telenor a CSR Hungary díjátadón

A Telenor vehette át a legtöbb díjat idén a Magyar Üzleti Felelősség témájában.

Négy kategóriában is megkapta a Telenor a rangos elismerésnek számító CSR Hungary, más néven a Magyar Üzleti Felelősség 2016 díjat. Így bekerült azon sikeres nagyvállalatok közé, amelyek felelős vállalati tevékenységükkel példamutatók lehetnek minden cég számára.
 
Idén „Fenntartható nagyvállalat” és „Környezet – Zöld kiválóság” kategóriában egyedüli díjazottként ismerték el a Telenor munkásságát, valamint a Kórházsuli programmal a „Felelős együttműködés”, és a Biztonságos Internet oktatás programmal a „Közös felelősség – Közös ügyek” kategóriában is a díjazottak közé került a mobilszolgáltató.  
 
A biztonságos internetezés oktatása a Telenor digitális oktatási programja, a Hipersuli indulásával egy időben vált rendkívül fontossá, hogy minél több tanuló tudatosan, a veszélyeket elkerülve internetezhessen. A TudatosNetnek elnevezett tananyagot a Telenor közel 1100 önkéntes munkatársa segítségével adta át a programban részt vevő diákoknak, így a közelmúltban 50 iskola 5500 diákját tudták személyesen is elérni. A Hipersuli oldalán is megtalálható oktatóanyaghoz bárki szabadon hozzáfér, így további több ezer diákhoz jutott már el.
 
A Telenor 2015 novembere óta a szintén díjazott Kórházsuli programot is támogatja, melynek fő célja, hogy a tartósan kórházi ápolásra szoruló gyermekek oktatását innovatív módon, digitális eszközökkel és mobilinternettel segítse. A program keretén belül a kórházpedagógusok és középiskolások táblagépekkel látogatják meg a beteg gyerekeket, akik ezen eszközök segítségével, a Kórházsuli rendszerében kidolgozott felületen tanulhatnak. A tananyagot önkéntes gimnazisták dolgozzák ki számukra személyre szabottan. A program további előnye, hogy a középiskolában kötelezően elvégzendő 50 órás iskolai közösségi szolgálat keretein belül is csatlakozhatnak önkéntes diákok. A Telenor és a Kórházsuli együttműködése jövőre is folytatódik, sőt országosan is elérhetővé válik.
 
A díjat 2006-ban hozták létre azzal a céllal, hogy új gondolkodásmódra buzdítsák az üzleti élet szereplőit, bebizonyítva ezzel, hogy a társadalmi szerepvállalás egyáltalán nem profitellenes. Azóta évente értékelik az ország legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseit, projektjeit és menedzsmentrendszereit. 
 
A 216. december 13-án a Telenor számára átadott CSR Hungary, a Magyar Üzleti Felelősség 2016 díjak:
 

  • Fenntartható nagyvállalat kategória

Telenor Magyarország Zrt. 
 

  • Környezet - Zöld kiválóság

Telenor Magyarország Zrt.
 

  • Közös felelősség - Közös ügyek kategória

Telenor Magyarország Zrt.  /Biztonságos Internet oktatás
 

  • Felelős együttműködés

Telenor Magyarország Zrt. /Kórházsuli Program
 
A díj honlapja: http://www.csrhungarydij.eu/