A Telenor új programmal segíti a magyar startupokat a nemzetközi növekedésben

A Telenor Magyarország a június 15-i Okostelefon Akadémián jelentette be startupokat támogató akcelerátor programjának elindítását, amely az első vállalati akcelerátor program Magyarországon. A programban részt vevő startupok szakértő mentorokhoz, tapasztalt felsővezetőkhöz, pénzügyi forrásokhoz, befektetőkhöz, valamint a Telenor Csoport nemzetközi ügyfélköréhez és partnerhálózatához hozzáférve nyerhetnek a fejlődésükhöz szükséges lendületet.
 

A Telenor Accelerate arra hívja Magyarország digitális startupjait, hogy jelentkezzenek a szeptemberben induló akcelerációs programra. A zsűri által kiválasztott 5 legjobb projekt workshopokból és mentoring-foglalkozásokból álló, három hónapos fejlesztésen vehet részt, a Telenor infrastruktúráján tesztelheti elképzeléseit, és kiaknázhatja a Telenor ügyfélkörében rejlő marketinglehetőségeket.

„A Telenor lelkes innovátorként folyamatosan új ötletekkel szolgáltatásokkal jelenik meg a piacon, mindig a legújabb koncepciókat és termékeket biztosítva ügyfelei és partnerei számára. Magyarországi partnereinkre támaszkodva már több innovatív terméket is bevezettünk, pl. a MyTV-t vagy a Telenor Walletet. Most pedig örömmel bővítjük tovább magyar partnereink körét és segítünk nekik nemzetközi sikert elérni termékeikkel” – nyilatkozta Ole Bjorn Sjulstad, a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettese a Telenor Accelerate elindítása kapcsán.


„A programban a Telenor nemzetközi startup akcelerációs tapasztalatait ötvözzük a magyar digitális iparág legjobbjainak szakértelmével. Biztos vagyok benne, hogy kiváló mentoraink, Pistyur Veronika, Varga Zoltán, Oszkó Péter, Várkonyi Balázs és Vinnai Balázs segítségével a kiválasztott startupok a 3 hónapos intenzív bootcamp során valóban növekedni tudnak, és a lehető legtöbbek hozzák majd ki azokból az ismeretekből, finanszírozási forrásokból, befektetői kapcsolatokból és ügyfélkörből, amelyeket rendelkezésükre bocsátunk. A hazai és nemzetközi lehetőségek és tudás ilyen ötvözete egyedülálló Magyarországon, és meggyőződésem, hogy a program az egész hazai startup ökoszisztéma számára hasznos lesz” – mutatott rá Takács Zoltán, a Telenor Magyarország innovációért felelős alelnöke.

A Telenor Accelerate programról:

A Telenor Accelerate program 150 millió forint értékű támogatást ajánl fel magyar startupok számára alacsony százalékú kisebbségi részesedés ellenében, az alábbi lehetőségekkel:
•    hozzáférés a Telenor ügyfélköréhez és partnerhálózatához: tesztelési és marketinglehetőségek a Telenor Csoport 200 millió ügyfele és 1 millió nagyvállalati partnere körében,
•    személyes mentoring-foglalkozások szakértő mentorainkkal és Telenor felsővezetőkkel,
•    workshop a service design témakörében, kommunikációs tréning,
•    hozzáférés angyal befektetőkhöz, finanszírozási forrásokhoz, potenciális helyi és nemzetközi partnerekhez,
•    kiváló infrastruktúra: közösségi irodák Budapesten és Törökbálinton, teszteszközök, Telenor-szolgáltatások (Hipernet és felhőmegoldások),
•    részvételi lehetőség csereprogramban a Telenor ázsiai akcelerátor kezdeményezéseinek résztvevőivel,
•    akár 10 millió forint befektetés.

A Telenor az alábbi feltételeknek megfelelő startupok jelentkezését várja az akcelerátor programra:

•    a fejlődés korai szakaszában járó startup csapatok, amelyek már rendelkeznek internetre csatlakozó termékükből az első, prototípussal (MVP) az alábbi területek valamelyikén: pénzügy-technológia, mobil egészségügy, oktatás, szórakoztatóipar, elektronikus és mobilkereskedelem, kommunikáció, játékprogramok, IoT, m2m, felhő, mobilalkalmazás vagy hardvereszközök,
•    magyar vagy magyarországi székhelyű csapatok, de európai startupok is jelentkezhetnek, ha már van Magyarországon bejegyzett cégük, vagy hajlandóak ilyet létrehozni és Budapestre költözni az akceleráció idejére,
•    olyan startupok, amelyek készek szeptembertől decemberig idejük túlnyomó részét a termékfejlesztésre és a Budapesten és Törökbálinton zajló akcelerációs foglalkozásokon való részvételre szánni.