var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

Mindennapi karakterek, okostelefonos felvételek – így készült a Telenor új kampánya

Teljesen új koncepció jegyében született kampánnyal vezeti be a Telenor új, korlátlan mobilinternet-elérést kínáló Telenor Hello Data díjcsomagját. A tévében és online május közepén debütált kampányt a DDB Sofia dolgozta ki és a magyar Young & Rubicam segítette az implementációt a mobiltársaság számára.

A kampány fő koncepciója, hogy hősök vagy sztárok helyett mindennapi emberek szerepelnek benne, a mindennapok részét jelentő, mégis meghökkentő helyzetekben. A reklámfilmekben a forgatókönyv alapján összeállított jelenetek mellett spontán felvett utcai pillanatok, és az egyik szereplő korábban rögzített saját okostelefonos videója is helyet kapott. Ez az alkotói szabadság elősegítette, hogy a korlátlan mobilinternetezés nyújtotta szabadságérzést hatékonyan fejezzék ki a reklámok, és még emberközelibbé tegyék Telenor márkát a nézők és az ügyfelek számára.

korlatlanhipernet1.png

A forgatási helyszínek kiválasztásában fontos szempont volt, hogy a környezethez vagy az általa sugallt életérzéshez a nézők többségének legyen valamilyen pozitív érzelmi kötődése. Az egyes jelenetek így például a Balatonnál vagy éppen a főváros jellegzetes pontjain születtek. A tévés kampány elemei két pilléren állnak: elsőként a 60 másodperces spotokat sugározzák a csatornák, amelyek 47 különböző élethelyzetet mutat be, és mindegyik az átalakult kommunikációs szokásokra utalnak. Az imázsfilmet egy héttel később rövidebb, 30 másodperces spotok váltják fel a Telenor Hello Data díjcsomagot bemutató konkrét üzenetekkel.

Egy, a maga nemében egyedülálló termék vagy szolgáltatás piacra való bevezetése igazán különleges lehetőséget jelent. Külön öröm, amikor változtathatunk a korábbi kampányainkban használt kommunikációs stíluson. Ezúttal az volt a célunk, hogy bemutassuk, mit jelent a korlátlanság valójában, ehhez pedig olyan hétköznapi történeteket kerestünk, amelyek a tévében meglepőek, de a valóságban megtörténtek, vagy megtörténhetnek.” - mondta el Civin Péter, aki március közepe óta tölti be a Telenor marketingkommunikációs igazgatói posztját.

korlatlanhipernet.png

Modellek vagy színészek által alakított karakterek helyett valódi személyiségek láthatók a Telenor Hello Datát népszerűsítő óriásplakátokon is. Két ütemben összesen nyolc karaktert ismerhet meg a nagyközönség – mindennapiságuk mellett mindegyikük nagyon érdekes személyiség, saját történetekkel, megtestesítve a korlátlanságot, amelyről akár egy telekommunikációs cég is példát vehet.

Lukoviczki Réka fotómodell például autóbalesetét követően, lábprotézissel is folytatja modell karrierjét, Fülöp Enikő pedig elszántsága révén vált breaktáncosból hivatásos, profi kaszkadőrré. A reklámokban felbukkanó szakállas testépítő és amerikai focicsapatban sportoló férfi, dr. Gődény György a mindennapjaiban gyógyszerészként, saját patikájában dolgozik, míg a karjain több tucat tetoválást viselő egykori rocker, “Gepárd” – vagyis Herczeg Csaba – ma már mesterfodrászként dolgozik, és négy gyerek büszke apukája.

A karakterek történetének bővebb kibontásához az óriásplakátok mellett a nyolc szereplőről a Telenor közösségi csatornáin a későbbiekben újabb videókat és információkat oszt meg a Telenor Hello Data online reklámkampányában, valamint a díjcsomag megvásárlására ösztönző ajánlatok mellett a bannereken is felbukkannak majd a szereplők történetei.

Az új film és a kampányhoz kapcsolódó videók az alábbi linken érhetők el: http://bit.ly/Telenor_Hungary_Youtube

korlatlanhipernet2.png