var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

A 2017-es Mobile World Congress-ről is közvetít OlyBot, a Telenor chatbotja

A minden év februárjában, Barcelonában zajló Mobile World Congress (MWC) az év mobiltechnológiai csúcstalálkozója, ahol 9 gigantikus csarnokban több mint kétezer kiállító mutatja be, hogy mik rajzolják majd adott év mobilipari trendjeit. A Telenor száguldó riporterei idén is élőben közvetítik az esemény újdonságait és az érdeklődők kérdéseire is igyekeznek válaszokat találni.

A Mobile World Congress idején Barcelona megtelik mobilipari szakemberekkel. Ebben az időszakban nem könnyű szabad szállást találni vagy repülőjegyet foglalni, hiszen a 100 000 látogatót vonzó kiállítás meghatározó turisztikai esemény a katalán főváros életében. A magyarországi HungExpo területhez hasonlítható Fira Gran Via csarnokaiban évente 2200-nál is több, a mobilipar minden szegletét lefedő kiállító jelenik meg, a készülék- és kiegészítőgyártóktól kezdve a hálózatfejlesztő cégeken, mobilopertárokon és szoftverfejlesztő cégeken át a feltörekvő startupokig. A kiállítók az MWC 4 napja alatt mutatják be, hogyan képzelik el a jövő megoldásait és aktuálisan milyen új fejlesztéseket adnak a felhasználók kezébe. 


A Telenor közösségi média szakértői idén 4. alkalommal látogatnak el az eseményre, hogy a szolgáltató több százezres hazai követőtáborának első kézből számoljanak be a frissen bejelentett újdonságokról, és személyes benyomásokkal egészítsék ki az új termékeket és szolgáltatások bemutatását. A közvetítés 2017. február 26. és március 4. között követhető a Telenor közösségi média csatornáin és a Hipernet Blog bejegyzéseiben. A Telenor azokra a technika iránt érdeklődőkre is gondol, akik nem szeretnek a hírek után menni, inkább rendszeres értesítést kérnek a frissen született beszámolókról. Ők OlyBot, a Telenor Facebook Messengerre épített chatrobotjának segítségével tájékozódhatnak ebben az időszakban. A napi ingyenes cikkösszefoglalókért nem kell mást tenni, csupán a Telenor Facebook-oldalán üzenetet küldeni a szolgáltatónak és OlyBot, a chatrobot válasza alapján feliratkozni a hírekre, vagy az MWC-menüpontra kattintva lekérni az eddig született cikkeket.

A 2017-es MWC-n várható többek között az LG G6, a Huawei P10, a Huawei Watch 2 és a Samsung Tab S3; számos újdonság Sony házatájáról, és egy legendás mobilipari szereplő, a Nokia európai visszatérése. Ez utóbbi alkalmából nem csak egy új okostelefon, a Nokia 8 érkezésére számítanak a szakemberek, de a kétezres évek slágertelefonjának, a Nokia 3310-esnek felfrissített, 2017-es változatának bemutatójára is. 

A Telenor tudósítói nem csak a legismertebb standokat járják körbe, hanem a kisebb gyártók és startupok fejlesztéseről is tudósítanak az érdeklődőknek. 

A Telenor instant MWC-közvetítése a következő felületeken követhető:

Facebook: www.facebook.com/telenor_hungary (itt üzenetben érhető el OlyBot)

Hipernet Blog: www.telenor.hu/hipernet-guru/blog

A Telenor híreket oszt meg Twitter, Viber és Instagram csatornáin is.