A 2017-es Mobile World Congress-ről is közvetít OlyBot, a Telenor chatbotja

A minden év februárjában, Barcelonában zajló Mobile World Congress (MWC) az év mobiltechnológiai csúcstalálkozója, ahol 9 gigantikus csarnokban több mint kétezer kiállító mutatja be, hogy mik rajzolják majd adott év mobilipari trendjeit. A Telenor száguldó riporterei idén is élőben közvetítik az esemény újdonságait és az érdeklődők kérdéseire is igyekeznek válaszokat találni.

A Mobile World Congress idején Barcelona megtelik mobilipari szakemberekkel. Ebben az időszakban nem könnyű szabad szállást találni vagy repülőjegyet foglalni, hiszen a 100 000 látogatót vonzó kiállítás meghatározó turisztikai esemény a katalán főváros életében. A magyarországi HungExpo területhez hasonlítható Fira Gran Via csarnokaiban évente 2200-nál is több, a mobilipar minden szegletét lefedő kiállító jelenik meg, a készülék- és kiegészítőgyártóktól kezdve a hálózatfejlesztő cégeken, mobilopertárokon és szoftverfejlesztő cégeken át a feltörekvő startupokig. A kiállítók az MWC 4 napja alatt mutatják be, hogyan képzelik el a jövő megoldásait és aktuálisan milyen új fejlesztéseket adnak a felhasználók kezébe. 


A Telenor közösségi média szakértői idén 4. alkalommal látogatnak el az eseményre, hogy a szolgáltató több százezres hazai követőtáborának első kézből számoljanak be a frissen bejelentett újdonságokról, és személyes benyomásokkal egészítsék ki az új termékeket és szolgáltatások bemutatását. A közvetítés 2017. február 26. és március 4. között követhető a Telenor közösségi média csatornáin és a Hipernet Blog bejegyzéseiben. A Telenor azokra a technika iránt érdeklődőkre is gondol, akik nem szeretnek a hírek után menni, inkább rendszeres értesítést kérnek a frissen született beszámolókról. Ők OlyBot, a Telenor Facebook Messengerre épített chatrobotjának segítségével tájékozódhatnak ebben az időszakban. A napi ingyenes cikkösszefoglalókért nem kell mást tenni, csupán a Telenor Facebook-oldalán üzenetet küldeni a szolgáltatónak és OlyBot, a chatrobot válasza alapján feliratkozni a hírekre, vagy az MWC-menüpontra kattintva lekérni az eddig született cikkeket.

A 2017-es MWC-n várható többek között az LG G6, a Huawei P10, a Huawei Watch 2 és a Samsung Tab S3; számos újdonság Sony házatájáról, és egy legendás mobilipari szereplő, a Nokia európai visszatérése. Ez utóbbi alkalmából nem csak egy új okostelefon, a Nokia 8 érkezésére számítanak a szakemberek, de a kétezres évek slágertelefonjának, a Nokia 3310-esnek felfrissített, 2017-es változatának bemutatójára is. 

A Telenor tudósítói nem csak a legismertebb standokat járják körbe, hanem a kisebb gyártók és startupok fejlesztéseről is tudósítanak az érdeklődőknek. 

A Telenor instant MWC-közvetítése a következő felületeken követhető:

Facebook: www.facebook.com/telenor_hungary (itt üzenetben érhető el OlyBot)

Hipernet Blog: www.telenor.hu/hipernet-guru/blog

A Telenor híreket oszt meg Twitter, Viber és Instagram csatornáin is.