2020-ban is lehet pályázni a Hégető-díjra - Társadalmi problémák megoldására ösztönző történeteket vár a Hégető Honorka Alapítvány

A Hégető Honorka Alapítvány idén is várja azokat az alkotásokat, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat.

A díjra minden olyan (2019. január 1. – 2020. április 10. között publikált), online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy fotó, fotó-sorozat) lehet pályázni, amely társadalmi problémákat tár fel, illetve megoldására ösztönző jó gyakorlatot, tanulságos, példamutató történetet mutat be, és járul hozzá az adott ügy megismeréséhez, megértéséhez.

A pályázatokat a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A Telenor hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének; idén különdíjat ajánl fel egy olyan alkotásnak, amely azt mutatja be, hogy egy adott társadalmi probléma, helyzet estében miként hozott életminőség-javulást az internet-elérés vagy a digitális eszközök használata.

Benyújtási határidő: 2020. április 12.

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

Pályázati feltételek:

• Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó
  • Az anyag terjedelme:
    • videó esetén: minimum 5 - maximum 30 perc
    • fotó esetén: minimum 1 – maximum 15 darab fotó
  • Publikálás dátuma: 2019. január 1. – 2020. április 10.
  • A pályázati anyag tartalmazza:
    • a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím)
    • a pályamű címét és szinopszisát
    • a megjelenés helyét és időpontját
  • A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: www.rtl.hu/hegetodij
  • A filmek formátuma: YouTube-link

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Telenor Magyarország Zrt.