A Telenor a legpéldamutatóbb munkáltató

Kiosztották az idei Effekt 2030 Díjakat

A vállalatok példamutató, innovatív és hatékony környezeti és társadalmi befektetési programjait ismeri el az Effekt 2030 Díj. A koronavírus-járvány okozta helyzetre reagálva idén új kategóriát is indított a díjat szervező egyesület: ’A legpéldamutatóbb munkáltató’ kategória első helyezettje a Telenor Magyarország lett.

A Közösség.Hatás.Jövő - A vállalati felelősség 4 arca című online konferencián adta át az Effekteam Egyesület az Effekt 2030 Díjakat. Az általános kategóriákon túl idén a járványhelyzetre válaszként létrehozott új, ’COVID-19 megoldások a közösségért’ kategóriában is pályázhattak a vállalatok. A díj szakmai zsűrijének egyhangú döntése alapján a ’Legpéldamutatóbb munkáltató’ díjat a Telenor karantén idején megalkotott vállalati gondoskodási programja, az #ITTVAGYUNKEGYMÁSNAK nyerte el.

Magyarországon a karantén kihirdetését követően a Telenor már az iskolabezárások elrendelése előtt bezárta törökbálinti székházát, és a kritikus munkaköröket kivéve, a munkavállalók biztonságát szem előtt tartva, az elsők között vezette be az otthoni munkavégzést. A vállalat megalkotta az #ITTVAGYUNKEGYMÁSNAK koncepciót, amelyet külső és belső üzeneteibe is beépített. 

Digitális oktatási programjának, a HiperSulinak szakmai csapata az iskolabezárások bejelentését követő 24 órán belül javaslatcsomagot publikált a szülőknek és pedagógusoknak, hogy kapaszkodót adjon szaktudásával. A vállalat a kialakult helyzetre való tekintettel minden üzleti és lakossági számlás és kártyás ügyfelelének 100 GB ajándék adatforgalmat biztosított.

Kollégái részére mentálhigiénés segítő hálózatot alakított ki, és egyik napról a másikra szervezte meg az ételkiszállítást a munkatársaknak és családjuknak. A vállalat vezetőit webinarokon fejlesztették, hogy hatékonyan menedzselhessék a távmunkát, és közel 700 kollégát képeztek a távoli munkavégzés és a lelki egyensúly fenntartásáról. Heti elkötelezettség-felmérést végeztek, hogy beazonosítsák azokat a területeket, melyekkel kiemelten foglalkozniuk kell.

„A Telenornál az egyik legfontosabb vállalati értékünk a #oneteam. A kultúránk az együttműködésre épül, arra, hogy támogatjuk egymást, és a nap végén a közös teljesítmény a fontos. Ez a szemléletmód a koronavírus-járvány miatt még inkább felértékelődött, és a szolidaritás kiemelt szerepet kapott. Az Effekt 2030 Díj annak a szellemiségnek az elismerése, ahogy a COVID idején is egy csapatként, egymást támogatva tudtunk működni. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy ebben a kategóriában érkezett a legtöbb pályázat” – mondta el Endrei-Kiss Judit, a Telenor Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

A pályázati programok részletes leírása a https://effekteam.hu/kozonsegszavazas-2020/ linken érhető el.