Alexandra Reich a Telenor Magyarország új vezérigazgatója

A Telenor Csoport Alexandra Reich-et nevezte ki a Telenor Magyarország Zrt. vezérigazgatójának, aki a kinevezéssel egyben a nemzetközi Telenor Csoport felsővezetésének is tagja lett Executive Vice President pozícióban. Alexandra Reich legkésőbb november 1-től veszi át a Telenor Magyarország vezetését Christopher Laskától, aki a Telenor Csoporton belül kapott regionális felsővezetői megbízatást.
 

“Nagy örömmel köszöntöm Alexandrát a Telenor Csoport vezetőségében és a magyar Telenor élén. Távközlési piaci ismerete, vállalkozói vénája és az ügyfelek digitális igényeinek ismerete révén kiváló tagja lesz a vállalatcsoport vezetésének mind nemzetközi-, mind pedig magyarországi szinten” - mondta a kinevezés kapcsán Sigve Brekke, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója.

Alexandra Reich 1963-ban született és osztrák állampolgár. A Telenorhoz a Swisscomtól érkezik, ahol 2009 óta dolgozik és 2014 óta a mobiltávközlési üzletág vezetője volt. Karrierjét befektetési bankárként kezdte Ausztriában, majd az első között 1986-ban digitális start-up céget alapított. 2001 óta dolgozik a távközlésben és olyan vállalatoknál volt felsővezető, mint a VIAG Interkom, a T-Online Ausztria, a 3G Hutchison vagy a Sunrise. Üzleti közgazdasági diplomáját a Bécsi Egyetemen szerezte.

“Mindig érdeklődéssel és tisztelettel figyeltem a Telenor Csoport munkáját és eredményeit. Sokéves távközlési múlttal, megismerve osztrák és német kisebb piaci versenyzőket, valamint hét évet eltöltve a svájci piacvezetőnél, most úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy elfogadjak egy ilyen nagyszerű lehetőséget, és a Telenor magyarországi vállalatánál folytassam a pályafutásomat. A szakterületem a marketing és a kereskedelem, rengeteget tanultam az elmúlt években az ügyfélélmény mibenlétéről és fontosságáról a digitális világban. Nagyon várom a közös munkát a magyar csapattal és örülök, hogy a nemzetközi Telenor család tagja is lehetek” – tette hozzá Alexandra Reich.

A Telenor Magyarország eddigi vezérigazgatója, Christopher Laska szeptember 1-től Szingapúrban folytatja karrierjét a Telenor Csoport ázsiai regionális vezetőségében Senior Vice President pozícióban. Christopher 2011 januárja óta volt a Telenor Magyarország vezérigazgatója, ezt megelőzően a Telenor Montenegro első számú vezetőjeként dolgozott, illetve Szerbiában volt vállalati kapcsolati igazgató és több fontos ázsiai megbízatása is volt.

„Szeretnék köszönetet mondani Christophernek az elmúlt 5 év munkájáért, amit a Telenor Magyarországnál töltött. A nevéhez fűződik a szupergyors Hipernet hálózat kiépítése, valamint számos, innovatív digitális szolgáltatás bevezetése, mint például a MyTV, a Deezer vagy a Wallet, hogy csak néhány dolgot említsek ebből az időszakból” – fejtette ki Sigve Brekke.

„Hatalmas élmény volt megannyi inspiráló és tehetséges magyar kollégával és üzleti partnerrel dolgozni, hogy a Telenor Magyarországot felkészítsük a digitális transzformációra és világszínvonalú hálózatot és szolgáltatásokat biztosítsunk ügyfeleinknek. Mindenkinek szeretnék köszönetet mondani a segítségéért, a lelkesedéséért és a barátságáért. Nagyon örülök, hogy közös munkánkkal erősítettük a Telenor pozícióját az innováció terén és népszerűségét az ügyfelek körében” - mondta Christopher Laska, a Telenor Magyarország távozó vezérigazgatója.