Az Apple-felhasználó vállalati ügyfelei számára új szolgáltatást tesz elérhetővé a Telenor

A SPAR Magyarország mintegy 400 órányi munkát váltott ki az új rendszernek köszönhetően

A céges mobileszközök egységes, megbízható kezelését, eszközmenedzsmentjét támogató Apple Business Manager szolgáltatás segítségével központilag beállíthatóak az eszközszabályozások, házirendek, és elérhetővé válnak különböző alkalmazáscsomagok. A Telenornál újonnan elérhető, díjmentes szolgáltatás segítségével a cégek új, és már használatban lévő Apple készülékei is vezérelhetők, ami jelentősen egyszerűsíti az egységes és biztonságos vállalati eszközhasználatot.

A digitalizáció minden iparágat elér, kérdés, hogy mikor, és milyen mélységben hatja át azok működését. Mára mindennapos, hogy a szervezetek okostelefont biztosítanak a munkatársaiknak, amin céges ügyeket intézhetnek, a telefonáláson túl az e-mailezés és az adott cég akár teljesen egyedi online rendszereinek elérése is megoldottá válik az okoseszközökről. A vállalatok számára hatékonysági és biztonsági szempontból is fontos, hogy a munkatársaknál lévő készülékek a megfelelő szoftveres és biztonsági funkciókkal legyenek ellátva. Ezt a folyamatot egyszerűsíti a Telenornál mostantól elérhető Apple Business Manager szolgáltatás, amely segítségével a mobiltársaság vállalati ügyfelei a hozzárendelt – Telenornál vásárolt – Apple eszközöket egy központi felületről, egyszerűen és egységesen kezelhetik.

Többszáz informatikus-munkaórát takarított meg a kiskereskedelmi lánc

Az új szolgáltatást a Telenor nagyvállalati ügyfele, a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. már sikeresen alkalmazza: a cég országszerte nagyságrendileg 800 db iPad készüléket biztosít üzleti célból munkatársainak. Az eszközök egyenként történő beállításával járó aprólékos IT feladatot az eszközmenedzsment rendszer teljes mértékben kiváltotta: a cég informatikus szakemberei egy központi felületről minden készüléken egységes profilt állítottak be, kiváltva az amúgy 400 munkaórásra becsült folyamatot. Az eszközökön a megfelelő biztonsági és funkcionális beállítások után a munkatársak első körben a cég e-learning anyagait érhetik el, később további funkciókkal bővül az eszközök használhatósága.

Az Apple Business Manager szolgáltatás a Telenor üzleti ügyfelei számára díjmentesen hozzáférhető.