Bagollyal buzdította jótékonysági sütivásárlásra a Budakeszi Vadaspark a Telenor dolgozóit

A vállalat munkatársainak jóvoltából 219 fogyatékkal élő gyermek ingyenesen látogathatja a Vadasparkot.

Baglyok kapták a főszerepet a Telenor hagyományos, decemberi jótékonysági süteményvásárán. A novemberben berobbant mókás chat-figura, Hugó bagoly nyomán a Budakeszi Vadaspark élő baglya biztatta jótékonykodásra a mobilszolgáltató munkatársait. Az összegyűlt adomány révén 219 fogyatékkal élő, illetve állami gondozott gyermek ingyenesen látogathatja a Vadasparkot.

A Telenor hatodik alkalommal megrendezett karácsonyi süteményvásárán a munkatársak által készített, árult és megvásárolt süteményeknek idén a Budakeszi Vadaspark lakói örülhetnek. Az összegyűlt 219 ezer forintot ugyanis idén a Vadaspark kapja, amit elsősorban az állatok etetésére, illetve gondozására fordítanak, de a látogató gyermekekre is gondoltak. Minden, a sütemények eladásából befolyt ezer forint után egy fogyatékkal élő vagy állami gondozott gyermek ingyenes belépését biztosítják a vadasparkba, ahol természetes élőhelyükön lehet megtekinteni a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat.

Az együttműködést a Telenor népszerű Viber-matricacsomagjának szereplője, a kék színű vicces bagoly, Hugó ihlette, akit eddig több mint 200 ezer felhasználó töltött le. Hugó nevét kapta a Budakeszi Vadaspark egyik macskabaglya is, amelyet a Telenor jelképesen örökbefogadott. Az alkonyatkor hallható, nyávogásra emlékeztető hangjáról elnevezett bagolyfaj erdőkben, megművelt területeken, nagyvárosokban egyaránt előfordul.

„A Budakeszi Vadaspark mindennapos szakmai munkájában kiemelt helyet foglal el a környezeti nevelés népszerűsítése, és a minket körülvevő természet által nyújtott rekreációs lehetőségek biztosítása. Az elmúlt bő egy év során többek között egy új, akadálymentes főbejárattal és egy interaktív tanösvénnyel is bővültünk, nemrégiben pedig az év ökoturisztikai létesítményei között is díjaztak bennünket. Azért is örültünk különösen, hogy részesei lehettünk a Telenor kezdeményezésének, mert így még nagyobb körben, még több rászoruló gyermek számára tehetjük elérhetővé a vadaspark által nyújtott, egyre szélesebb körű közjóléti és pedagógiai szolgáltatásainkat. És nem utolsósorban a természet, illetve a kuvikok védelmére is felhívhatjuk a figyelmet” – hangsúlyozta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.

A süteményvásáron a Budakeszi Vadasparkot a bagolykifutóban élő Hugó helyett egy, az emberek közelségéhez hozzászokott kisebb testű társa, Koi, a kuvik képviselte egy ismeretterjesztő bagolybemutató során, és buzdította sütivásárlásra. A bemutatón Tóth Gábor, a Vadaspark solymásza elmondta, hogy a kuvikok különösen nagy veszélyben vannak, magyarországi állományuk harminc év alatt 10%-ára csökkent, köszönhetően többek között a mezőgazdasági tevékenységnek. A Budakeszi Vadaspark ezért egy kuvikvédelmi program keretében segíti a fokozottan védett faj fennmaradását, és madártani, a faj védelmét támogató kutatásokhoz is alapanyagot szolgáltatnak. A szakember felhívta a figyelmet, hogy a látszólag fészekből kiesett kuvikfiókákat nem szabad elvinni, szüleik ugyanis rájuk találhatnak, és táplálásukat folytatva megmenthetik az életüket.

A Telenor társadalmi felelősségvállalásának részeként nagy hangsúlyt fektetett dolgozóinak önkéntes munkájára, akiknek aktív közreműködésével igyekszik részt venni fontos társadalmi problémák enyhítésében. Az évente megrendezett vállalati önkéntes nap mellett a dolgozók többek között szakmai önkéntességet vállalnak a KórházSuli programban, és biztonságos internethasználatra oktatatnak az ország különböző iskoláiban. A Telenor Magyarország egyéb vállalati felelősségvállalás programjairól és tevékenységéről bővebb információ található a http://www.telenor.hu/fenntarthatosag oldalon, valamint a vállalat 2015-ös fenntarthatósági jelentésében.