var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

A CETIN Hungary Zrt., a Telenor Magyarország Zrt. és az Antenna Hungária Zrt. sajtóközleménye: CETIN néven indul hazánkban is a Telenorból kiváló új telekommunikációs infrastruktúracég

Több, mint egy toronyvállalat: a hazai telekommunikációs piacon először valósul meg olyan távközlési modell, amely a mobilszolgáltatói kereskedelmi tevékenységet szétválasztja az aktív és passzív hálózati infrastruktúrától

Magyarországon is lezárult a Telenor hálózati infrastruktúrájának szétválasztását célzó folyamat, amelynek eredményeként július 1-től CETIN Hungary néven új hálózati infrastruktúra-szolgáltató cég kezdte meg működését. A kelet-közép-európai régióban a Telenor márkanevet használó cégek tulajdonosa – a Telenor Magyarország esetében többségi tulajdonosa – a cseh PPF Csoport hazánkon kívül Bulgáriában és Szerbiában is hasonló lépéssel erősíti tovább a stratégiai befektetésként kezelt telekommunikációs üzletágát. A közel 200 munkavállalóval induló CETIN Hungary magas színvonalú hálózati infrastruktúra-megoldásaival új lehetőségeket teremt a hazai gazdaság hatékony digitalizációjához.

2015-ben a Telenor Magyarország többségi tulajdonosa, a PPF Telecom Group hasonló tranzakciót hajtott végre sikeresen Csehországban, hozzájárulva ezzel a szétválasztott vállalatok értékének növekedéséhez. Cseh testvérvállalatával együtt az újonnan létrejött három CETIN cég fogja képezni a PPF Csoport távközlési infrastruktúrájának gerincét a kelet-közép-európai régióban.

Az Ötvös Tamás vezérigazgató által irányított új vezetőség feladata a folyamatosan bővülő távközlési, informatikai és biztonsági infrastruktúra-hálózat üzemeltetése, fejlesztése és bővítése.

Az aktív és passzív hálózati elemekre kiterjedő infrastruktúra és a mobilszolgáltatói tevékenység szétválasztása révén a CETIN Hungary maradéktalanul kiaknázhatja a kereskedelmi lehetőségeket és a nagykereskedelmi partnerkapcsolatokat a hálózati szolgáltatások területén, valamint további szinergiákat alakíthat ki a CETIN Csoporton belül. Ezzel párhuzamosan a kiterjedt, napi 24 órában felügyelt hálózatai, IT infrastruktúrája és internetes biztonsági szolgáltatásai révén magas minőségű hangalapú, adatátviteli és más távközlési szolgáltatások nyújtását teszik lehetővé a Telenor Magyarország és más nagykereskedelmi ügyfelek számára.

„Minden eddiginél nagyobb az igény a zökkenőmentes, megbízható és biztonságos infokommunikációs szolgáltatásokra, különösen most, hogy a társadalom és a gazdaság tovább digitalizálódik. A CETIN Magyarország kiváló pozícióból tudja tervezni, építeni és üzemeltetni azokat a következő generációs infrastruktúra-megoldásokat, amelyek képesek lesznek hatékonyan kielégíteni az ügyfelek változó igényeit. Az új üzleti modell ösztönzi az innovációt, elősegíti a távközlési iparág fejlődését és új technológiák bevezetését” – mondta Ötvös Tamás, a CETIN Hungary vezérigazgatója.

„A Telenor Magyarország a továbbiakban a szolgáltatási ajánlataira, a lakossági és vállalati ügyfelek kiszolgálására fog összpontosítani. Ügyfeleink számára így kizárólag pozitív változást fognak jelenteni a következő generációs távközlési megoldásokból és az ügyfélélmény továbbfejlesztéséből származó előnyök.” – mondta Jan Hanuš, a Telenor Magyarország vezérigazgatója.

„Az Antenna Hungária évtizedek óta meghatározó szereplője a hazai telekommunikációs szektornak, lakossági és üzleti ügyfeleink igényeinek kiszolgálása érdekében folyamatosan innovatív, csúcstechnológiára épülő megoldásokra törekszünk. A CETIN Hungary megalakulásával egy, a hazai piacon még újdonságnak számító üzleti, technológiai modell részesei lettünk. Ez a stratégiai modell a hálózatkiépítés- és üzemeltetés hatékonyságát növeli, és elősegíti a Telenor Magyarország, a CETIN Hungary, további CETIN Csoporthoz tartozó vállalatok és az Antenna Hungária potenciális szinergiáinak még jobb kihasználását” – mondta Sárecz Zsolt, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

“Büszke vagyok arra, hogy ma egy üzleti és stratégiai szempontból is fontos lépést jelenthetünk be, ami megerősíti infrastruktúra beruházásainkat. Ez a lépés az Antenna Hungáriával közös vállalatunkban kialakított partnerségünknek is egy fontos mérföldköve, külön nagyra értékelem partnerünk közreműködését abban a fontos döntésben, hogy a CETIN Hungary önálló vállalatként megkezdhette működését Magyarországon. Meggyőződésem, hogy a CETIN ilyen szilárd alapokra építkezve a magyarországi infrastruktúra piac meghatározó szereplőjévé fog válni” – mondta Ladislav Bartoníček, a PPF Csoport részvényese és a PPF Telecom Csoport vezérigazgatója.

A PPF Csoport e bejelentés kapcsán kiadott nemzetközi sajtóközleménye ezen a címen érhető el.