Rákattantak a fiatalok a Telenor chatrobotjára - 30 nap alatt több ezren játszottak a „ChatStory – a te sztorid” biztonságosnet-chatbottal

Szeptember 19-én indította útjára a Telenor a biztonságos netezésről szóló, de a témát emészthető módon megközelítő alkalmazását a Messengeren. A ChatStory – a te sztorid chatrobotban egy alaptörténetet követően a játékos választhatja meg, miként folytatódjanak az események, a szálak pedig tanulságos történetté formálódnak. Az indulás óta 30 nap alatt több mint 5000 játékos összesen több mint 7300 játékot indított.

Mennyi esélyed van az első randin, ha libegőzni hívod a kiszemelt fiút/lányt, miközben ő erős tériszonnyal küzd? A ChatStory a frontális oktatás és jótanácsok helyett egy kitalált történetbe ágyazva, hétköznapi példákon át vezeti rá a játékost az internet tudatos és célravezető használatára. A ChatStory-ban kibontakozó ismerkedés és párkapcsolat szituációja több olyan döntési helyzet elé állítja a játékost, ahol a digitális lábnyom, a személyes adatok kezelése és a digitális világtól elrugaszkodva a párkapcsolati pszichológia is fókuszt kap, mindez játékos köntösben.

A játék végén a játékosoknak lehetőségük van 1-5-ös skálán értékelni a ChatStory élményt. A visszajelzések alapján a témát és a megoldást izgalmasnak ítélik a felhasználók, a visszajelzések 2/3-a 4-es vagy 5-ös értékelés.

A Telenor célja az innovatív biztonságosnet-alkalmazással, hogy a fiatalokat abban a közegben érje el, ahol ők egyébként  is előszeretettel és otthonosan mozognak: a Messenger alkalmazásban.


A ChatStory okostelefonról a Messenger alkalmazásból érhető el: egyszerűen rá kell keresni a „ChatStory – a te sztorid”-ra, majd a chatbot megszólításával indítható is a játék. A ChatStory alkalmazás a felhasználókról semmilyen személyes adatot nem tárol és nem elemez. A ChatStory Facebook oldalán a témával kapcsolatos érdekes cikkeket olvashatnak az érdeklődők – a chatbot eléréshez nem szükséges az oldal like-olása vagy követése.

A ChatStory történetét Prievara Tibor, a 21. Századi Oktatásért Alapítvány alapítója dolgozta ki, míg a munkában a Yelon.hu megalkotója, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány nyújtott további szakmai segítséget.

---

A ChatStory – a te sztorid videó YouTube elérhetősége: https://youtu.be/QDIgCwbBZis

A ChatStory – a te sztorid videó beágyazási kódja: