Dunai rekordkísérletre készül Rakonczay Gábor

A legendás extrémsportoló a Yettel felkérésére szeli át rekordidő alatt a Duna magyarországi szakaszát

Rakonczay Gábor, a kétszeres Guinness-világrekorder és többszörös óceánátkelő hajós, aki megjárta Grönlandot és az Antarktiszt, rendszeresen több száz kilométeres extrém kihívásokra vállalkozik. Kétszer már átfutotta Magyarországot, most 2023. február 17. és 19. között egy egyszemélyes kajakban evez végig a Duna magyarországi szakaszán. Az alapvetően 4 napos túrát éjjel-nappal evezéssel 48 óra alatt tervezi teljesíteni, ezzel új, hitelesített rekordot állítva ezen a szakaszon.

Yettel x Rakonczay Duna stream

A rekordkísérletté fejlődött túrához az ihletet a Yettel aktuális reklámfilmjében szereplő dunai hajóskapitány karaktere adta, ennek hatására kereste és kérte fel a küldetésre Rakonczay Gábort a mobiltársaság. Több hetes tervezést követően most pénteken, 2023. február 17-én 14 órakor indul az evezés Dunakilitiből. Az extrémsportoló várhatóan 18-án szombaton, 11 órakor halad át Budapesten és 19-én napközben ér Mohácsra, ahol abban az időpontban épp a busójárás zajlik majd.

"Egy óceánátkelés heteken át tartó kitartást igényel. Ehhez képest a szeszélyes Duna, a februári időjárási körülmények és a tervezett időtáv egy komoly koncentrációt igénylő ultra evezés lesz, nagyon várom már. Van, aki azt mondta, ez lehetetlen küldetés, de szerintem teljesítőképességünk határai ott vannak, ahol meghúzzuk azokat." – mondta a túrával kapcsolatban Rakonczay Gábor.

Gábor dunai útja egy nyomkövető segítségével végig követhető lesz a maraboo.run oldalon: https://maraboo.run/versenyek/99-yettel-x-rakonczay-dunastream és rendszeres bejelentkezések várhatóak a Yettel Instagram csatornáján: https://www.instagram.com/yettelhungary/

Rakonczay

 

Csatlakozni ér

Rakonczay Gábor és a Yettel a túra bármely pontján várja a rekordnak szurkolókat és a bíztató szavakat a partról, hidakról, sőt, akinek van rá lehetősége, vízre szállva is kísérheti Gábort. A budapesti szakaszon szervezett körülmények között is bárki részese lehet a rekordkísérletnek a Rakonczay Gábor felkészítését is végző Explorers – Felfedezők csapatának segítségével. A Római parttól a Kopasz-gátig tartó, nagyságrendileg 2 órás evezésre itt lehet regisztrálni: https://felfedezok.hu/2023-02-18-yettel-x-rakonczay-duna.../