Elindult az előregisztráció az iPhone 7-re és az iPhone 7 Plus-ra a Telenornál

Az Apple legújabb készülékeire szeptember 16-ától indul az előregisztráció a Telenor honlapján. Az iPhone 7 és 7 Plus telefonok szeptember 23-tól vehetőek át. Az előregisztrációs oldalon az ügyfelek megtekinthetik a különböző modellek árait, és kiválaszthatják ezekhez az igényeiknek leginkább megfelelő havidíjas konstrukciót is – de akár feltöltőkártyával is választhatják az új iPhone-t.

Bár a Telenor kínálatában az iPhone 7 és iPhone 7 Plus készülékek szeptember 23-ától lesznek elérhetők, a vállalat honlapján már mától előrendelhető a két új modell. Az előrendelés lehetősége az Apple okostelefonjai esetében kulcsfontosságú, mert a korábbi évek tapasztalatai alapján az új iPhone-ok első készletei világszerte mindenütt hamar elfogynak.

32 gigabájtos lett a legolcsóbb iPhone 7 is

A Telenornál az előrendelők számára és a premier napján a 4,7 hüvelykes kijelzővel szerelt iPhone 7-es az új kozmoszfekete, a matt felületű hagyományos fekete, ezüst, arany és rozéarany színben lesz elérhető. MyTariff XXL havidíjas csomaggal, 2 év hűséggel az iPhone 7 32 gigabájtos változat a Telenornál 90 990 forinttól, a 128 gigabájtos modell ára pedig 124 990 forinttól indul.

A Telenornál az iPhone 7 Plus kozmosz fekete színben lesz elérhető, 128 gigabájt méretű háttértárral, MyTariff XXL díjcsomaggal már 163 990 forintért hazavihető.

Az iPhone 7 Plusnak a nagy 5,5 colos képernyője, és a hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátora mellett a hátlapra szerelt dupla kamera a különlegessége. A nagyobb modellen megtalálható, 12 megapixeles alapkamera ugyanis nagylátószögű, ami csoportképek készítésekor ideális lehet. A 7 Plust azonban emellett egy másik, kétszeres optikai nagyítást biztosító optikával is felszerelték, a zoom aktiválása esetén a képek ezzel készülnek. Az iPhone 7 Pluson a digitális zoommal kombinálva videóknál akár 6x-os, fényképeknél akár 10-szeres nagyítás is alkalmazható.

Az első iPhone, ami nem ázik el

Az iPhone 7-esek az Apple első olyan készülékei, amelyek speciális külső tok használata nélkül is por-, és cseppálló, vízlepergető kivitelűek, és kétszer gyorsabbak az iPhone 6-nál.

Az iOS 10-zel érkező új modellekbe vadiúj Főgomb (Home) került, amely az új Taptic Engine-nel együttműködve, a nyomás érzetét reprodukálva ad visszajelzést és teljesen nélkülözi a mechanikus alkatrészeket, amelyek idővel elkophatnának. Az új iPhone-ok az előző modellekével azonos méretű – 4,7 colos és 5,5 colos képátlójú – kijelzővel lesznek megvásárolhatók, ezek színhűségét és fényerejét azonban tovább javította az Apple. Természetesen mindkét új modell támogatja az érintés erősségének érzékelését biztosító 3D Touch technológiát.

Mindkét új iPhone-ba a kézremegés káros hatásait ellensúlyozni képes optikai képstabilizátorral szerelt hátlapi kamera kerül, amely 12 megapixeles fotókat, lassított felvételeket, és akár 4K felbontású videókat tud rögzíteni.

A játékok és a videók sokkal jobban szólnak majd az új iPhone sztereó hangszóróin, amelyek a készülék kijelzője felett és alatt találhatók. Az új modellen már hiába keressük a régi minijack fülhallgató-csatlakozót is, a mellékelt Apple EarPods-füles már a digitális Lightning-csatlakozót használja. A telefonhoz mellékelt jack-adapterrel azonban a meglévő fejhallgatókat is lehet használni az új iPhone-okkal.

Az előregisztráció felülete itt érhető el: https://www.telenor.hu/iphone7