Élőben követhető a sokezres tömeget megmozgató MyTV League of Legends Kupa

Élőben követhető a sokezres tömeget megmozgató MyTV League of Legends Kupa.

A hazai mobil- és tévészolgáltatók közül elsőként a Telenor szervez élő e-sport közvetítést. A hétvégén, március 5-6-án kerül sor a MyTV League of Legends Kupa döntőmérkőzéseire, amelyeket a Telenor MyTV szolgáltatásán ingyen lehet követni számítógépen és mobileszközökön egyaránt, a kapcsolódó hipernetes adatforgalom a telenorosok számára ingyenes. A mérkőzések közvetítésében az egyik legnépszerűbb magyar videojátékos szakkommentátor, Német „Pierce” Ákos működik közre.

A League of Legends (LoL) napjaink legnézettebb és egyik legnépszerűbb videojátéka, amelyet játékmenetéből adódóan rengetegen e-sportként is űznek. Online csatamezőin ötfős csapatok mérkőznek egymással „mágikus kapcsolaton” keresztül irányított hőseik bőrébe bújva. A világháló mellett a világ nagyvárosainak sportcsarnokaiban megrendezett, dollármilliós nagyságrendű pénzdíjakért zajló kupák közvetítéseit világszerte emberek tízmilliói figyelik az interneten, illetve a stadionok óriáskivetítőin. 

A Telenor folyamatosan nyomon követi ügyfelei szokásait, érdeklődési körét, így próbálunk minél jobban megfelelni igényeiknek. Ennek érdekében és a ránk jellemző újító szándékkal hoztuk létre a MyTV League of Legends Kupát, amellyel a játékok iránt érdeklődő, aktívan internetező közösség számára kínálunk új platformot, a MyTV-t. Az első alkalommal megrendezésre kerülő kupát a sportág valamennyi rajongója ingyenesen követheti a szolgáltatáson belül, a telenorosok számára pedig a nyár végéig meghirdetett akciónk keretében ingyenes a kapcsolódó mobil adatforgalom is – mondta Horváth Norbert, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős igazgatója.

A Telenor MyTV League of Legends Kupájának közvetítése szombaton és vasárnap is délben kezdődik, és várhatóan este nyolc órakor fejeződik be. A hétvége során a jelentkező 32 csapat legfontosabb 8 ütközetét lehet majd végigizgulni a vasárnapi döntőig.

Mindegyik mérkőzést a Magyar LCS Csapat fogja közvetíteni a MyTV-n Német „Pierce” Ákos kommentálásával, akinek magyarázatai az e-sportokkal még csak most ismerkedők számára is megkönnyítik a játéktérben rendkívül gyorsan zajló események megértését. 

A League of Legends egy csapatkoordinációs akciójáték, ahol a játékosok felülnézetben egy-egy karakter irányításával, az ellenség bázisának lerombolásáért küzdenek egymás ellen két ötfős csapat tagjaiként, a játékmenet sajátosságainak köszönhetően izgalmas és látványos összecsapások keretében. A hétvégén a BarCraft2 e-sport Bárban közönségtalálkozón is részt vehetnek a játék szerelmesei.

A Telenor MyTV szolgáltatásában jelenleg 50 tévécsatorna műsora érhető el, emellett átalánydíjas, tematikus videotékákat és műsorarchívumot is tartalmaz. 2016. augusztus 31-éig a Telenor ügyfelei a vállalat Hipernet-hálózatán ingyenes adatforgalommal tudják használni a MyTV-t. Az online videoszolgáltatás számítógépen, okostelefonon, táblagépen és Google Chromecast segítségével tévén is elérhető.

Bővebb információ az első MyTV League of Legends Kupáról: www.mytv.telenor.hu/lolkupa