Menetlevéllel utazhatnak a gyerekek a biztonságos netezés világában a Városligeti Gyereknapon

Megújul a tavaly közel 400 000 látogatót fogadó rendezvény

Május 25-én és 26-án a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzatának szervezésében létrejött Városligeti Gyereknapot idén 29. alkalommal rendezik meg. A kétnapos eseményen számos színvonalas program várja a látogatókat, a „játszva tanulás” jegyében pedig a biztonságos internet sátorban egy klassz menetlevéllel teljesíthetik gyerekek és szüleik a tudatos nethasználatot célzó programelemeket.

Művészet, szórakozás, játék és játszva tanulás

A kétnapos gyermeknapi rendezvényen 45 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal. A Telenor Magyarország a Gyermekmentő Szolgálathoz csatlakozva már tizenegy éve jelen van a Biztonságos Internet Sátorban a gyermeknapi eseményen. Ezen a helyszínen a világháló tudatos, biztonságos használatával kapcsolatos kvízjátékokban, vetélkedőkben vehetnek részt, ahol játékos körülmények között hasznos tapasztalatokra tehetnek szert. A sátor programpontjai kiegészítik egymást, így a gyerekek egy különleges menetlevelet kapnak, amiben az egyes állomásokon pecséteket gyűjthetnek; a Telenor biztonságos net kvízt teljesítők pedig egy apró meglepetéssel is gazdagodhatnak a vállalat önkéntes kollégáinak jóvoltából.

A Telenor nem csak gyereknapon támogatja a kiskorúakat: közel öt évvel ezelőtt indította útjára Hipersuli programját, amelynek keretében a vállalat digitális módszerekkel támogatja a fiatalokat a tanulásban, a pedagógusok munkáját pedig az oktatásban. Utóbbiak számára a Telenor saját digitális oktatási módszertani képzést is létrehozott, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Oktatási Hivatal is akkreditált. A mobiltársaság emellett ugyancsak öt éve a KórházSuli projekt támogatója, amelynek önkéntesei a hosszabb ideig otthon vagy a kórházi gyógykezelésre szoruló gyermekek tanulását és iskolai visszailleszkedését segítik.