Mintha nem is lett volna ünnep: a megelőző hetekre jellemző hétvégi forgalom volt húsvétkor a Telenor hálózatán

Idén más körülmények között zajlott a húsvét, amit a Telenor hálózati statisztikái is jól tükröznek. Annak ellenére, hogy tavalyhoz képest több mint 40%-kal nagyobb volt az adatforgalom a Telenor hálózatán idén húsvétkor, az ügyfelek gyakorlatilag ugyanúgy mobilneteztek és bonyolítottak hívásokat az ünnepi hétvégén, mint a korábbi hetekben. Az elmúlt hónapban összességében nőtt a hálózati forgalom a Hiperneten.

Ahogy az élet más területein, a mobilozási szokásokban is átalakulást hozott a koronavírus terjedése. Március közepe óta a Telenor ügyfelei naponta kb. 30%-kal nagyobb adatforgalmat bonyolítanak, mint korábban; feltehetően a tömeges home office-nak, az otthoni tanulásnak és az online szórakozásnak, streamingnek köszönhetően. A növekedés már a reggeli óráktól kezdődően a fel- és letöltési irányban egyaránt jelentkezik, és a hét egyes napjait tekintve nagyjából ugyanakkora forgalom jellemző.

A húsvéti hétvége négy napja alatt is ez volt tapasztalható, azaz az ünnep ellenére nem volt számottevő változás a hét többi napjához képest. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy idén elmaradtak az ilyenkor szokásos látogatások, utazások. A hangforgalom ugyanakkor a hosszú hétvégére visszaesett a többi naphoz képest – ugyanez a tendencia volt megfigyelhető az elmúlt hetek során is, és szintén jellemző, hogy a Telenor ügyfelei a korábbinál hosszabb hívásokat bonyolítanak.

húsvéti hálózati forgalom

A tavalyi évhez viszonyítva idén húsvétkor több mint 40%-kal nagyobb volt az adatforgalom a szolgáltató Hipernet-hálózatán, ami egyrészt a folyamatosan növekvő adathasználatnak, másrészt pedig a Telenor által a koronavírus-helyzetre való tekintettel biztosított 100 GB ajándék adatjegy népszerűségének köszönhető, amelyet március végéig lehetett igényelni.

A Telenor az #ittvagyunkegymásnak üzenet jegyében továbbra is szeretné ügyfeleinek kedvezményesen biztosítani a koronavírus okozta rendkívüli helyzetben a gondtalan nethozzáférést, ezért most 1+99GB mobilinternetet nyújt kedvezményes áron, 1000 forintért. Az 1+99GB adatjegy 2020. május 31-ig rendelhető meg a MyTelenor applikáción keresztül, vagy SMS-ben a 1744-es számra küldött PROMO100 kódszóval. A megrendeléstől számított 30 napig használható fel Magyarországon, egy telefonszámon többször is aktiválható, illetve azok számára is felhasználható, akik korábban igénybe vették a 100 GB ajándék Hipernetet. A pontos részletek a www.telenor.hu/extra-hipernet-oldalon érhetőek el.

A Telenor arra kéri ügyfeleit, hogy személyes (Telenor-üzletben történő) kapcsolatfelvétel helyett vásárláshoz elsősorban a telenor.hu-n elérhető netshopot, ügyintézéshez pedig a MyTelenor alkalmazást vagy az online MyTelenor felületet használják, illetve a telefonos ügyfélszolgálatot vegyék igénybe. További információ az online ügyintézésről: www.telenor.hu/online-ugyintezes