MasterPass fizetési szolgáltatással bővült a Telenor Wallet

A Telenor a világ első mobilszolgáltatója, amely MasterPass-képes mobiltárcát vezetett be.

Fontos és hasznos új funkcióval bővül a Telenor ingyenesen letölthető mobilfizetési alkalmazása, az Androidra és iOS-re elérhető Telenor Wallet. Az applikáció mostantól a MasterCard digitális fizetési megoldását, a MasterPass-t is támogatja, amellyel a felhasználók gyorsan és egyszerűen vásárolhatnak, bárhol is legyenek. Az új funkció bevezetése azért is egyedülálló, mert a Telenor Magyarország a világ első olyan mobilszolgáltatója, amely MasterPass-képes alkalmazást vezetett be.

A MasterPass fizetési megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók a Telenor Walleten keresztül egyszerűen, gyorsan és biztonságosan bonyolítsák le interneten keresztül történő vásárlásaikat és fizetéseiket.

•    Az ingyenes Telenor Wallet alkalmazást nem csak telenorosok, hanem bármely mobilszolgáltató ügyfelei használhatják
•    A MasterPass fizetéshez bármelyik bank által kibocsátott MasterCard, VISA vagy AMEX bankkártyát regisztrálni lehet a Telenor Walletben
•    Ha a MasterPass-t használjuk, már nem szükséges részletes fizetési adatokat megadnunk minden egyes vásárlásnál, elegendő csupán a telefonszámunkat megadni a kereskedő oldalán. A megoldással egyszerűbb a fizetés, függetlenül attól, hogy a tranzakciót milyen internetképes eszközzel indítjuk

A Telenor Wallet fejlesztését és bekötését a MasterPass rendszerbe Európa vezető mobiltárca szolgáltatója, a Cellum végezte.

Gyors és egyszerű regisztráció

A MasterPass használatához elegendő egyszer regisztrálni meglévő bankkártyánkat és a fizetéshez szükséges egyéb adatokat (lejárati dátum, ellenőrzőszám) a Telenor Wallet alkalmazásban, majd a vásárlást követően a MasterPass fizetési opciót kell kiválasztani. A Wallet használata során a bankkártya adatai sosem tárolódnak az okostelefonon.

„Nagyon örülünk, hogy a Telenor a világon az első olyan mobilszolgáltató, amely MasterPass-képes mobiltárcát vezetett be. Egy friss kutatás szerint tavaly év végén már több mint 2,3 millióan vásároltak online Magyarországon, ami a napi rendszerességgel internetezők 41 százalékát teszi ki. Ahhoz, hogy az internetes vásárlás és fizetés még jobban elterjedjen, elengedhetetlen, hogy az minél egyszerűbb és biztonságosabb legyen. A Telenor Walletet már több mint 250 ezer okostelefonra töltötték le, és ezzel a legnépszerűbb hazai mobiltárca, ami most egy új fizetési lehetőséggel bővült. Bízom benne, hogy egyre többen próbálják ki az alkalmazást, hogy gyorsabban és könnyebben intézhessék vásárlásaikat az interneten” – mondta el az új szolgáltatásról Banovic Aleksandra, a Telenor digitális szolgáltatásokért felelős vezérigazgató helyettese.

„Egy globális átalakulás részesei vagyunk, láthatjuk, ahogy az emberek eltávolodnak az offline, internet kapcsolat nélküli világtól. A mai digitális korban már minden mindennel összekapcsolódik a virtuális térben. Ez a kapcsolódás hatással van a felhasználók kommunikációs és vásárlási szokásaira is. Büszkék vagyunk arra, hogy a mobilfizetés terén élen járó Telenor úgy döntött, hogy a MasterCard egyedülálló megoldásával bővíti szolgáltatásai körét, így a vásárlás még biztonságosabb, egyszerűbb és gyorsabb lehet a felhasználók számára” – mondta Eölyüs Endre, a MasterCard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

Egyszerűbb és biztonságosabb online vásárlás

A MasterPass globális elfogadást tesz lehetővé, vagyis a kártyabirtokosok világszerte számos online üzletben tudnak vásárolni, ahol fizetéskor a MasterPass logót látják. Magyarországon a Telenor Wallet alkalmazás és ezen keresztül a MasterPass rendszerbe történő regisztráció bármely bank ügyfele számára, bármelyik nagyobb márkához köthető bankkártyával elérhető. A fizetési megoldást több mint 150 hazai internetes kereskedő támogatja, világszerte pedig 29 országban (köztük 15 európai államban), mintegy 250.000 webshopban használható. 

Az online boltokban a felhasználónak elegendő megadnia a telefonszámát az internetes fizetés során, a bankkártyájának adatait be sem kell gépelnie a webes felületen. Minden MasterPassos fizetési tranzakcióról a Telenor Wallet alkalmazás megjelenít egy értesítést az okostelefonon, amelyet az ügyfélnek jóvá kell hagynia a fizetés teljesítéséhez.

Továbbra is fizethető vele parkolás vagy mobilszámla

A Telenor Wallet továbbra is használható arra, hogy a bankkártya regisztrációját követően a vállalat ügyfelei befizessék vele havi telefonszámlájukat, feltöltsék egyenlegüket, a mobilvásárlási egyenleg terhére kifizessék a mobilparkolás díját, vagy az autópályamatrica árát, de akár elektronikus lottószelvényt és utasbiztosítást is rendelhetnek belőle.

Háttérinformáció
Az alkalmazás telepítése és aktiválása:
Az alkalmazás az App Store-ból vagy az Android Market-ről egyaránt letölthető. A telepítés és az általános szerződési feltételek elfogadása után a felhasználó a telefonszáma elküldésével egy 5 jegyű regisztrációs kódot kap, amelyet az alkalmazás felületén kell megadni. A regisztráció végén a felhasználónak választania kell egy 4 karakterből álló mPIN kódot – ezt fogja később használni vásárlásaikor is.

Bankkártyák regisztrációja:
A Telenor Wallet fizetési funkcióinak használatához össze kell kapcsolni az alkalmazást egy vagy akár több bankkártyával. A regisztrációt követően ehhez meg kell adni a bankkártya adatait és a regisztráció során kiválasztott mPIN kódot. Az alkalmazás ekkor aktiválja a bankkártyát.