Még 1 hónapig tart a nevezés az idei Hégető-díjra

2022. augusztus 21-ig várják az alkotásokat

Miután az elmúlt több mint két évre a koronavírus és annak hatásai nyomták rá a bélyeget, 2022-ben a háború szomorú árnyéka határozza meg a mindennapokat. Megmozdult az ország: humanitárius segítségnyújtással foglalkozó szervezetek, civilek, önszerveződő csoportok, vállalatok szervezték meg egyik napról a másikra a menekültek fogadását, ellátását, mentését. Voltak, akik a határnál fogadták a menekülőket, mások saját otthonaikban szállásolták el őket, és voltak, akik jótékonysági gyűjtőakciót indítottak.  A hazai sajtó munkatársai sokszor 0-24-ben, vállalva a sok esetben nem veszélytelen körülményeket, áldozatos munkával tudósították a nagyközönséget.

A Hégető Honorka Alapítvány 2022-ben elsősorban azokat az alkotásokat várja, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatják be a háború különböző arcait, az arra adott emberi reakciót, a sokaknak mostanáig megkérdőjelezhetetlen szabadságot. A díj továbbra is teret ad a háborútól független társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket bemutató alkotásoknak.

A díjra 2021. június 1. – 2022. július 31. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum 10 kép) lehet pályázni, 2022. augusztus 21-ig.

A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A Yettel hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének, és ahogy a korábbi években, úgy idén is különdíjat ajánl fel egy alkotásnak.

Benyújtási határidő: 2022. augusztus 21.

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

Pályázati feltételek:

•    Az anyag formátuma: mozgókép vagy fotó, illetve sorozatfotó
•    Az anyag terjedelme:
    o    videó esetén: minimum 5 - maximum 30 perc
    o    fotó esetén: minimum 1 – maximum 10 darab fotó
•    Publikálás dátuma: 2021. június 1. – 2022. július 31.
•    A pályázati anyag tartalmazza:
    o    a pályázó nevét, elérhetőségeit (telefonszám, e-mail cím)
    o    a pályamű címét és szinopszisát
    o    a megjelenés helyét és időpontját
•    A pályázatokat az alábbi oldalon lehet feltölteni: www.rtl.hu/hegetodij  
•    A filmek formátuma: YouTube-link vagy Vimeo-link

A pályázattal kapcsolatos kérdésekkel Ignatovics Máriát lehet keresni az alábbi email címen: ignatovics@gmail.com

A díj támogatói: RTL Magyarország, Hégető-család, Yettel Magyarország Zrt.