Az olimpiára készültek a hipersulis diákok a Digitális Témahéten

Tudásbázis: weboldal, online képregény, kisfilm és arculat is készült az ókori játékokról. A Digitális Témahét alkalmából 11 tanóra, azaz 495 perc alatt készítették el az olimpiák történelmét feldolgozó weboldalt a Hipersuli programban részt vevő Bálint Márton Iskola diákjai. Képregényt terveztek, kisfilmet forgattak, prezit gyártottak, hogy igazi tudásbázist alakítsanak ki a világméretű sporteseményre készülve. A Témahéten az internetbiztonság is fókuszba került, erről a Telenor munkatársai tartottak előadást országszerte a gyerekeknek.

A Telenor digitális oktatási programjában, a Hipersuliban részt vevő iskolák is csatlakoztak a Digitális Témahét programjaihoz. Digitális kvalitásaikat megvillantva a diákok Törökbálinton az olimpiáról készítettek weboldalt, Zsombón történelmi személyek, híres irodalmi, tudományos alakok életét dolgozták fel digitális eszközökkel, Hódmezővásárhelyen pedig a tanárok új alkalmazások bemutatásával színesítették az oktatást. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának országos kezdeményezésének keretében 78899 diák és 5367 tanár összesen 1932 digitális projektet valósított meg április 4. és 8. között. 

„Olyan témát kerestünk ehhez a projekthez, ami aktuális, minden korcsoportot érdekelhet, és számtalan aspektusból megközelíthető, így választottuk ki az olimpiát. A diákok a rendelkezésre álló 11 tanóra alatt számos prezentációt, kvízt, játékot, feladatlapot, kisfilmet, képregényt, elemzést és még arculati tervet is készítettek, többnyire okostelefonjaik segítségével. Iskolánk már egy éve részt vesz a Telenor Hipersuli programjában, így a 10. osztályos diákok a mindennapokban is megtapasztalhatják  a digitális eszközök használatát, ennek következtében nagyobb biztonsággal nyúltak az eszközökhöz, és szívesen segítettek ebben társaiknak is” – mondta el Medve Kata, a törökbálinti Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola tanára, a Hipersuli program oktatója.

A Telenor Hipersuli programjának része a biztonságos internet oktatás, így a Digitális Témahét során a Telenor munkatársainak önkéntes részvételével közel 500 diák ismerkedhetett meg a netikettel, személyiségi jogaikkal, az internetezés veszélyeivel és oktatási célú felhasználásával. A Telenor munkatársai a Témahét befejeztével is folytatják előadásaikat, hogy még több tanulót érjenek el üzeneteikkel.

A törökbálinti diákok által készített átfogó olimpiai weboldal:
http://balintsulidth.simplesite.com/