Péntektől a Telenor legforgalmasabb üzleteiben a Samsung Galaxy S7!

A Mobil Világkongresszuson a virtuális valóság eszközeivel bejelentett Samsung Galaxy S7 és S7 Edge csúcsmobilok már február 22-től előrendelhetőek a Telenornál, március 11-étől pedig már a vállalat üzleteiben is kipróbálhatók és megvásárolhatók az idei év egyik legnagyobb dobásának számító okostelefon.

Az érdeklődőknek nem kell tovább várniuk: péntektől a Telenor legforgalmasabb üzleteiben – ügyfélszolgálati pontjaiban – élőben is megismerkedhetnek meg a Samsung Barcelonában bejelentett két új csúcskészülékével. A fekete és arany színben elérhető készülékek már az előrendelés időszakában népszerűnek bizonyultak.

Az idén is kétféle kivitelben érkeznek a Samsung csúcsmobiljai: a Galaxy S7 nevű alapváltozatnak 5,1 colos átlójú, hagyományos érintőképernyővel rendelkezik, míg a Galaxy S7 Edge 5,5 colos méretű, kétoldalt legörbülő kijelzőt kapott. A képminőségre egyik modell esetében sem lehet panasz, a sík és az ívelt képernyős készülékben egyaránt sAMOLED típusú, 1440 x 2560 pixeles felbontású képernyő biztosítja a legjobb felhasználói élményt.

A kijelző mindig aktív, mégsem merül le hamar az akku

Az új S7-eseken a kijelző középső része ráadásul sosem kapcsol ki, folyamatosan mutatja a pontos időt, jelzi a bejövő üzenetek és nem fogadott hívások értesítéseit is. Ez azért lehetséges, mert az AMOLED-kijelzők egyes képpontjai önmagukban is képesek fényt kibocsátani, így az LCD-kkel ellentétben aktívan üzemben tartható a kijelző kis része anélkül, hogy ez az akkumulátoridőt jelentősen csökkentené.

Ráadásul mindkét új típusban a tavalyinál nagyobb kapacitású akkumulátor van: az S7-esben 3000 milliamperórás, a S7 Edge-ben 3600 milliamperórás telepet találunk, pedig mindkét készülék csupán 6,9 milliméter vastag, és vezeték nélkül is tölthető.

Vízben sem lesz baja az izmos hardvernek

Ezeket a mobilokat víz-, és porálló kivitelben gyártják, IP68-as besorolásuknak megfelelően akár másfél méter mély édesvízben is gond nélkül átvészel fél órát. A nehézkesen kezelhető PIN-kódok helyett a Galaxy S7-esek ujjlenyomatos azonosítást kínálnak: a felhasználó felismeréséhez elegendő megérinteni a menügombjukat.

Mindkét új csúcsmobil belsejében szupergyors, nyolcmagos, a túlmelegedéstől fejlett folyadékhűtéssel védett Samsung  Exynos 8 lapkakészlet, és óriási, 4 gigabájtos memória gondoskodik az Android 6.0 rendszer zavartalan működtetése mellett arról is, hogy a telefon látványos grafikájú játékokat is futtatni tudjon. A Telenornál kapható S7 és S7 Edge modellek 32 gigabájtos beépített tárhellyel rendelkeznek, de ez a külön megvásárolható microSD-kártyával további 200 gigabájttal megnövelhető.

Sötétben nálunk is jobban lát

A megapixelek növelése helyett a Samsung különleges módon javította a telefon hátlapi kamerájának képességeit: a 12 megapixeles képérzékelő szenzor különösen gyorsan és hatékonyan tud élességet állítani kevés fény mellett is, és nagy fényerejű (f1.7) lencséjének köszönhetően az esti bulikon is pazar képeket rögzít.

Az előlapi szelfikamera felbontása 5 megapixel, amelynek lencséje ugyancsak nagy fényerejű, a fotók bemozdulását pedig optikai képstabilizátor ellensúlyozza, valamint a főkameráéhoz hasonlóan nagy fényerejű lencsével van felszerelve. A Samsung Galaxy S7 és S7 Edge modellek a wifi-, Bluetooth-, és 4G-technológiák mindegyikéből a leggyorsabb, legmodernebb szabványt támogatják.