A PPF Csoport lezárta a Telenor közép-kelet-európai távközlési leányvállalatainak felvásárlását

A PPF Csoport lezárta a Telenor közép-kelet-európai (magyarországi, bulgáriai, montenegrói és szerbiai) távközlési leányvállalatainak felvásárlását.

A PPF Csoport megszerezte az ügylethez szükséges összes jóváhagyást az illetékes hatóságoktól, és az összes egyéb szükséges engedélyeztetési folyamat is lezajlott. Ennek eredményeként a mai naptól a PPF Csoport teljes irányítást gyakorol a Telenor leányvállalatai felett a fent említett országokban.

A leányvállalatok teljes felvásárlási ára 2,8 milliárd euró volt (a vállalatok cégértéke alapján). A tranzakciót a PPF Csoport egy szindikált hitelből finanszírozta. A mostani felvásárlás 2011 óta a legnagyobb akvizíció a közép-kelet-európai régióban.

Megjegyzés a szerkesztőknek

A PPF Csoportról
A PPF Csoport a banki és pénzügyi szolgáltatások, a távközlés, a biotechnológia, a biztosítás, az ingatlan és a mezőgazdaság területén végez befektetői tevékenységet. A PPF több országban is jelen van Európától Oroszországig, valamint az Egyesült Államokban és Ázsiában is vannak érdekeltségei. A PPF Csoport 38 milliárd eurót meghaladó vagyoni érték felett gazdálkodik (2017. december 31-i adatok alapján).

A Telenorról
A Telenor Skandináviában, Kelet-Közép-Európában és Ázsiában a telekommunikációs és mobilszolgáltatások egyik vezető szállítója, éves forgalma 125 milliárd norvég korona (2017-es adat) (13 milliárd euró), ügyfeleinek száma 178 millió. A vállalat 25 éve aktív Közép- és Kelet-Európában. A Telenor 1994-ben lépett be a magyar piacra helyi szolgáltatóként, Pannon néven. 1996-ban kiterjesztette tevékenységét Montenegróra, 2006 óta pedig Szerbiában is jelen van, miután megvásárolta a Mobi 063 szolgáltatót. 2013-ban, a Globul cég megszerzésével a Telenor belépett a bolgár piacra is. 2017 végén a Telenor több mint 9 millió ügyfelet szolgált ki a négy közép-kelet-európai országban, és közel 3500 alkalmazottat foglalkoztatott a régióban.

-