Retinaleolvasóval oldja fel a képernyőzárat a Lumia 950 – Megérkezett az első Windows 10-es csúcsmobil a Telenorhoz

A Telenornál is elérhető a Microsoft új csúcsmobilja, a Lumia 950 – a kiegészítőként megvásárolható Office 365 csomag és minidokkoló segítségével percek alatt PC-vé válhat a kezünkben.

A Lumia 950 legnagyobb érdekessége, hogy a telefonhoz elérhető HD-500-as minidokkoló, amelynek segítségével egyszerűen hozzákapcsolható tévé, monitor, egér és billentyűzet is. A Lumia 950-esen ugyanis már az új Windows 10 mobilváltozata fut, amely nem csupán az érintőkijelzőre, hanem nagyképernyőre optimalizált kezelőfelületet is meg tud jeleníteni az új Continuum funkciónak köszönhetően.

Ha az okostelefont nem kézben tartjuk, hanem PC-ként használjuk, a számítógépekről ismert Windows 10-hez hasonló felületen lehet böngészni, levelezni, chatelni; szöveget, táblázatot vagy prezentációt szerkeszteni az Office-ban. Miután a Lumia 950-est hatmagos, 1,8 gigahertzes processzorral, 3 gigabájt memóriával és akár 200 gigabájttal is kibővíthető háttértárral szerelték fel, nem csak okostelefonként, de akár miniszámítógépként is jól megállja a helyét.

A készülék főbb jellemzői:
•    20 megapixeles hátlapi kamera Zeiss-optikával, 4K-s videofelvétellel
•    szupergyors, hatmagos processzor, nagyfelbontású AMOLED-kijelző
•    nagykapacitású akkumulátor
•    írisz-azonosítós belépés PIN-kód helyett
•    Windows 10 operációs rendszer

Természetesen útközben is maradéktalanul gondoskodik tulajdonosa szórakoztatásáról: a telefon Gorilla-üveggel védett 5,2 colos AMOLED kijelzője hatalmas, 2560x1440 felbontást használ, amelyen szöveg és filmek egyaránt tökéletesen mutatnak. Üzemidőben sem vall szégyent a Microsoft Lumia 950-es, a telefon 3000 milliamperórás akkumulátora normál használat mellett garantáltan nem merül le a nap végére sem.

Egy felső kategóriás készülékbe tökéletes minőségű hátlapi kamera dukál, ez a Lumia 950-esből sem hiányzik: a 20 megapixeles kamera nagy fényerejű, képstabilizátoros Zeiss-lencserendszert használ, így kevés fény mellett is jó minőségű állóképeket rögzít, videóból pedig akár 4K felbontásút is fel tud venni. Az esti fotózást természetes fénytónusú ledes villanók is segítik a hátoldalon, míg a látványos szelfik készítését az 5 megapixeles előlapi kamera segíti a telefonon.

Annak, aki a Lumia 950-est választja, többé nem szükséges a képernyő zárolását feloldozó kódokkal sem bajlódnia, mivel a készülék beépített Windows Hello funkciója a szem szivárványhártyájának vizsgálatával egy pillanat alatt beazonosítja a készülék tulajdonosát, amikor az arca elé tartja a készüléket.

A Microsoft csúcskészüléke elérhető a Telenornál: a Lumia 950 2 év hűséggel, MyTariff L díjcsomaggal már 87.989 forintért hazavihető.