Spotify-jal erősíti zeneszolgáltatását a Telenor

A MyMusic szolgáltatás bevezetésével a Telenor a gondtalan zenehallgatás lehetőségét nyitotta meg ügyfeleinek. A kifejezetten online zenehallgatásra szánt MyMusic tematikus adatcsomagokkal népszerű zenei streamingszolgáltatások tartalmát és hazai online rádiók adását hallgathatják úgy, hogy adatforgalmuk miatt nem kell aggódniuk. A már havi 290 forinttól elérhető, havi 990 forintért pedig korlátlan zenehallgatásra használható mobiladat-csomagokkal mostantól már a Spotify zenei adatbázisa is elérhető. 

Egyre több okostelefon-felhasználó telefonján található meg valamelyik zenei streamingszolgáltatás, ami a rugalmasságon, kényelmen, kiváló hangminőségen túl a legális zenefogyasztás lehetőségét is kínálja. A digitális zenefogyasztás térhódítását jól jelzi, hogy 2015 óta a globális zeneipari bevételek fő bevételi forrását már a digitális platformok jelentik, a bevételek 45%-át adva – és 2016-ban várhatóan meghaladva az 50%-ot –, megelőzve a fizikai eladásokat (39%)[1]. A növekedés legfőbb motorja a streaming: a digitális bevételek közel fele (43%) már ebből származik.

A Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal zenei címlistája folyamatosan bővül; egyre több hazai előadó, akár kisebb zenekarok albumai is megtalálhatóak a katalógusokban. Hogy a zenerajongók a wifi-hálózatoktól távol, bárhol és bármikor hozzáférhessenek mobilinterneten kedvenc zenéikhez, a Telenor megalkotta a MyMusic tematikus zenei adatcsomagokat[2]. Az online zenehallgatáshoz belföldi adatkeretet biztosító csomagok előnye, hogy az ügyfelek több népszerű streamingszolgáltatás (Deezer, Spotify, Apple Music és Tidal) hallgatásához is használhatják őket, és mivel nincs szükség a zeneszámok letöltésére, azok nem foglalnak sok helyet a telefon tárhelyén. Emellett a belföldi mobil adatköltségek miatt sem kell aggódniuk.

A Telenor és a Spotify megállapodása értelmében, a felhasználói igényeknek megfelelően, mostantól a világszerte több mint 100 milliós aktív felhasználói táborral és 40 millió előfizetővel rendelkező, Magyarországon is rendkívül népszerű zeneszolgáltatás is elérhetővé vált mobilinterneten a Telenor MyMusic adatcsomagokkal. A Spotify Prémium szolgáltatásával több, mint 30 millió zeneszám érhető el reklámok nélkül; a felhasználók összeállíthatják és megoszthatják saját lejátszási listájukat, valamint személyre szabott műsorlistákat, toplistákat hallgathatnak.

A MyMusic zenei adatcsomagokat a Telenor minden havidíjas és kártyás ügyfele megrendelheti, aki rendelkezik aktív mobilinternetes adatcsomaggal. A különböző zenehallgatási szokásokra szabott lehetőségek közül a csupán 290 forintos havidíjú MyMusic Start adatcsomag – amely ingyenesen része a számlás Telenor Blue tarifáknak – 500 megabájtos dedikált adatforgalmat tartalmaz. Ez normál hangminőség mellett nagyjából tizenöt órányi belföldi mobilnetes zenehallgatásra elegendő. A 990 forintos havidíjért rendelhető MyMusic Nonstop csomaggal pedig korlátlanul lehet belföldön hallgatni a támogatott zeneszolgáltatásokat és internetes rádiókat.

A MyMusicban elérhető magyar online rádiók köre folyamatosan bővül a felhasználói visszajelzések alapján. A közszolgálati adók mellett többek között a Class FM online adása, továbbá a zenei arculatával és műsoraival a 15-40 éves korosztályra fókuszáló Rádió 1 is hallgatható már. Azok, akik alkalmazások telepítése nélkül szeretnének okostelefonon vagy táblagépen hozzáférni a tematikus zenei albumokhoz, lejátszási listákhoz és rádiók műsoraihoz, a mymusic.telenor.hu címen elérhető MyMusic webalkalmazással tehetik ezt meg.

A Spotify-t választók most a zeneszolgáltató 2017. január 1-ig tartó globális promóciójának keretében a Spotify Prémium szolgáltatást 3 hónapra már mindössze 0,99 eurós díjért vehetik igénybe.

További információ: www.telenor.hu/mymusic

[1] Forrás: IFPI Global Music Report 2016 (http://www.ifpi.org/downloads/GMR2016.pdf)
[2]A MyMusic Start és MyMusic Nonstop adatcsomagok havidíjai a zenei streamingszolgáltatások havidíját nem tartalmazzák.