var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

Stratégiai partnerségre lép a hazai oktatási startup, a Redmenta és a Hipersuli

Online karácsonyi feladatokkal zárják az évet a Hipersulis diákok.

A Telenor digitális oktatási programjához, a Hipersulihoz stratégiai partnerként csatlakozik a hazai startup, a Redmenta. A startup online feladatkészítő alkalmazásával a pedagógusok játékosabbá és izgalmasabbá tehetik az órai és a házi feladatokat, de még a számonkéréseket is, miközben a gyerekek év közben megszerzett digitális kompetenciáit is mérhetik. A Hipersuli-tanárok már használatba is vették az alkalmazást.

Online növényismereti kvíz a fenyőkről, versennyel összekötött kérdőív a karácsonyi étkezési szokásokról – a Telenor digitális oktatási programjában, a Hipersuliban sok diák számára izgalmas, ünnepi témájú online feladatokkal zárul az év. A mai Z generáció számára a digitális eszközök és az internet használata természetes, a Hipersuliban részt vevő 1500 diáknak pedig ezek az iskolában is a mindennapok részét képezik. A tanórákon használt okostelefonok és táblagépek lehetővé teszik, hogy a gyerekek a megszokottnál izgalmasabb körülmények között sajátítsák el az új ismereteket.

Annak érdekében, hogy mind több Hipersuli-pedagógus kapjon támogatást a korszerű digitális platformok használatához, a Telenor oktatási programja és a Redmenta stratégiai partnerségre lép. A magyar startup fő projektje egy tanár és diák által is egyszerűen használható, online feladatlap-készítő alkalmazás, amely arra alapoz, hogy a legújabb kutatások szerint nem az ismétlés, hanem a tesztelés a tudás anyja.

Digitális diáknak digitális feladatot!


A Redmenta játékosabbá, korszerűvé teszi a dolgozatírást és a házi feladatot a diákok számára, jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti a tanárok munkáját, akiknek nem kell dolgozatjavítással időt tölteniük. Az alkalmazásban a feladatok időzíthetők, és a tanárok azt is megadhatják, hogy diákjaik mennyi időt fordíthatnak a feladatlapok kitöltésére. A Redmenta nagy előnye, hogy a diákok szinte azonnal visszajelzést kapnak a feladatok megoldásáról.

„A partnerség célja, hogy az online, digitális eszközökön végzett feladatok minél nagyobb szerepet kapjanak a tanulásban. A megállapodásnak köszönhetően a Hipersuliban résztvevő tanárok és diákok az elsők között használhatják a Redmenta legújabb fejlesztéseit, kérdéseiket, javaslataikat pedig közvetlenül megoszthatják fejlesztőcsapatunkkal, és emellett folyamatosan keressük az újabb lehetőségeket a közös munkára.” – mondta el Király Dávid, a Redmenta alapítója.

Az alkalmazást már nem először használta a karácsony előtti időszakban Csaláné Böngyik Edit, a Hipersuli egyik pedagógusa biológia és kémia óráin: „A karácsony előtti utolsó órákra többek között egy, a fenyőfákról szóló növénytani online feladatlappal készültem, az egyik osztályomnak pedig egy érdekes kvízt állítottam össze, alkalmat keresve arra, hogy egy kicsit másként beszélgessünk a karácsonyi étkezési szokásokról. A Redmentát az örökös időhiánytól szenvedve kezdtem el használni. Nagyon egyszerű a használata, ráadásul korhatár és létszám-független: 8. és 12. osztályosoknál is kiválóan működik, a kis létszámú és a 37 fős osztályomban egyaránt. A dolgozatoknál beállítható, hogy a feladatok véletlenszerűen következzenek, és az adható válaszok sorrendje is eltérő, így szomszédról puskázni esélytelen. Általában írok válaszmagyarázatokat is, amit nagyon szeretünk: a diák rögtön látja, hogy mit rontott el, és ott a magyarázat, hogy mire kellett volna figyelni. Alig várom, hogy az együttműködés eredményeként még több feladattípus bekerüljön az alkalmazásba, hogy témazáróknál is használhassam.” – mondta el Csaláné Böngyik Edit, a Hipersuli programban részt vevő hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola pedagógusa.

A Hipersuliról


A Telenor digitális oktatási programja egy pilot után 2015 májusában indult el az ország különböző térségeiben. A Hipersuli keretében a pedagógusok rendszeres szakmai képzést kapnak, a diákok pedig táblagépeken és mobilinternet segítségével – akár az iskola falain kívül is – fejleszthetik digitális kompetenciáikat. A program kiemelten épít a résztvevő pedagógusok digitális szakmai tapasztalataira, ösztönzi és elősegíti tapasztalatcseréjüket. A Hipersuli hosszú távú célja, hogy a program működése során felgyülemlett ismereteket a közoktatás bármely szereplője felhasználhassa. A Telenor 2016 novemberében megnyitotta a lehetőséget minden intézmény számára, hogy csatlakozzanak a Hipersuli programhoz. Ennek részletei és pontos feltételrendszere a www.hipersuli.hu oldalon olvasható.