Szervezeti átalakítás a Telenornál

A szervezeti átalakítás célja, hogy hatékonyabb működési struktúrában képesek legyünk megőrizni hosszú távú versenyképességünket.  A kialakulóban lévő digitális környezetben rugalmas, stabil és költségtudatos szervezetre van szükség, mivel a piacon már nemcsak a hagyományos telekommunikációs szereplőkkel, hanem a dinamikusan fejlődő, globális, digitális vállalatokkal is meg kell küzdenünk.

A fentiek biztosítása érdekében a vezetőség a szervezet átalakítása és a csoportos létszámcsökkentés mellett döntött, mely várhatóan 100-120 főt érint majd. A folyamat keretében önkéntes bejelentkezési lehetőséget is biztosítunk a távozásra, valamint üres pozíciókat is megszüntetünk. 

Az ügyfélélmény biztosítása érdekében a leépítés nem érinti az üzleteinkben, illetve az ügyfélszolgálaton, a közvetlen ügyfélkapcsolattal foglalkozó munkakörökben (a lakossági értékesítés és ügyfélszolgálati területeken) dolgozó kollégákat.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt a létszámcsökkentést felelősségteljesen és emberi módon kezeljük. A szervezeti változás előkészületeibe bevontuk a munkavállalói érdekképviseletet is, velük együttműködve és konzultálva véglegesítjük a leépítés menetét és feltételeit. 

A csomag kialakításánál azt tartottuk szem előtt, hogy minél jobban segítsük az érintett kollégák elhelyezkedését:
- az Mt. által munkáltatói felmondás esetére meghatározott csomag + extra 2 havi fizetés illetve az előzetes értesítéstől számított, felmentésből adódó, egy havi jövedelem,
- a munkakeresés támogatására eszközök biztosítása (mobiltelefon, laptop, mobilinternet),
- outplacement szolgáltatás,
- digitális tanulási lehetőségek.