Tanárok, figyelem! 2022-ben is elindul a HiperSuli digitális tananyag-fejlesztő pályázata

Kollaboráció, számonkérés, virtuális osztályterem, interaktív prezentálás. A 2021-22-es tanév végével újra várja az innovatív ötleteket a HiperSuli. A pedagógusoknak indított pályázat célja a tanárok támogatása, az oktatást segítő online lehetőségeik bővítése. A pályázat tananyagaiból mindenki számára ingyenesen elérhető tudástár áll össze.

2020-ban, a karanténoktatás során felgyülemlett tapasztalatok megosztása hívta életre a Yettel digitális oktatási programja, a HiperSuli tanároknak szóló digitális tananyagfejlesztő pályázatát. A HiperSuli közösségének visszajelzései alapján a digitális oktatás során megszerzett tapasztalatok immár örökre velünk maradnak és hasznos tudást jelentenek a tantermi keretek között is.

A digitális tananyag-fejlesztő pályázat legfontosabb célja, hogy segítse a tanárok eligazodását a digitális oktatás területén, illetve támogassa őket az online lehetőségeik bővítésében, akár kooperatív munkáról, számonkérésről vagy új ismeret átadásáról van szó. A pályázat tananyagaiból minden pedagógus számára ingyenesen elérhető tudástár áll össze.

A pályázatra felsőfokú pedagógiai végzettséggel rendelkező tanárok jelentkezhetnek, a részvételhez nincs szükség előzetes online tananyag készítési tudásra. Jelentkezni egyszerűen, egy kiválasztott téma, illetve a tananyaggal megcélzott korosztály megjelölésével lehet. A jelentkezés során a tanárok használhatják már meglévő ötleteiket, nem szükséges teljesen új projektekkel pályázni. A nevezéseket az alábbi témakörökben lehet beadni: kooperatív munka/kollaboráció, számonkérés, virtuális osztályterem, új ismeret átadása/interaktív prezentálás.

Az ötlet megvalósíthatóságát figyelembe véve, a legjobb 25 ötlet beküldőit 4 hetes online képzéssel segíti a HiperSuli. A legjobb 10 pályázatot a szakmai zsűri értékes nyereményekkel díjazza; a nyertesek a munkájukhoz szükséges internet-hozzáférés mellett 100 ezer forint értékű nyereményben is részesülnek. Az elkészült tananyagok a hipersuli.webuni.hu felületen lesznek elérhetőek.

A pályázatok beérkezési határideje: 2022. június 26., éjfél.

További információ: HiperSuli tanári tananyag-fejlesztő pályázat | Hipersuli