Kiválasztották a Telenor Youth Fórum magyar nyerteseit, akik részt vehetnek a Nobel Békedíj eseményeken

December 8-11 között rendezik meg az ötödik, éves Telenor Youth Fórumot Oslóban. Magyarországot két fiatal képviseli a nemzetközi csapatban, akiket világszerte 7000 jelentkezőből választottak ki.

Magyarországról a 21 éves, kecskeméti Baukó Bettina Gréta és a 23 éves, budapesti Mátyás Máté vehet részt az ötödik Telenor Youth Fórumon (TYF). A TYF a Nobel Békeközponttal együttműködésben fiatal, tehetséges vezetőket gyűjt össze mind a 12 országból, ahol Telenor leányvállalat működik. A fiatalok ezután közösen dolgoznak olyan feladatokon, amelyekben digitális megoldásokkal igyekeznek valós társadalmi változást vinni a világba.

Mi történik a Telenor Youth Fórumon?

A TYF küldöttek service design workshopon vesznek részt Oslóban, melyen egy globális, társadalmi kihívásra keresnek digitális megoldást. Közösen vizsgálják a digitális technológia és a béke kapcsolódási lehetőségeit, valamit részt vesznek a Nobel Békehét rendezvényein. A TYF csoport tagjai 2018 során is folytatják a projektmunkát, fejlesztik digitális megoldásaikat, amelyeket a Nobel Békeközponttal közösen szervezett kiállításon mutatnak majd be.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen elkötelezett jelölteket küldhetünk Oslóba, akik az éves projektmunka során segítenek innovatív, digitális megoldásokkal küzdeni egy jobb társadalomért és az egyenlőtlenségek megszüntetéséért,” mondta Christian Wulff Sondergaard, a Telenor Magyarország vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.

A Telenor Magyarország küldöttei

Baukó Bettina Gréta pszichológiát tanul az ELTE PPK-n, és mellette több éves tapasztalatot szerzett önkéntesként az Autizmus Központnál, az Autizmus Alapítványnál és a Cseperedő Alapítványnál. Gréta elkötelezett a társadalmi kérdések iránt, és kész aktívan tenni a sztereotípiák ellen, hogy segítse a mentális problémákkal küzdő fiatalokat.

Mátyás Máté a budapesti Corvinus egyetemen szerezte a diplomáját, ezt követően közigazgatást tanult a University College London, Shanghai Jiao Tong University és a University of California egyetemeken. Ő is jelentős önkéntes tapasztattal rendelkezik, angolt és németet tanított kórházban fekvő gyerekeknek az Amigos a Gyerekekért Alapítvány szervezésében.

További információért a Telenor Youth Forum programról, keresse fel weboldalunkat: http://www.telenor.com/youthforum.