Új lehetőség nyílt pedagógusoknak a rugalmas digitális továbbképzésre

Online formában is elérhető a HiperSuli akkreditált képzés

Már online formában is elérhető a HiperSuli módszertani e-learning képzés: a 30 órás képzés teljesen online, a résztvevők idejének rugalmas beosztásával végezhető el. Sikeres teljesítésével a megszerzett tudáson felül 30 kreditpontot is elkönyvelhetnek a pedagógusok.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) alá tartozó Oktatási Hivatal (OH) akkreditálta a HiperSuli program e-learning formában elvégezhető képzését. Emellett a korábban már akkreditált jelenléti formában elérhető képzés is elvégezhető. Az online képzés előnye, hogy a meghirdetett indulási időpontokra regisztrált pedagógusok az egyes témacsoportokat saját idejük beosztásával, egyénileg végezhetik el, ami nagy rugalmasságot biztosít számukra.

A HiperSuli program 2015 májusa óta fog össze digitális oktatásra nyitott pedagógusokat és iskolákat, általános- és középiskolai körben. A résztvevő tanároknak közösségi tudásmegosztásra és tapasztalatcserére online felületeken, pályázatokon és éves személyes találkozókon van lehetőségük. Az itt felgyülemlett tudásanyag adja a 2019 óta elérhető HiperSuli módszertani e-learning képzés alapját, amelyet a jelenléti képzések során már közel 200 pedagógus sikeresen teljesített.

A digitális oktatásban rejlő lehetőségek és azok fejlesztése évek óta fontos missziója a HiperSuli programnak. A vírus okozta karanténhelyzet, az otthoni tanulás és oktatás azonban rámutatott, hogy a digitális világ megoldásai ma már a mindennapok elengedhetetlen támaszai lehetnek pedagógusoknak és diákoknak egyaránt. A tanároknak szóló módszertani képzés most ebben nyújt segítséget, elvégzése pedig bárkinek könnyebben elérhető.

„A pandémia megmutatta, hogy több pedagógusnak van igénye képzésekre, mint amennyit személyesen meg tudunk oldani, így a már évek óta működő pedagógus kollégák által készített továbbképzési anyagok akkreditálása mellett döntöttünk. Ezek a tananyagok összefűzve egy egységes 30 órás kurzussá álltak össze. Az első, 15 főre meghirdetett online alkalom sikeresen elindult és már 100 fő fölött jár a következő kiírásra regisztrált pedagógusok száma” – mondta el Koren Balázs, a HiperSuli program szakmai vezetője.

Az online formátum nagy előnye, hogy a képzésre szinte korlátlan számban jelentkezhetnek a pedagógusok. További információk és jelentkezési lehetőség: https://hipersuli.hu/hipersuli-tanarkepzes/