Új név, bővülő képzési lehetőségek és 135 iskola: így kezdi a tanévet a Yettel digitális oktatási programja

A program digitális tudástárában már közel 60 interaktív lecke segíti a tanárok fejlődését

Szintet lép, és ProSuli néven működik tovább szeptembertől a Yettel digitális oktatási programja, amely 2015 óta HiperSuli néven vált ismertté az ország digitális oktatásra nyitott tanárai és intézményei körében. A projekt újabb lehetőségekkel is bővül: a résztvevő pedagógusok hamarosan fenntarthatósági és mentálhigiénés képzésben is részesülhetnek. A program sikeres digitális tananyagfejlesztő pályázatának tréninganyagait már közel 800 hazai tanár alkalmazza.

Új néven folytatja szeptembertől a Yettel digitális oktatási programja, amelyről elsőként egy szakmai nap keretében tájékoztatták a résztvevő pedagógusokat. A mostantól ProSuli néven működő program 2015 óta aktív szereplője a digitális oktatási módszertanok terjesztésének és fejlesztésének a hazai iskolák és pedagógusok körében.

„Ugyan a Yettel márkaváltásával több mindent elengedtünk, a digitális oktatás fontossága nem volt kérdés. Az eredetileg eszköz-, majd egyre inkább tudásátadásra épülő program céljai közt továbbra is szerepel, hogy „békeidőben” és a váratlan helyzetekben egyaránt segítsen kezelhetővé tenni a tanulást és az oktatást. A névváltással a program újabb lendületet kap és szeretnénk még magasabb szintre helyezni” - mondta Mészáros Attila, a Yettel kommunikációs igazgatója a tanévkezdő ProSuli tanári napon, ahova az ország minden részéről érkeztek a programban résztvevő pedagógusok.

A karanténidőszak rávilágított, hogy a gördülékeny tanulás és oktatás elengedhetetlen feltételei többek közt a megfelelő eszközellátottság és a hatékony tudásmegosztás. A Yettel digitális oktatási programja megalakulása óta már országszerte 135 iskolában működik, ahol támogatja a digitális oktatásra nyitott pedagógusok munkáját, tanári közösséget épít és internet hozzáféréssel segíti az iskolák digitális útra lépését. A program az új kihívások előtt álló tanévben fenntarthatósági és mentálhigiénés képzéssel is bővíti portfólióját.

Lezárult a harmadik tananyagfejlesztő pályázat

2020-ban, a karanténoktatás során felgyülemlett tapasztalatok megosztása hívta életre a ProSuli tanároknak szóló digitális tananyagfejlesztő pályázatát, amelynek célja, hogy segítse a pedagógusok eligazodását a digitális oktatás területén, illetve támogassa őket az online lehetőségeik bővítésében, legyen szó kooperatív munkáról, számonkérésről vagy új ismeret átadásáról.

Az idén immár harmadik alkalommal kiírt tenderre beérkezett számos pályázat közül összesen 10 olyan új pályamű válik elérhetővé a Webuni felületén, amely a minden pedagógus számára ingyenes, jelenleg közel 50 digitális készségfejlesztő leckéből álló tudástár része. A nyertes pályázatok között szerepel gamifikációs oktatóanyag, olvasáskészséget fejlesztő lecke, de a projektmunkát és digitalizációt támogató tréning is. A ProSuli tananyagfejlesztő pályázatainak nyertes anyagai eddig több mint 100 hazai iskola közel 800 tanárának nyújtottak segítséget digitális ismereteik bővítésében. A mostani verseny alatt készült új tréninganyagok hamarosan a Webuni felületén lesznek elérhetőek.

A ProSuli továbbra is mindenki számára nyitott, és várja a pedagógusok, iskolák jelentkezését. Bővebb információ a ProSuli weboldalán érhető el.