var gtmExponeaConfig = { target: 'https://api-erica.pannon.hu', token: '3aaa625a-71d2-11eb-a41d-0eef85269f59', new_experiments: 'sync', track: { google_analytics: false, visits: true, default_properties: { source: 'WEB', language: 'hu', logged_in: false} } }; if (false) { gtmExponeaConfig.push = { safari: { websitePushID: 'web.hu.yettel' }, } } !function(e,n,t,i,o,r){var a=4e3,c="xnpe_async_hide";function s(e){return e.reduce((function(e,n){return e[n]=function(){e._.push([n.toString(),arguments])},e}),{_:[]})}function m(e,n,t){var i=t.createElement(n);i.src=e;var o=t.getElementsByTagName(n)[0];return o.parentNode.insertBefore(i,o),i}r.target=r.target||"https://api.exponea.com",r.file_path=r.file_path||r.target+"/js/exponea.min.js",e[t]=s(["anonymize","initialize","identify","update","track","trackLink","trackEnhancedEcommerce","getHtml","showHtml","showBanner","showWebLayer","ping","getAbTest","loadDependency","getRecommendation","reloadWebLayers"]),e[t].notifications=s(["isAvailable","isSubscribed","subscribe","unsubscribe"]),e[t].snippetVersion="v2.1.0",function(e,n,t){e[n]["_"+t]={},e[n]["_"+t].nowFn=e[t]&&e[t].now?e[t].now.bind(e[t]):Date.now,e[n]["_"+t].snippetStartTime=e[n]["_"+t].nowFn()}(e,t,"performance"),function(e,n,t,i,o,r){e[o]={sdk:e[i],sdkObjectName:i,skipExperiments:!!t.new_experiments,sign:t.token+"/"+(r.exec(n.cookie)||["","new"])[1],path:t.target}}(e,n,r,t,o,RegExp("__exponea_etc__"+"=([\w-]+)")),function(e,n,t){m(e.file_path,n,t)}(r,i,n),function(e,n,t,i,o,r,s){if(e.new_experiments){!0===e.new_experiments&&(e.new_experiments={});var p=e.new_experiments.hide_class||c,u=e.new_experiments.timeout||a,_=encodeURIComponent(r.location.href.split("#")[0]),l=e.target+"/webxp/"+n+"/"+r[t].sign+"/modifications.min.js?http-referer="+_+"&timeout="+u+"ms";"sync"===e.new_experiments.mode&&r.localStorage.getItem("__exponea__sync_modifications__")?function(e,n,t,i,o){t[o][n]="<"+n+' src="'+e+'">",i.writeln(t[o][n]),i.writeln("<"+n+">!"+o+".init && document.writeln("+o+"."+n+'.replace("/'+n+'/", "/'+n+'-async/").replace("><", " async><"))")}(l,n,r,s,t):function(e,n,t,i,o,r,a,c){r.documentElement.classList.add(e);var s=m(t,i,r);function p(){o[c].init||m(t.replace("/"+i+"/","/"+i+"-async/"),i,r)}function u(){r.documentElement.classList.remove(e)}s.onload=p,s.onerror=p,o.setTimeout(u,n),o[a]._revealPage=u}(p,u,l,n,r,s,o,t)}}(r,i,o,0,t,e,n),function(e,n,t){e[n].start=function(i){i&&Object.keys(i).forEach((function(e){return t[e]=i[e]})),e[n].initialize(t)}}(e,t,r)}(window,document,"exponea","script","webxpClient", gtmExponeaConfig); 1;

Mi alapján választanak új okostelefont a vásárlók? - Karácsonykor keresettebbek a csúcskészülékek és a kiegészítők is

Amellett, hogy egyre többen és többet mobilinterneteznek, a Telenor tapasztalatai szerint az emberek egyre tudatosabban választanak okostelefont is: egyre pontosabban tudják, hogy milyen funkciók fontosak számukra egy készülékben. Az ár mellett az akkumulátor kapacitása, a kamera, a processzor és a kijelző a legfőbb tényezők a választásban, a karácsonyi időszakban pedig a csúcskategóriás telefonok felé is szívesebben kacsingatnak a vásárlók.

Az év végi ünnepi időszak kiemelkedő a készülékértékesítést tekintve, ilyenkor a Telenornál is megugrik a telefonvásárlások száma, és többen nemcsak maguknak, hanem szeretteiknek is vásárolnak telefont karácsonyra1. A csúcsmodellek iránti kereslet is megnő, és a vásárlók szívesebben költenek magasabb árkategóriájú telefonra, amit ilyenkor kedvezőbb feltételekkel vihetnek el a karácsonyi ajánlatoknak köszönhetően.

A Telenor rendszeres internethasználók körében készült kutatása szerint2 azon felhasználók kétharmada, akik havidíjas előfizetéssel rendelkeznek és készülékvásárlást is terveznek, a szolgáltatójuknál tervezik azt megtenni. Ennek legfőbb oka a kedvező ár, a megfelelő garanciális feltételek, valamint a részletvétel lehetősége – ez utóbbi az alsó-középkategóriás típusok vásárlásakor kevésbé jellemző választás a Telenor eladási adatai alapján.

Tudják, mit keresnek

A kutatás szerint a vásárlók gyakran tájékozódnak a készülékvásárlás előtt az interneten, ár-összehasonlító oldalakon, illetve akár készülékteszteket és -értékeléseket is elolvasnak, így már egyre tájékozottabbak a készüléktulajdonságokat illetően. A szolgáltató tapasztalatai szerint a készülékválasztásban a legfontosabb tényezőnek az ár mellett az akkumulátor kapacitása, a kamera, a processzor típusa és a kijelző mérete számít. Érdekesség, hogy a Telenor tapasztalatai szerint egyre nő az igény a nagyobb memóriára, beleértve a képek, videók, zenék tárolására alkalmas belső tárhelyet és az alkalmazások zökkenőmentes futtatásához fontos nagyobb RAM-ot is.

Szintén érdekesség, hogy bár a Telenor tapasztalatai szerint a dizájn és a szín kevésbé kiemelkedő szempont a készülékválasztáskor (a kutatásban a készülékvásárlás tervező válaszadóknál kevésbé fontos ez a két tényező, bár a nőknél a szín fontosabbnak bizonyult), a fekete mellett az ügyfelek egyre szívesebben választanak olyan alternatív színeket, mint a fehér, kék vagy arany. A gyártók között a piacot domináló Samsung, Apple és Huawei készülékei a legkelendőbbek a Telenornál, ugyanakkor egyre nagyobb a kereslet a Nokia és a Xiaomi termékeire is. Ez utóbbi gyártó készülékei a mobilszolgáltatók közül elsőként a Telenor kínálatában jelentek meg a magyar piacon.

Összességében a Telenor tapasztalatai szerint az ügyfelek egyre tudatosabban választanak készüléket, és ha nem is konkrét típust keresnek, de egyre pontosabban tudják, hogy mire használnák a telefont, és mely funkciók fontosak számukra; ugyanakkor továbbra is sokan számítanak a szolgáltatójuk tanácsaira készülékválasztáskor a legbiztosabb döntéshez.

A készülékbiztosítás és a tartozékok is kelendők ilyenkor

A karácsonyi időszakban jellemzően többen kötnek készülékbiztosítást is, valamint a tartozékok is kelendőbbek a Telenor adatai szerint. Az okostelefonos kiegészítők között a legnépszerűbbek a készülékek megfelelő védelmét szolgáló tokok és kijelzővédő fóliák, valamint a memóriakártyák és a fülhallgatók. Az egyéb termékek között népszerűek például a fitneszpántok, ugyanakkor a telefonnal használható VR-szemüvegek népszerűsége már lecsengeni látszik.

A Telenor karácsonyi ajánlatában minden telefonja elvihető 0 Ft-os kezdőrészlettel Telenor Blue+ tarifával, 2 év hűséggel . Emellett 10 kiemelt készüléket nem csak elvinni, de megvásárolni is 0 Ft-os áron lehet meghatározott Telenor Blue+ tarifával, 2 év hűséggel. Az általában keresett tartozékok mellett most a Telenor ajánlatában olyan, kifejezetten ajándéknak szánt termékek is megtalálhatók, mint például az okosfogkefe, vagy az okosórák, zenei tartozékok. Az új készülékeken pedig a Hipernet kipróbálására ideális lehetőség a szolgáltató december 20-ig aktiválható karácsonyi ajándéka: ügyfelei választhatnak, hogy december 24-26. között 3 napon át díjmentes hanghívást vagy korlátlan belföldi adathasználatot szeretnének-e kapni.

További információ a Telenor karácsonyi kampányáról és ajánlatairól: www.jókimondani.hu és www.telenor.hu/mobiltelefon/karacsony 

1A Kantar Hoffmann Telenor számára készített 2017-es kutatása szerint.
2A kutatás 2018 májusában készült az Ipsos online paneljén 15-65 éves számlás csomagot használók és számlás csomagra affinis fogyasztók körében. A kutatásban részt vett 500 fő közül a válaszadók több mint fele tervezett készüléket vásárolni, a készülékvásárlásra vonatkozó kérdésekre csak ők válaszolhattak.
3Az ajánlat 2018. november 22-től december 31-ig vagy a készlet erejéig érvényes, két év hűségidővel. A szolgáltató forgalmi előleget kérhet. További részletek a telenor.hu-n.