Új vezető irányítja a Telenor Magyarország egyik leginnovatívabb igazgatóságát

2021 júniusától Pomezanski Máté irányítja a Telenor Magyarország digitális termékekért felelős igazgatóságát. Az új igazgató 6 éve dolgozik a vállalatnál, és többek között kiemelt szerepet vállalt az 5G és az üzleti partnerek számára biztosított fix internet szolgáltatások sikeres megtervezésében és bevezetésében.

Pomezanski Máté 6 éve szenior szegmens menedzserként kezdett a Telenor Magyarország post paid szegmens csapatában. Részt vett az első sikeres otthoni mobilinternetes tarifacsomagok kialakításában, a Telenor Blue, valamint a Hello Data lakossági számlás tarifaportfóliók megalkotásában. 2018 októbere óta a vállalati stratégiáért felelős divízióban vállalt kulcsszerepet az üzletfejlesztésben és a hosszú távú tervezésben. Legutóbbi projektjei között a hazai mobilszolgáltatás legizgalmasabb témája, az 5G bevezetése, valamint a Telenor B2B fix internet szolgáltatási stratégiájának megalkotása is szerepelt.

Telenoros pályafutása előtt 8 évet töltött a Budapest Banknál, ahol marketingkommunikációval, valamint termékek, szolgáltatások fejlesztésével foglalkozott. Több hitelkártya és jelzáloghitel piaci bevezetésében is részt vett. A Telenor Magyarország digitális termékeiért felelős igazgatójaként Máté célja egy olyan profi és összetartó csapat létrehozása, akik osztoznak az innováció iránti szenvedélyében, és a cég jövőjét meghatározó új termékeket, szolgáltatásokat tudnak piacra vezetni.

A digitális termékekért felelő igazgatóság kiemelt szerepet játszik abban, hogy a vállalatra a jövőben már ne csak mobilszolgáltatóként, de az online pénzügyi megoldások, a dolgok internete (IoT) és a felhőalapú informatika (Cloud) területén is egyre fontosabb partnerként tekintsenek majd az ügyfelek. A Telenornál arra számítanak, hogy a telekommunikációs szektor jövőjét ezen új szolgáltatások fogják meghatározni, így a részleg árbevétel-arányos súlyának jelentős növekedését célozták meg.

Máté szabadidejét legszívesebben feleségével és két gyermekével tölti, továbbá szeret olvasni, teniszezni és számítógépes játékokkal játszani.