eSIM B2B

A Yettel új digitális megoldásával a fizikai SIM kártya által nyújtott funkciók mellett további előnyökkel teheti kényelmesebbé a kommunikációt eSIM képes készülékével.*
 

A technológiai fejlődésének köszönhetően az új generációs eSIM egyre nagyobb teret hódít a telekommunikáció világában, számos előnnyel rendelkezik a jelenleg legkisebb méretű fizikai SIM-kártyával, a nano SIM-mel szemben.

Az eSIM képes készülékekbe már nem kell hagyományos kártyát behelyezni, hanem QR kód aktiválásával egyszerűen használatba veheti az erre alkalmas eszközeit, mobiltelefonokat, tableteket, okos kiegészítőket pl. okosórákat.**

A megoldás mostantól elérhető új és meglévő közép-, és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta ügyfeleink részére.

Miért érdemes eSIM-et használni?

Pár egyszerű lépésben azonnal beüzemelhető, csak aktív internetkapcsolatra van hozzá szükség.
 
Használatával csökkenti a műanyag felhasználást és kevesebb elektronikus hulladék keletkezik, amivel tovább szennyezhetnénk a bolygónkat.

 
Készülék lopás esetén sem lehet kivenni a telefonból, így annak pontos helye lekövethető, amennyiben a telefon bekapcsolt állapotban és a hálózaton van.

Elkerülhetőek a fizikai SIM-hez kapcsolódó elmozdulásból és sérülésből adódó kellemetlenségek. Nincs gond többé a különböző méretű fizikai kártyákkal készülékváltáskor.
Mostantól már iPhone készülékében is használhatja első vagy  akár második SIM-ként az eSIMet, amennyiben ezt a készülék típusa lehetővé teszi. 
 

QR kód lime

QR kód segítségével
könnyedén aktiválható és költöztethető
a SIM-kártya profilja.


 

Hogyan tudod megvásárolt eSIM-edet aktiválni?

Az eSIM aktiváláshoz Samsung Galaxy okosóra esetén a mobilkészülék és az okosóra előzetes frissítésére lehet szükség.

eSIM aktiválás folyamata Samsung okostelefonokon

Beállítások  ► Kapcsolatok  ► SIM – kártya -kezelő  ► eSIM-ek lehetőségnél ’Mobilcsomag hozzáadása’ 
 

SIM-kártya kezelő

esim samsung 01

 

Lépj be a beállítások > Kapcsolatok > SIM  kártya kezelő menüpontba

Mobilcsomag hozzáadása

esim samsung 02

 

Az e-SIM lehetőségeknél válaszd ki az „mobilcsomag hozzáadása” lehetőséget, majd olvasd be a Yetteltől kapott QR kódot

Csomag felvétele

esim samsung 03

 

A felugró „Felveszi ezt a csomagot a telefonra?” kérésnél válaszd a „Megerősít” lehetőséget

Automatikus aktiválás

esim samsung 04

 

Ezután az eSIM automatikusan aktiválásra kerül

eSIM aktiválás folyamata Apple okostelefonokon és tableteken

Lépjen be a Beállítások ► Mobilhálózat ► Mobil előfizetés hozzáadása menüpontba 
 

QR kód beolvasása

esim apple 01

 

Szkeneld be a Yetteltól kapott QR kódot 

Mobil-előfizetés hozzáadása

esim apple 02

 

Mobil-előfizetés hozzáadása 

Mobil előfizetés címkék

esim apple 03

 

A felugró ’Mobilelőfizetés-címkék’ ablakon válaszd ki az ’Az ÚJ Yettel HU ELŐFIZETÉS CIMKÉJE’ opciót 

Alapértelmezett vonal

A felugró ’Alapértelmezett vonal’ az ’iMessage és FaceTime’ és a ’Mobil adatforgalom’ ablakban is add meg a korábban kiválasztott címkét.

eSIM aktiválás folyamata Samsung okosórákon

Csatlakoztassa óráját Bluetooth-on keresztül telefonjához 

Lépjen be a Beállítások ► Kapcsolatok ► SIM kártya kezelő menüpontba 

Mobilcsomag beállítása

esim samsung watch 01

 

Az eSIM-ek lehetőségnél koppints a ’Mobilcsomag hozzáadása’ gombra 

QR kód beolvasása

esim samsung watch 02

 

Szkenneld be a Yetteltól kapott QR kódot 

Yettel HU beállítása

esim samsung watch 03

 

A felugró „Felveszi ezt a csomagot a telefonra?” kérdésnél válaszd a „Megerősít” lehetőséget

Automatikus aktiválás

esim samsung watch 04

 

Ezután az eSIM automatikusan beaktiválásra kerül.

eSIM aktiválás folyamata XPLORA X5 Play eSIM okosórán

Aktiválás előtt gondoskodj a következőkről: 

  • Az óra akkumulátora legalább 50%-ig van töltve, vagy csatlakoztatva a töltőhöz.
  • Okostelefonod kapcsolódik egy WiFi hálózathoz és a Bluetooth be van kapcsolva
  • Töltsd le az XPLORA alkalmazást okostelefonodra (iPhone esetén az App Store-ból, Androidot használva, a Play Áruházból)
  • Készítsd elő a Yetteltől kapott, eSIM aktiválásához szükséges kártyát.  
  • Az XPOLRA alkalmazás megnyitását követően végezd el a regisztrációt, ez lesz a szülői fiók. 
  • Ezt követően az alkalmazás kéri, hogy adj hozzá egy órát. 
  • Nyisd meg az órán az aktiváláshoz szükséges QR kódot amit a Beállítások -> eSIM/QR kód menüpontban éred el, vagy az óra számlapján bel felső sarokban megérinted a Nincs hálózat vagy eSIM feliratot. 

XPLORA eSIM aktiválási segédlet


Fontos kiegészítés, hogy minden aktiválási műveletet után, újra kell indítani az adott eszközön a hálózati állapotot (ajánlott a Repülő mód ki – be kapcsolása, vagy az eszköz ki és bekapcsolása)

* Felhívjuk figyelmét, hogy a Yettel csak az általa forgalmazott eSIM-képes készülékek esetén garantálja az eSIM-profil megfelelő működését 

** Jelenleg a Yettel eSIM szolgáltatása az okosórák közül csak Samsung okosórával érhető el


Gyakran ismételt kérdések

Ügyintézés, megrendelés, váltás

SIM-kártyájának cseréjét illetve új eSIM előfizetést a Yettelnél bejegyzett kapcsolattartója a https://www.yettel.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül igényelheti.

Az eSIM-kártya igénylése díjmentes új és meglévő, fizikai SIM-kártyával rendelkező ügyfeleinknek. A SIM-kártya csere díjak (pótlás/csere) megegyeznek a fizikai SIM-kártyára vonatkozó díjakkal. További részleteket az ÜÁSZF 1.melléklet Díjszabás 9.3-es pontjában talál https://www.yettel.hu/vallatok/aszf-uzletiszamlas

Az átadadó szolgáltató eSIM-kártyáját a hordozás megtörténte után deaktiválni, az átvevő szolgáltató eSIM-kártyáját pedig aktiválni szükséges az aktiválási folyamat szerint.

Közép- és nagyvállalati, ATR, illetve üzleti flotta számlás előfizetőink számára minden hang és mobilinternet portfólióhoz és - az autóskártya és ipari tarifák kivételével - minden tarifához elérhető, okosóra, okoskiegészítők esetében pedig minden hűség nélküli tarifához (hang és mobilinternet) rendelhető.

Az előfizetés állapota független az eSIM státuszától, ezért az előfizetés változatlanul használható lesz az új készülékben is.

Az eredeti aktiváló kódot tartalmazó kártya vagy kód újbóli kiadására jelenleg nincs lehetőség. Ilyen esetben a cége Yettelnál bejegyzett kapcsolattartója tud SIM-kártya pótlást kérni a https://www.yettel.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül. A pótlás miatti új eSIM aktiváló kód kibocsátás díját a Yettel ÜÁSZF 1. melléklete tartalmazza.

Igen, szükség esetén a SIM-kártya típusának díjmentes cseréjét cége Yettelnél bejegyzett kapcsolattartója a https://www.yettel.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül igényelheti.

Technikai kérdések, beállítások

A Yettelnél az eSIM papír alapú kártyán érhető el, melyen egy QR kód szerepel. A kártya a Yettelnél bejegyzett kapcsolattartóján keresztül érhető el, kizárólag kiszállítással. A QR kód leolvasásával aktiválható az eSIM, az eSIM képes készülékekre. További infromáció a QR kód leolvasásáról és az aktiválásról a Yettel eSIM honlapján található.

iPhone 14 Plus, iPhone 14, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro, Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy A54, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2020, iPhone SE 2022, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max. Samsung: Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy Z Flip, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Fold, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3. Samsung okosórák: Galaxy Watch 4 eSIM, Galaxy Watch 4 Classic eSIM. Apple iPad: iPad Pro 11 hüvelykes (1. generációs és újabb), iPad Pro 12,9 hüvelykes (3. generációs és újabb), iPad Air (3. generációs és újabb), iPad (7. generációs éj újabb), iPad mini (5. generációs) Felhívjuk figyelmét, hogy a Yettel csak az általa forgalmazott eSIM képes készülékek esetén garantálja az eSIM-profil megfelelő működését.

Az eSIM mindazon funkciókat el tudja látni, amit a „hagyományos” plasztik SIM-kártyák (Normál SIM, micro, nano formátum), de a legnagyobb különbség az, hogy az eSIM-kártyákat beültetik a készülékekbe. Az eSIM helyigénye kisebb, mint a fizikai SIMeké, ezért a telefon gyártók a telefonok méretével spórolhatnak, vagy növelhetik az akkumulátor térfogatát. Az eSIM csatlakozásai biztosabbak és tartósabbak. Használata csökkenti a műanyagfelhasználást. Az eSIM magasabb szintű biztonságot is jelent, mint a fizikai SIM, mivel az adatfájl elérési útvonala mindig titkosítva van és addig nem elérhető, míg azokat nem töltik le a chipre.

Az aktiválás kizárólag internet kapcsolattal lehetséges. Az eSIM aktiválását Wi-Fi hálózattal való csatlakozás során ajánljuk. Az aktiválás járhat némi adatforgalommal.

Hibás készülékkel kapcsolatos ügyintézésnél deaktiválni kell a készülékben lévő aktív eSIM(ek)et. A Yettel által biztosított cserekészülékek igénybevételéhez Yettel előfizetés(ei)hez tartozó eSIM-ét díjmentesen fizikai SIM-kártyára cseréljük. A szervizelés után amennyiben továbbra is eSIM-mel kívánja igénybevenni szolgáltatásainkat, cége Yettelnál bejegyzett kapcsolattartója tud díjmentes SIM-kártya cserét igényelni eSIM-re a https://www.yettel.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül.

Az eSIM-hez tartozó eredeti PIN és PUK kódok az eSIM papír alapú kártyáján, valamint a Yettel Fiókban, illetve a Yettel írásos, telefonos és személyes csatornáin is elérhetőek.

Igen, de a maximálisan aktiválható eSIM-kártyák száma a készülék típusától függ.

Hálózatfüggő eszköz esetén csak a hálózathoz tartozó szolgáltató eSIM-je aktiválható. Hálózatfüggetlen eszköz esetén az aktiválható eSIM kártyák száma a készülék típusától függ.

Az ICC azonosító az eSIM papír alapú kártyáján, vagy egyes készülékek esetén a "Bállítások" menüpontban található. Emellett lekérdezhető a Yettel valamennyi ügyfélszolgálati elérhetőségén.

eSIM profiljához tartozó telefonszámát az eSIM-kártya 16 jegyű ICC kódjának ismeretében a Yettel bármely ügyfélszolgálati csatornáján lekérheti.

Átvétel után bárhol azonnal aktiválható, de az előfizetés aktiválása legfeljebb 72 órát vesz majd igénybe.

Az eSIM profil letöltéséhez internetkapcsolatra van szükség. Győzödjön meg róla, hogy csatlakozik-e az internetre, és próbálja meg újra a letöltést. Amennyiben így sem sikerül a profil letöltése, keresse meg bármely csatornán ügyfélszolgálatunkat és jelentse be panaszát.

Az EID adott eszközhöz tartozó azonosító szám. Megtekinteni az eszközök Beállításaiban lehetséges.

Az adott eszközhöz tartozó Play, vagy Appstoreból letölthető applikáció segítségével lehetséges. Samsung okosórák esetén esetén jelenleg a Galaxy Wearable applikáció nyújt segítséget

Készülékcsere során az eSIM áthelyezésének folyamata: 1. Készítse elő az eSIM aktiváló kódját tartalmazó kártyát 2. Deaktiválja az eSIM-et a régi készülék beállítások menüpontjában 3. Győződjön meg arról, hogy új készüléke rendelkezik aktív internethozzáféréssel vagy csatlakozzon WiFi-n keresztül egy internetes hálózatra 4. Aktiválja ez eSIM-et új készülékébe az eSIM aktiváló kód használatával

Biztonság

Az eSIM aktiváló kód egyedi és egyidőben csak egy készülékben használható, ezért az eSIM ugyanolyan biztonságos, mint a hagyományos SIM-kártya.

Lopás, elvesztés esetén kérjük haladéktalanul jelezze ennek tényét a Yettel személyes vagy telefonos ügyfélszolgálatán. A használni kívánt készülék típusától függően az eSIM vagy SIM-kártya pótlást cége Yettelnál bejegyzett kapcsolattartója tudja megigényelni a https://www.yettel.hu/vallalatok/keszulekrendeles oldalon keresztül.

Okosóra 

A Samsung Galaxy okosórák Android 5.0, vagy magasabb verzió operációs rendszerű Androidos készülékekhez párosíthatók, iPhone-ok esetén pedig iPhone 5től kezdődően azokkal a készülékkel, melyek iOS 9.0, vagy újabb operációs rendszerrel rendelkeznek. Samsung Gear okosórák esetén iPhone 6S és 6S+ telefonokon, melyeken iOS 10, vagy későbbi verziójú operációs rendszer fut, a bluetooth kapcsolat instabil lehet.

A legfrissebb szoftver verziót szükséges letölteni az okosórára az eSIM beaktiválásához.