Mobile Device Management (MDM) - távolról monitorozható vállalati mobileszközök


A Mobile Device Management (MDM) megoldásunk segítségével távolról monitorozhatóvá válnak a vállalati környezetben használt mobileszközök (telefonok, tabletek, notebookok, stb.) és a rajtuk tárolt információk, alkalmazások. A Yettel MDM-mel könnyedén megoldható a kommunikációs folyamatok központi, távoli védelme, flottában történő menedzselése.
 

 • Eszköz menedzsment
 • Alkalmazás menedzsment
 • Vezérlés
 • Támogatás
 • Biztonsági menedzsment
 • Tartalom menedzsment


 

Kérjen díjmentes tanácsadást


 

Biztonságos vállalati mobilizáció
 

A mobileszközök számának, és ezáltal a mobil munkafolyamatok szerepének egyre növekvő fontossága teljesen új kihívást jelentenek a vállalkozások, IT üzemeltetők számára!
A mobil eszközre szabadon letölthető bizalmas vállalati adatok, a levelezések, határidőnaplók szinkronizálása komoly veszélyt hordoznak magukban, mivel nagy az adatvesztés kockázata és könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek bizalmas céges információk!
Mégis hogyan lehet biztosítani a munkavállalók számára a szükséges rugalmasságot munkájuk elvégzéséhez, miközben továbbra is biztonság tudjuk céges adatainkat?
Erre a problémára nyújt megoldás a Yettel Magyarország MDM megoldása.


 

Yettel MDM előnyei

Sok cég számára a biztonság jelenti az egyik fő szempontot az MDM bevezetésénél, hiszen ki ne szeretné biztosítani a vállalati adatok védettségét a készülék ellopása vagy elvesztésé esetén.

Ennek köszönhetően lehetőség nyílik automatikus zárolás beállítására, a készülék titkosítására, valamint különböző korlátozások alkalmazására az adatvédelem érdekében, úgy mint helyzet megállapítás, vagy a beállítások és alkalmazások távoli törlése. Egy másik fontos pont az alkalmazások telepítésének szabályozása. Úgynevezett tiltó listák (Blacklists) segítségével a rendszergazda időközönként ellenőrizheti a készülékekre telepített "rossz" vagy "káros" alkalmazásokat és további lépéseket eszközölhet, például az adat szinkronizálás tiltását.

Yettel MDM megoldásának alapja a német központú, nagy múltú 7P - vállalati mobilizáció specializálódott - cégcsoport terméke. Az itthoni piacon egyedülálló módon magyar nyelvű supportot, termékbevezetést és project managementet biztosítunk ügyfeleinknek.

A Yettel szakmai partnere a 7P cégcsoport olyan nagyvállalatokat tudhat a referenciái között, mint a: German railroads, Unicredit Group, TÜV, Austrian railroads, Pro7, Sat 1, Erste Bank Austria.
 

Teljes biztonság és zökkenőmentes integráció az Erste Banknál

Mint minden banki környezetben, az Erste Bank Ausztriánál is kiemelten figyelnek a biztonságra. Ezért volt fontos, hogy az Erste Bank IT üzemeltetője bevezesse, és integrálja a kiválasztott mobil eszközmenedzsment (MDM) megoldást a pénzintézet meglévő infrastruktúrájával. 

Ilyen helyzetben a vállalatoknak szükségük van egy megbízható tanácsokat nyújtó szolgáltatóra, aki széles körű ismeretekkel rendelkezik az iparágról. Miután az MDM technológiát telepítette a cég, a megoldást integrálni kellett az IT-környezettel is, amelynek meg kell felelnie a legmagasabb biztonsági előírásoknak. 

A szolgáltatást biztosító 7P több ügyfél referenciával rendelkezik a bankszektorban és Ausztriában. Ez a fontos tényező hozzájárult az Erste Bank Ausztria azon döntéséhez, hogy ezt az MDM megoldását válassza. Mivel szigorú biztonsági követelményeknek kell eleget tenni a bankban, a szolgáltató lehetővé tette a megoldás forráskódjának megvizsgálást az integrációs folyamat során, majd hozzáigazította a kódot az ügyfél kívánalmaihoz. Az európai adatvédelmi standardok használata jelentős előny volt az ügyfél számára, hiszen a megoldás így megfelel a jelenlegi szabályozásnak ezen a nagyon érzékeny területen, és nem igényel további alkalmazkodást. 

A megoldás rugalmasságát bizonyítja az is, hogy az összes elterjedt mobil operációs rendszert támogatja: az Androidot, iOS-t, Windows Phone-t (8.1 felett) és a Symbian rendszert. Lehetővé teszi a használt eszközök integrált menedzselését, vagyis az üzemeltetők és az ügyfelek is telepíthetnek a frissítéseket a mobilhálózaton keresztül. 

A bevezetett MDM megoldással jelenleg több mint 4000 eszközt menedzselnek az Erste Bank Ausztriánál. Egy ilyen nagy készülék számnál különösen fontos, hogy az MDM megoldás képes legyen az eszközök távoli beállítására és kezelésére. Az ügyfél így képes arra, hogy a felhasználók eszközeire szoftver- és konfigurációs frissítéseket telepítsen. Ha egy eszköz elvész, a vállalat blokkolni tudja azt, és törölheti az összes rajta lévő adatot. A megoldás lehetővé teszi, hogy az IT üzemeltetés meghatározott tevékenységeket definiáljon és hajtson végre akkor is, ha új SIM-kártyát helyeznek be valamelyik készülékbe. A megoldás lehetőséget biztosít arra is, hogy az IT üzemeltetés blokkolja azokat az alkalmazásokat, amelyek veszélyeztetik a biztonságot, de megjelölhet biztonságos alkalmazásokat is. A tanácsadás, helyi támogatás, az összes banki mobil operációs rendszer támogatása, valamint a megoldás költséghatékonysága voltak azok az okok, amiért az Erste Bank Ausztria a 7P MDM mellett döntött. 

Megoldás magában foglalja az email és Exchange AS, a WiFi és Access Point, valamint a VPN beállításokat. A vállalat beállításainak implementálása után később bármikor frissítheti vagy eltávolíthatja azokat különösebb erőfeszítés nélkül.

Sokszor a mobileszközök magán célú felhasználása is engedélyezett a dolgozók számára. Ebben az esetben problémát okozhat a vállalati és személyes adatok biztonsági szempontú elkülönítése. Abban az esetben ugyanis, ha a rendszergazda érvényesíti a távoli újraindítást, az összes adat (magán és vállalati) törlésre kerül. Ez könnyen elkerülhető, ha MDM megoldásunkat választja.


Yettel MDM fő funkciói:
 

 • Távoli törlés
 • Zárolás 
 • SSL titkosítás
 • Weboldalak szűrése
 • Antivírus
 • Malware védelem
 • Telefonhívás naplózás
 • Hatékony névjegyzék integráció
 • Fájl titkosítás
 • Feltörés érzékelése
 • Mobil alkalmazások, funkciók vezérlése, távoli frissítése
 • Hitelesítés
 • Biztonságos e-mail hozzáférés


Yettel MDM használati útmutató


Rendszerkövetelmények:

OS 4 vagy újabb

Android 2.3 vagy újabb