Mobil adat VPN

 
Mi az APN?

Az APN (Access Point Name) az adott csomagkapcsolt mobil adatátviteli (továbbiakban GPRS) szolgáltatáshoz tartozó egyedi hálózat elérési pont azonosítója. A SIM kártyák ezen hozzáférési ponton keresztül kapcsolódhatnak a kiválasztott egyedi hálózati szegmenshez.
 

Mi a VPN?

VPN Virtuális magánhálózat (VPN=Virtual Private Network), amely az interneten keresztül köti össze a felhasználókat egy biztonságos csatornán keresztül. Az ügyfélnek így saját APN (Access Point Name - Elérési pont neve) kialakítására nyílik lehetősége, és ezzel zárt hozzáférést biztosít csomagkapcsolt adatátvitel segítségével. 
 

Jellemzők:

A SIM kártyák a mobil adathálózatokon keresztül, kizárólag egymás között tudnak kommunikálni. Az ilyen APN teljesen szeparált mind a többi egyedi és publikus APN forgalmától, mind az Internet forgalmától, az adott egyedi elérési ponton kívüli kommunikációra tehát nincs mód.

Feljelentkezés egy APN-re:
Az egyes SIM kártyák ún. GPRS autentikáció után tudnak fellépni az adott APN-re. Ennek során a hálózat csak azt a SIM kártyát engedi be az adott APN-be, amelynek az adott szolgáltatáshoz joga van (vagyis a szolgáltatás SIM-hez való megrendelése szükséges).
Az APN-en belül a további kapcsolástechnikai korlátozások nincsenek.

IP cím kiosztás:
Az IP alapú kommunikáció előre fixen kiosztott IP címeken keresztül történik a mobil-mobil APN-en belül. Az APN-re történő feljelentkezéskor az adott SIM kártya minden esetben a neki előre kijelölt IP címet kapja meg a hálózattól és az APN-en belüli többi SIM kártyát is ennek a kijelölésnek megfelelően címezheti.

A kiosztott IP címek minden esetben privát címek, amelyek kizárólag az APN-en belüli kommunikáció során használhatóak.

Adatmennyiség:
A mindenkori egyedi és publikus tarifacsomagoknak megfelelő adatmennyiségek, illetve ezeknek megfelelő számlázás érvényes az APN-en belüli forgalmak esetén.

Sávszélesség:
Az egyedi APN-en belüli adatkommunikáció során, a hálózat és a modem által együttesen támogatott legmagasabb átviteli sebesség (vagyis az egyedi APN-ben elérhető sávszélesség nem tér el a hálózatban egyébként elérhető sávszélességtől).
 

Díjak

A szolgáltatást minden esetben az egyedi igények figyelembe vételével alakítjuk ki.

A szolgáltatásunkkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek. Amennyiben szeretne többet megtudni az igénybevétel feltételeivel kapcsolatban, vagy még részletesebb információra van szüksége, érdeklődjön ügyfélmenedzserénél! Részletes információt talál még a szolgáltatásleírásaink alapját képező, mindenkor érvényes Általános Szerződési Feltételeinkben és Díjszabásunkban.

 

Még nem Yettel előfizető? Kérje ajánlatunkat!

Kérjük, töltse ki az adatlapot, és munkatársunk 2 munkanapon belül visszahívja.

Az adószám megadás után érvényesítse azt az Adószám ellenőrzése gombbal. A megkeresési igényét csak ezután tudja nekünk továbbítani.

Már ügyfelünk?

Vegye fel a kapcsolatot Ügyfélmenedzserével, vagy keressen minket az alábbi elérhetőségeken!

  • Kiemelt ügyfelek: 1779
  • Prémium ügyfelek: 1776
  • Közbeszerzési ügyek: kozbeszerzes@yettel.hu
  • 100 kártya feletti ajánlatkérés esetén:  largetopmnc@yettel.hu