Office 365 - Saját domain

Saját domain név használatához elsőként a domain tulajdonjogának ellenőrzése szükséges. Az ellenőrzés egy, a domain számára szükséges információt tartalmazó rekord felvételével történik, amelyet DNS-szolgáltató segítségével egyénileg, vagy a domain adminisztrációs felületén van lehetősége megtenni. Amennyiben a rekord felvételre került, a domain tulajdonjogának ellenőrzése és nyugtázása automatikusan megtörténik az Office 365 adminisztrációs felületén. Utolsó lépésként a rekord prioritásának átállítása szükséges, amely szintén a domain szolgáltató végez; és ezt követően az Office 365 használhatóvá válik @sajatdomain.hu végződésű e-mail címek létrehozására. Új, saját domain név regisztrációjához kérjük, forduljon domain szolgáltatóhoz. Már létező, saját tulajdonú név használatához az alábbi lépések végrehajtása javasolt:

 • Jelentkezzen be az Office 365 felügyeleti központba adminisztrátori hozzáféréssével.

  Az adminisztrátori hozzáférés kezdetekor általában hasonlít az admin@sajatdomain.onmicrosoft.com mintára.

  (Amennyiben megrendelte a szolgáltatást, de nem rendelkezik a bejelentkezési adatokkal, kérjük, keresse fel a Yettel Felhőszolgáltatások Ügyfélszolgálatát!)
 • Navigáljon a "Beállítások", majd "Tartományok" menüpontban a "+Tartományok hozzáadása" lehetőséghez.
 • A megjelenő oldalon az Office 365 a használni kívánt tartomány nevét kéri. Megadása után kattintson a "Tovább" gombra.
 • Ekkor az Office 365 felügyeleti központ a domain név tulajdonjogának megerősítését kéri.

  Ehhez szükség van az MX / TXT rekord domain-szolgáltatónál történő felvételére. Kérjük, tekintse át a megjelenő útmutatót, amely egyrészt részletesen tartalmazza a domain beállítás lépéseit, továbbá megjeleníti azokat a rekordokat, amelyeket a domain-szolgáltatónál szükséges felvetetni az Office 365 működéséhez.
 • Amennyiben van hozzáférése a domain adminisztrációs felületéhez, kérjük, hozza létre az útmutató által írt rekordokat.

  Hogyha nem áll módjában ezeket a beállításokat elvégezni, továbbá bizonytalan a rendszer működését illetően; keresse fel a szolgáltatót, ahol eredetileg regisztrálta a domain-nevet; és kérjen támogatást a beállításban.
 • Amint a beállítás megtörtént, az Office 365 érzékeli, hogy létrejött a domainhez tartozó MX / TXT rekord.

  Így domain név felvételre kerül az Office 365 Felügyeleti központban és létrejön egy sajatdomain.hu címhez hasonló rekord.
 • Az Office 365 felhasználók kialakítása, a tartomány használatba vétele

  Hogyha a domain név rekordjai rendben beállításra kerültek, megkezdhető a felhasználói fiókok kialakítása. Ezek a felhasználók már @sajatdomain.hu végződésű e-mail címmel rendelkeznek majd. Részletesebb információhoz kérjük, tekintse át "Első lépések az Office 365-ben" című cikkünket!​