Kerüljetek közelebb egymáshoz a Yettel 5G hálózatán.Kerüljetek közelebb egymáshoz folyamatosan fejlődő 5G hálózatunkon!
Videó lejátszása

Kerüljetek közelebb egymáshoz hálózatunkon

A Yettel folyamatosan fejlődő 5G hálózatával közelebb kerülhettek egymáshoz otthon és mobilon is.
Adathálózatunk

Yettel 5G hálózata

Még több készüléket és még több adatforgalmat csak egy új generációs hálózat tud  kiszolgálni. 

VoLTE a Yettel 4G-n

A Voice over LTE (VoLTE) technológia lehetővé teszi, hogy egyszerre telefonálj és netezz a Yettel 4G-n.

98%-os lefedettség

Magyarország Yettel adat lefedettsége 98,26 %-os, aminek a kapacitását folyamatosan bővítjük.

Tudj meg többet a fejlesztéseinkről és a mobiltechnológiárólHa szeretnél további információkat megtudni a fejlesztéseinkről, a mobiltechnológiát befolyásoló tényezőkről és hogy mi lesz a sorsra a 3G hálózatnak, itt tájékozódhatsz.


 

Bővebben

HalozatfejlesztésHalozatfejlesztés


Ugye mennyivel könnyebb közel maradni egymáshoz, ha van egy okostelefonod és egy megbízható hálózatod?


Hallgasd meg mit gondolnak szakértőink, és tudj meg többet a Yettel folyamatosan fejlődő 5G élményéről 

 


Mihez kezdjünk a bántó kommentekkel? Hogyan változtatja meg a kommentkultúra és a közösségi média az életünket? Fiatalokat, valamint Knapek Éva és Fuller Bianka pszichológust kérdezte a telex tapasztalataikról és véleményükről.

 

A Popfilter új évadának negyedik adásábán Csepelyi Adrienn Nyáry Lucával és Nyáry Krisztiánnal beszélget arról, hogy milyen hatással van a családon belüli kommunikációra a technológia térnyerése, hogy van-e értelme korlátozni a gyerekeket online, és hogy mennyiben könnyíti vagy éppen nehezíti meg a mindennapokat a digitális kommunikáció. 

Megtalálhatom online az igazit? Milyen előnyei és hátrányai vannak a netes randizásnak? Többek között ezeket a kérdéseket járja körbe Ács Fruzsina humorista és dr. Horváth Kitti viselkedéselemző, life és business coach a Popfilter új adásában, Csepelyi Adrienn műsorvezetővel.

 


Istenes Bence és vendégei Kovácsovics Fruzsi, Tapasztó Orsi és Kamarás Norbi az online és digitális kapcsolattartás témakörét járják körül. Személyes tapasztalataikon keresztül beszélgetnek annak előnyeiről és hátrányairól egyaránt.

 Lassan mindenki mindig online lesz az okostelefonok és a hálózat terjedésének köszönhetően. Azt gondolnánk, hogy kapcsolattartásban a nagyszülők és unokák generációja totálisan eltér egymástól, de tényleg így van? A Telex a fiatalokat kérdezte tapasztalataikról.

Nézd meg készülékajánlatainkat!

HONOR X7b

108 MP-es főkamera

online akár 0 Ft 

Yettel Prime Extra tarifával,
2 év hűséggel

Megnézem

Xiaomi Redmi Note 13 5G

108 MP-es főkamera

online akár 0 Ft

Yettel Prime Max tarifával,
2 év hűséggel

Megnézem

Samsung Galaxy A25 5G

50 MP-es főkamera

online akár 0 Ft

Yettel Prime Max tarifával,
2 év hűséggel

Megnézem

HONOR Magic V2

50 MP-es főkamera

online akár 0 Ft kezdőrészlettel

Yettel Prime Max tarifával,
2 év hűséggel

Megnézem

Sajtómegjelenések

Koller György: Egy mobilhálózat sosincs teljesen készen

„Az önálló 5G-vel megjelenik a „hálózatszeletelés” lehetősége, ami elsősorban gyárak, termelőüzemek számára érdekes, hiszen az 5G hálózat minden előnyét képes nyújtani a publikus hálózattól teljesen függetlenül.”

2024. január 23.

Megjött a VoWiFi a Yettel lakossági ügyfeleinek

„Immár a Yettel Magyarország lakossági ügyfelei számára is elérhetővé vált hivatalosan a Wi-Fi kapcsolaton keresztüli hanghívás, mellyel a szolgáltató előfizetői olyan helyszíneken is használhatják okostelefonjukat hanghívásra, ahová a mobilhálózat nem vagy nem megfelelő minőségben ér el.”

2023. december 07.

A Yettel bekapcsolta az új mobilhálózatot – van, aki már most használhatja

„Magyarországon elsőként tette elérhetővé ügyfelei számára az önálló 5G technológiát a Yettel. Ezzel a fejlesztéssel válik valóra az 5G-szabvány számos előnye: lényegesen rövidülhet a válaszidő, növelhető az elérhető le- és feltöltési sebesség és további digitális szolgáltatások bevezetése valósulhat meg.”

2023. november 21.

Gyakran ismételt kérdések


 

Kültéri és beltéri lefedettség

Beltérben az épületek csillapítása miatt kisebb a jelerősség, ezért a kültéri minőségnek megfelelő beltéri lefedettség csak kisebb területen érhető el, ahogyan a térképen is látható. Ugyanazon a helyen a kültéren tapasztalható le- és feltöltési sebességhez képest beltéren kisebb le- és feltöltési sebességek érhetőek el, ezt mutatják a térképen a kiválasztott ponthoz tartozó magyarázatban megadott irányadó értékek.
 

Milyen sebességre számíthatsz?

A különböző adatátviteli technológiák eltérő le- és feltöltési sebességet biztosítanak.
Várható sebességek:
2G-vel lefedett területen: letöltés: 0,2 Mbit/s; feltöltés: 0,2 Mbit/s
3G-vel lefedett területen: letöltés: 2-25 Mbit/s; feltöltés: 1-5 Mbit/s
4G/LTE-vel lefedett területen: letöltés: 20-150 Mbit/s; feltöltés: 3-50 Mbit/s
4G+/LTE-A-vel lefedett területen: letöltés: 225-300 Mbit/s; feltöltés: 20-50 Mbit/s
5G-vel lefedett területen: letöltés: 550-600 Mbit/s; feltöltés: 30-60 Mbit/s

Minőségi mutató meghatározása:

Kínált sávszélesség: a Szolgáltató által az internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban elérhető, a szolgáltatáshoz rendelt adatátviteli sebesség felső elméleti határa, a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján, bármely időpontban, Mbit/s-ban megadva.

A Szolgáltató által kínált sávszélességekhez tartozó le- és feltöltési sebességek a különböző adatátviteli technológiák esetében a következőek: 2G - 0,24/0,24 Mbit/s; 3G - 0,38/0,38 Mbit/s; HSPA - 14,4/1,8 Mbit/s; HSPA+ - 21/5,76 Mbit/s; HSPA+DC 42,2/5,76 Mbit/s; 4G/LTE - 150/50 Mbit/s; 4+/LTE - 300/50 Mbit/s.

Az adott tarifacsomaghoz, kiegészítő szolgáltatáshoz tartozó kínált sávszélesség a fenti sebességektől eltérhet, melyről információ a Díjszabásban (ÁSZF 1/A. és 1/B. mellékletek) az érintett tarifacsomag, valamint kiegészítő szolgáltatás leírásában található. A kínált sávszélesség elérésének feltétele az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetősége, az azt támogató eszközök (pl. készülék, megfelelő SIM) megléte, illetve a hálózat aktuális leterheltsége.

*Várható sebesség: A lefedettségi térképünkön megjelenített várható sebesség értékek a Yettel mérései alapján készített becsléseken alapul. A megadott sebességértékek átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak, a megadott értékekre nem vállalunk garanciát.

Garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt a Szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség, Mbit/s-ban megadva. A Szolgáltató által garantált le- és feltöltési sebesség valamennyi adatátviteli technológia esetén: 0 Mbit/s.

2022. júniusától a 3G hálózatot fokozatosan lekapcsoljuk. Ennek hatására azok a ügyfeleink, akik mobilkészüléke legfeljebb 3G technológia igénybevételére alkalmas a 3G-s hálózat hiányában 2G-n tudják szolgáltatásainkat igénybe venni. Hanghívások igénybevételére a 2G a 3G-hez hasonlóan alkalmas, viszont mobilinternet tekintetében érezhető lassulás várható. Ettől az időponttól a Yettel mobilinternet szolgáltatásának igénybevételéhez elsősorban legalább 4G képes készülékek használatát javasoljuk.

Hogy a lehető legjobb és leggyorsabb mobilhálózatot biztosítsuk neked, folyamatosan fejlesztjük és készítjük fel hálózatunkat az újabb generációs technológiák fogadására. 

2G: A még 2G-snek számító GPRS technológia bevezetésével a mobilos internetezésért számított percdíj megszűnt. Ugyanebben az időszakban megjelentek a kamerás és színes kijelzős mobilok, így lehetővé vált akár az is, hogy fotót küldjünk a telefonunkról.

3G: Egy megabájt adat letöltése negyedóra helyett már csak 20 másodpercet vett igénybe.  Mindössze kilenc év alatt ezerszeresére nőtt a mobilinternet sebessége: 1999-ben még csak 14,4 kilobit/s-mal lehetett letölteni, 2008-ban viszont már 14,4 megabit/s-os sebességet kínáltunk. 2022. júniusától a 3G hálózatot fokozatosan  lekapcsoljuk. Ezzel együtt a hálózatmodernizáció részeként nagyobb kapacitást biztosítunk a 4G/5G technológiáknak.

4G: Bevezettük a 4G szolgáltatást, lehetővé vált, hogy olcsó havidíjért bárki olyan Hipernetre fizessen elő, amelyet egész hónapban intenzíven használhat. 2012-ben a Yettel ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. 

4G+: Napjainkban arra koncentrálunk, hogy bővítsük a kapacitásunkat. Arra törekszünk, hogy a mobilhálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, az akár 300 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani képes 4G+ technológia még több bázisállomáson elérhető legyen. 

VOLTE: Gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőségű hívásokat hoz a közelmúltban indított Voice over LTE (VoLTE) technológia, amely lehetővé teszi, hogy a Yettel ügyfelei egyszerre bonyolítsanak hanghívást és netezzenek 4G-n.

5G: Mivel tízszer olyan gyors, és tízezerszer annyi készüléket tud majd kiszolgálni, mint a 4G, a nagyon alacsony válaszidős hálózat nem csak a munkánkat fogja hatékonyabbá tenni, a mindennapi életünk is vele okosodik. Szakik számára: különböző típusai hullámokban épülnek majd ki. Az eMBB a 2020-as évekre, a mMTC akár már 2021-re várható, az URLLC építése pedig 2021-2022-től kezdődhet.

Időszakos hálózatmodernizációs munkálatokat folytatunk, amelyek a Yettel mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatásainak átmeneti minőségi romlását vagy kimaradását is okozhatják. A fejlesztések célja, hogy a jövőben még magasabb színvonalú szolgáltatást biztosíthassunk ügyfeleinek.

Az aktuálisan érintett területek és időpontok listája itt található.

A mobilkészülékek gyártása során meghatározásra kerül, hogy milyen technológia igénybevételével képes a hang- és mobilinternet szolgáltatás támogatására. A jelenlegi, korszerű készülékek már 2G-től 4G-ig vagy akár 5G-ig képesek a technológiák használatára, de forgalomban vannak még olyan készülékek is, amelyek legfeljebb 2G-t és 3G-t tudnak használni. Ezen készülékek esetében a hanghívások igénybevételéhez 2G és 3G egyaránt megfelelő. A mobilinternet szolgáltatás minőségét viszont befolyásolja az elérhető technológia képessége, mivel a 2G által nyújtott átviteli sebesség alacsonyabb, mint a 3G esetében. Hálózatmodernizációs munkánk részeként 2022. júniustól megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását, ezért ettől az időponttól a Yettel mobilinternet szolgáltatásának igénybevételéhez elsősorban legalább 4G, vagy 4G/5G képes készülékek használatát javasoljuk.

Annak érdekében, hogy egyre korszerűbb technológiákon, egyre jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk előfizetőinknek, 2022. júniusában megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását. Az így felszabaduló frekvenciasávokon még jobb minőségű hangszolgáltatás, és tovább gyorsuló adathálózat válik elérhetővé a korszerűbb 4G hálózat bővítésével, illetve a legújabb generációs 5G technológia minél szélesebb körű bevezetésével. A 3G hálózat lekapcsolás nem befolyásolja a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott hangszolgáltatás elérhetőségét, mivel az továbbra is elérhető marad a 2G hálózaton. Amennyiben az Ön telefonja a fejlettebb 4G vagy 5G szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas, a jelezett időponttól a mobilinternetszolgáltatást – az igénybevétel helyének, a lekapcsolással érintett állomások elhelyezkedésének, illetve a lekapcsolás időpontjának függvényében – ugyanakkor már csak korlátozottan tudja majd igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy az adatforgalom sebességének csökkenése miatt esetlegesen nem részesül az eddig megszokott ügyfélélményben, amennyiben nem cseréli le meglévő, kevésbé korszerű, legfeljebb 3G adatszolgáltatás elérését biztosító készülékét. Fentiekre figyelemmel javasoljuk, hogy 2022. júniusáig keresse fel valamelyik üzletünket vagy válasszon a webshopunkban a 4G (esetleg 4G és 5G) képes készülékkínálatunkból.

Bázisállomások közelsége: A hálózat minőségét befolyásolja a bázisállomások elhelyezkedése (közelsége, sűrűsége). Minél rövidebb utat kell megtennie a rádióhullámnak, annál kevésbé romlik a jel minősége.

Épületek és a többi mobil: A környezetedben tartózkodó felhasználók száma befolyásolja azt, hogy milyen erősnek érzed a hálózatunkat, mint ahogy az is, hogy egy mezőn, vagy egy vastag falú épületben állsz-e.

Mediterrán ciklonok: A hálózatról alkotott képedet befolyásolja az időjárás is – nagyobb viharok esetén sokkal másabbnak érezheted a hálózat minőségét, mint egy szélcsendes, napsütötte reggelen.