Hálózatunk veled van bármerre is jársz

Szóval alkoss, tölts fel, ossz meg, dolgozz, szórakozz - használd, ahogyan csak szeretnéd
Adathálózatunk

Yettel 5G hálózata

Még több készüléket és még több adatforgalmat csak egy új generációs hálózat tud  kiszolgálni. 

VoLTE a Yettel 4G-n

A Voice over LTE (VoLTE) technológia lehetővé teszi, hogy egyszerre telefonálj és netezz a Yettel 4G-n.

98%-os lefedettség

Magyarország Yettel adat lefedettsége 98,26 %-os, aminek a kapacitását folyamatosan bővítjük.

Hálózatfejlesztés
  

Fejlesztéseink célja, hogy a jövőben még magasabb színvonalú szolgáltatást biztosíthassunk. Nézd meg milyen időszakokban és helyszíneken folytatunk hálózatfejlesztési munkálatokat.

Hol fejlesztünk? 

   

További információk a mobiltechnológiáról

 

A hálózati lefedettséget és annak minőségét számos tényező befolyásolhatja, ezért összegyűjtöttük a további információkat a mobiltechnológiáról, annak fejlődéséről és a lehetséges hibákról.

Bővebben

3G hálózat lekapcsolás

   

2023 végére lekapcsoljuk a teljes 3G-szolgáltatásunkat. További infomációkért kattints!

Bővebben

    

Nézd meg készülékajánlatainkat!

Honor 90 Lite 5G

100 MP-es főkamera

online akár 0 Ft 

Yettel Prime Plus+ tarifával, 2 év hűséggel

Megnézem

Samsung Galaxy A23 5G

50 MP-es főkamera

online akár 0 Ft kezdőrészlettel

Yettel Prime+ tarifával, 2 év hűséggel

Megnézem

Samsung Galaxy A34 5G

48 MP-es főkamera

online akár 0 Ft kezdőrészlettel

Yettel Prime Max+ tarifával, 2 év hűséggel

Megnézem

Samsung Galaxy A54 5G

50 MP-es főkamera

online akár 0 Ft kezdőrészlettel

Yettel Prime Max+ tarifával, 2 év hűséggel

Megnézem

Sajtóközlemények

Megugrott a magyarok mobilnetéhsége, kiadta a számokat a Yettel

„A mobilhálózatok felhasználói jellemzően nem helyhez kötötten veszik igénybe a szolgáltatást, ezért a hálózattervezéskor a kapacitástervezésnek kulcsfontosságú szerepe van. Nem csak egy napon belül pörögnek fel és csendesednek el egyes területek, hanem a naptári éven belül is tapasztalhatóak használati gócpontok, ahol időszakosan jelentkezik nagyobb hálózati igény, amit a mobiltársaságnak zökkenőmentesen ki kell szolgálnia.”

2023. szeptember 6.

Megújul a Yettel otthoni netszolgáltatása: akár a nyaralóba is magunkkal vihetjük

„Majdnem megkétszereződött egy év alatt az otthoni internetes ügyfelek átlagos adathasználata a Yettelnél. A távközlési szolgáltató most megújítja OtthonNet szolgáltatását, amivel egyszerűbben és gyorsabban beüzemelhetővé, valamint rugalmasabban használhatóvá válik a szolgáltatás, amely jelenleg országszerte 2,5 millió címen érhető el.”

2023. szeptember 12.

5G-n előzte versenytársait a Yettel

„Padlógázzal, 5G-n előzi versenytársait a magyar mobilpiacon a Yettel Magyarország, mely az elmúlt évben jelentős erőforrást fektetett hálózatának modernizációjába” – írta a Hwsw.hu egy crowdsourcing alapokon működő szolgáltató Magyarországra vonatkozó sebességstatisztikái kapcsán."

2023. augusztus 16.

Gyakran ismételt kérdések


 

Kültéri és beltéri lefedettség

Beltérben az épületek csillapítása miatt kisebb a jelerősség, ezért a kültéri minőségnek megfelelő beltéri lefedettség csak kisebb területen érhető el, ahogyan a térképen is látható. Ugyanazon a helyen a kültéren tapasztalható le- és feltöltési sebességhez képest beltéren kisebb le- és feltöltési sebességek érhetőek el, ezt mutatják a térképen a kiválasztott ponthoz tartozó magyarázatban megadott irányadó értékek.
 

Milyen sebességre számíthatsz?

A különböző adatátviteli technológiák eltérő le- és feltöltési sebességet biztosítanak.
Várható sebességek:
2G-vel lefedett területen: letöltés: 0,2 Mbit/s; feltöltés: 0,2 Mbit/s
3G-vel lefedett területen: letöltés: 2-25 Mbit/s; feltöltés: 1-5 Mbit/s
4G/LTE-vel lefedett területen: letöltés: 20-150 Mbit/s; feltöltés: 3-50 Mbit/s
4G+/LTE-A-vel lefedett területen: letöltés: 225-300 Mbit/s; feltöltés: 20-50 Mbit/s
5G-vel lefedett területen: letöltés: 550-600 Mbit/s; feltöltés: 30-60 Mbit/s

Minőségi mutató meghatározása:

Kínált sávszélesség: a Szolgáltató által az internet-hozzáférési szolgáltatás nyújtása során az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban elérhető, a szolgáltatáshoz rendelt adatátviteli sebesség felső elméleti határa, a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján, bármely időpontban, Mbit/s-ban megadva.

A Szolgáltató által kínált sávszélességekhez tartozó le- és feltöltési sebességek a különböző adatátviteli technológiák esetében a következőek: 2G - 0,24/0,24 Mbit/s; 3G - 0,38/0,38 Mbit/s; HSPA - 14,4/1,8 Mbit/s; HSPA+ - 21/5,76 Mbit/s; HSPA+DC 42,2/5,76 Mbit/s; 4G/LTE - 150/50 Mbit/s; 4+/LTE - 300/50 Mbit/s.

Az adott tarifacsomaghoz, kiegészítő szolgáltatáshoz tartozó kínált sávszélesség a fenti sebességektől eltérhet, melyről információ a Díjszabásban (ÁSZF 1/A. és 1/B. mellékletek) az érintett tarifacsomag, valamint kiegészítő szolgáltatás leírásában található. A kínált sávszélesség elérésének feltétele az adott területen a szolgáltatást biztosító hálózati technológia elérhetősége, az azt támogató eszközök (pl. készülék, megfelelő SIM) megléte, illetve a hálózat aktuális leterheltsége.

*Várható sebesség: A lefedettségi térképünkön megjelenített várható sebesség értékek a Yettel mérései alapján készített becsléseken alapul. A megadott sebességértékek átlagos/iránymutató értékek, amelyek a terület lefedettségi viszonyaitól, a felhasználók számától függően változhatnak, a megadott értékekre nem vállalunk garanciát.

Garantált sebesség: az internet hozzáférési szolgáltatáshoz rendelt a Szolgáltató által az adott előfizetői hozzáférési ponton le- és feltöltési irányban a besugárzási (lefedettségi) terület bármely kültéri pontján teljesíteni vállalt legkisebb adatátviteli sebesség, Mbit/s-ban megadva. A Szolgáltató által garantált le- és feltöltési sebesség valamennyi adatátviteli technológia esetén: 0 Mbit/s.

2022. júniusától a 3G hálózatot fokozatosan lekapcsoljuk. Ennek hatására azok a ügyfeleink, akik mobilkészüléke legfeljebb 3G technológia igénybevételére alkalmas a 3G-s hálózat hiányában 2G-n tudják szolgáltatásainkat igénybe venni. Hanghívások igénybevételére a 2G a 3G-hez hasonlóan alkalmas, viszont mobilinternet tekintetében érezhető lassulás várható. Ettől az időponttól a Yettel mobilinternet szolgáltatásának igénybevételéhez elsősorban legalább 4G képes készülékek használatát javasoljuk.

Hogy a lehető legjobb és leggyorsabb mobilhálózatot biztosítsuk neked, folyamatosan fejlesztjük és készítjük fel hálózatunkat az újabb generációs technológiák fogadására. 

2G: A még 2G-snek számító GPRS technológia bevezetésével a mobilos internetezésért számított percdíj megszűnt. Ugyanebben az időszakban megjelentek a kamerás és színes kijelzős mobilok, így lehetővé vált akár az is, hogy fotót küldjünk a telefonunkról.

3G: Egy megabájt adat letöltése negyedóra helyett már csak 20 másodpercet vett igénybe.  Mindössze kilenc év alatt ezerszeresére nőtt a mobilinternet sebessége: 1999-ben még csak 14,4 kilobit/s-mal lehetett letölteni, 2008-ban viszont már 14,4 megabit/s-os sebességet kínáltunk. 2022. júniusától a 3G hálózatot fokozatosan  lekapcsoljuk. Ezzel együtt a hálózatmodernizáció részeként nagyobb kapacitást biztosítunk a 4G/5G technológiáknak.

4G: Bevezettük a 4G szolgáltatást, lehetővé vált, hogy olcsó havidíjért bárki olyan Hipernetre fizessen elő, amelyet egész hónapban intenzíven használhat. 2012-ben a Yettel ügyfelei számára Budapest teljes metróhálózatán elérhetővé vált a Hipernet. 

4G+: Napjainkban arra koncentrálunk, hogy bővítsük a kapacitásunkat. Arra törekszünk, hogy a mobilhálózatok jelenlegi csúcsát jelentő 4G továbbfejlesztett változata, az akár 300 Mbps-os letöltési sebességet biztosítani képes 4G+ technológia még több bázisállomáson elérhető legyen. 

VOLTE: Gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőségű hívásokat hoz a közelmúltban indított Voice over LTE (VoLTE) technológia, amely lehetővé teszi, hogy a Yettel ügyfelei egyszerre bonyolítsanak hanghívást és netezzenek 4G-n.

5G: Mivel tízszer olyan gyors, és tízezerszer annyi készüléket tud majd kiszolgálni, mint a 4G, a nagyon alacsony válaszidős hálózat nem csak a munkánkat fogja hatékonyabbá tenni, a mindennapi életünk is vele okosodik. Szakik számára: különböző típusai hullámokban épülnek majd ki. Az eMBB a 2020-as évekre, a mMTC akár már 2021-re várható, az URLLC építése pedig 2021-2022-től kezdődhet.

Időszakos hálózatmodernizációs munkálatokat folytatunk, amelyek a Yettel mobiltelefon és mobilinternet szolgáltatásainak átmeneti minőségi romlását vagy kimaradását is okozhatják. A fejlesztések célja, hogy a jövőben még magasabb színvonalú szolgáltatást biztosíthassunk ügyfeleinek.

Az aktuálisan érintett területek és időpontok listája itt található.

A mobilkészülékek gyártása során meghatározásra kerül, hogy milyen technológia igénybevételével képes a hang- és mobilinternet szolgáltatás támogatására. A jelenlegi, korszerű készülékek már 2G-től 4G-ig vagy akár 5G-ig képesek a technológiák használatára, de forgalomban vannak még olyan készülékek is, amelyek legfeljebb 2G-t és 3G-t tudnak használni. Ezen készülékek esetében a hanghívások igénybevételéhez 2G és 3G egyaránt megfelelő. A mobilinternet szolgáltatás minőségét viszont befolyásolja az elérhető technológia képessége, mivel a 2G által nyújtott átviteli sebesség alacsonyabb, mint a 3G esetében. Hálózatmodernizációs munkánk részeként 2022. júniustól megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását, ezért ettől az időponttól a Yettel mobilinternet szolgáltatásának igénybevételéhez elsősorban legalább 4G, vagy 4G/5G képes készülékek használatát javasoljuk.

Annak érdekében, hogy egyre korszerűbb technológiákon, egyre jobb minőségű szolgáltatásokat nyújthassunk előfizetőinknek, 2022. júniusában megkezdjük a 3G hálózatunk lekapcsolását. Az így felszabaduló frekvenciasávokon még jobb minőségű hangszolgáltatás, és tovább gyorsuló adathálózat válik elérhetővé a korszerűbb 4G hálózat bővítésével, illetve a legújabb generációs 5G technológia minél szélesebb körű bevezetésével. A 3G hálózat lekapcsolás nem befolyásolja a Yettel Magyarország Zrt. által nyújtott hangszolgáltatás elérhetőségét, mivel az továbbra is elérhető marad a 2G hálózaton. Amennyiben az Ön telefonja a fejlettebb 4G vagy 5G szolgáltatás igénybevételére nem alkalmas, a jelezett időponttól a mobilinternetszolgáltatást – az igénybevétel helyének, a lekapcsolással érintett állomások elhelyezkedésének, illetve a lekapcsolás időpontjának függvényében – ugyanakkor már csak korlátozottan tudja majd igénybe venni. Ez azt jelenti, hogy az adatforgalom sebességének csökkenése miatt esetlegesen nem részesül az eddig megszokott ügyfélélményben, amennyiben nem cseréli le meglévő, kevésbé korszerű, legfeljebb 3G adatszolgáltatás elérését biztosító készülékét. Fentiekre figyelemmel javasoljuk, hogy 2022. júniusáig keresse fel valamelyik üzletünket vagy válasszon a webshopunkban a 4G (esetleg 4G és 5G) képes készülékkínálatunkból.

Bázisállomások közelsége: A hálózat minőségét befolyásolja a bázisállomások elhelyezkedése (közelsége, sűrűsége). Minél rövidebb utat kell megtennie a rádióhullámnak, annál kevésbé romlik a jel minősége.

Épületek és a többi mobil: A környezetedben tartózkodó felhasználók száma befolyásolja azt, hogy milyen erősnek érzed a hálózatunkat, mint ahogy az is, hogy egy mezőn, vagy egy vastag falú épületben állsz-e.

Mediterrán ciklonok: A hálózatról alkotott képedet befolyásolja az időjárás is – nagyobb viharok esetén sokkal másabbnak érezheted a hálózat minőségét, mint egy szélcsendes, napsütötte reggelen.