Biztonságos fizetés a Barionnal

Fontos információ!
2020. november 30-tól az internetes bankkártyás fizetéskor a biztonságos fizetés érdekében bevezetésre kerül az erős ügyfélhitelesítés biztonsági ellenőrző lépés. Ez azt jelenti, hogy a bankkártyaadatok megadása után a kártyakibocsátó banktól SMS-ben kapott kódot kell megadnod az automatikusan megnyíló felületen vagy a banki mobilalkalmazáson keresztül kell hitelesítened a tranzakciót. Részletes leírásért kattints!

Az erős ügyfélhitelesítés nem a Yettel, hanem a bankok oldalán megvalósuló tevékenység, így ha a fizetés folyamata közben nem kapsz sms-t az erős ügyfélhitelesítéshez vagy más hibát tapasztalsz, akkor kérünk, hogy számlavezető bankodhoz fordulj!

A Yettel weboldalán és a Yettel mobilalkalmazásunkban a Barion biztonságos fizetés megoldását alkalmazzuk, amennyiben online bankkártyás fizetést indítasz.

Hol találkozhatsz ezzel? Ha online...

 • számlát vagy előleget fizetsz be,
 • feltöltőkártyás egyenlegedet töltöd fel,
 • webshopunkban készüléket vagy tartozékot vásárolsz.

Mentsd el bankkártyádat!

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet.

Ha azonban regisztrálsz és elmented bankkártya adataidat:

 • soha többé nem kell begépelned a kártyaszámodat egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mail címed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli!
 • akkor is tudsz vásárolni és fizetni, ha nincs nálad a bankkártyád.

Fizetéshez használhatod:

 • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
 • Visa vagy Electron bankkártyádat
 • Amex bankkártyádat
 • Apple Pay-t és Google Pay-t
   

  Barion logo

bankkártya

Erős ügyfélhitelesítés

Az erős ügyfélhitelesítés egy biztonsági ellenőrző lépés, mely a felhasználók védelmét szolgálja a bankkártyás fizetési tranzakciók során. A digitalizáció világában az ügyfelek és a szolgáltatók nem lehetnek elég óvatosak a lehetséges visszaélések megelőzésében. Ezért döntöttek úgy az Európai Gazdasági Térség országai, hogy még szigorúbban szabályozzák az elektronikus fizetéseket.

Feltételei:

 • Az erős ügyfélhitelesítéshez mobiltelefon vagy okostelefon szükséges.
 • A napi használatban lévő telefonszámod meg van adva a bankodnál.
 • Ajánljuk, hogy töltsd le bankod mobilalkalmazását, és regisztráld benne bankkártyáját, mert legkényelmesebb módon a mobilbanki alkalmazáson keresztül tudod hitelesíteni tranzakcióidat.

Hogyan működik?

1.  Online fizetésnél megadod a bankkártyád adatait.

2. Ezt követően a kártyakibocsátó banktól üzenetet kaphatsz, hogy azonosítsd magad.
Ez kétféleképpen történhet: 

 • SMS-ben kapsz egy egyszer érvényes kódot.
 • Egy értesítés érkezik a mobiltelefonodra, a banki mobilalkalmazásba.

3. Ezután a fizetési műveletet meg kell erősítened, melyre két lehetőséged van:

 • Ha SMS-t kaptál:az abban kapott kódot vagy jelszót egy automatikusan megnyíló felületen kell megadnod a fizetési folyamatban.
  (A technikai megoldást minden esetben a kibocsátó bank határozza meg.)
 • Amennyiben az értesítést a banki mobilalkalmazásban kaptad: lehetőséged van ujjlenyomatos vagy arcfelismeréses hitelesítésre.

Ha nem rendelkezel ujjlenyomat-azonosításra vagy arcfelismerésre alkalmas mobiltelefonnal, érdeklődj bankodnál az elérhető megoldásokról.

4. A sikeres azonosítás után a kártyakibocsátó bank elbírálja az online fizetést.
 

Figyelem! Az egyes bankok erős ügyfélhitelesítési folyamata eltérhet a leírtaktól, ha ezt tapasztalod, akkor ellenőrizd az alábbi oldalon, hogyan kell eljárnod!
 

Fizess kényelmesen bankkártya nélkül

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod az előre feltöltött Barion egyenlegedet, amelyet átutalással tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid, üzletfeleid tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mail címed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.
 

Fizess egyszerűen Apple Pay vagy Google Pay-jel

Ha szeretnél egyszerűen, biztonságosan és gyorsan fizetni, akkor bátran válaszd az Apple Pay vagy Google Pay fizetési opciót.  Használata egyszerű, hiszen annyit kell csak tenned, hogy a Barionos fizetési felületen kiválasztod az általad preferált fizetési módot, és a szokásos azonosítást követően az elmentett bankkártyáddal máris tudsz fizetni.
 

Barion tárca

Ingyenes

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen és nem is lehet felára. A regisztráció és a Barion mobilalkalmazás, valamint a pénzfogadás és -küldés ingyenes. Nincs havidíj sem.

Kövesd vásárlásaidat

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, a weben vagy mobilon. Az ingyenes Barion tárca azonnal jelzi minden vásárlásodat, még azt is látod, mit vettél. Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz

Első a biztonság

A Barion szervereit a Comodo 2048 bites TLS titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót. A böngésződ zöld színnel jelzi, ha a fizetés és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja:

Barion SSL


A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.