Milyen díjakra számíthatsz új előfizetőként az első vásárláskor?

Yettel_BrandProofPoints_Isolated_RGB_White_Misc_Mobile Heart Cloud


Új előfizetés és készülék vásárlása esetén a vásárláskor fizetendő díjak az alábbiak lehetnek:  

 • a készülék ára
 • az első havidíjnak megfelelő összeg
 • forgalmi- és/vagy szerződéskötési előleg
   

Mi az előleg?

Az előfizetői szerződés megkötésekor, attól függően, hogy készüléket is vásároltál-e vagy csak előfizetést választottál készülék nélkül, előleget, azaz forgalmi - és/vagy szerződéskötési előleget kérhetünk tőled.

Az előleg tehát az az összeg, amit a vásárláskor előre kérünk el azért, mert kedvezményes áron, a listaárnál olcsóbban vásárolhatod meg  a készüléket tőlünk, vagy előfizetési díjad különböző kedvezményeket tartalmaz. 
Az előleg összegét a vásárlási folyamat során kalkuláljuk neked és több tényezőtől is függ a mértéke. A rendelés leadása előtt pontosan tájékoztatunk arról, hogy milyen összegű előlegre számíthatsz.


Az előleg nem vész el, hanem visszajár! Hogyan és mikor kapod vissza az előleget?

A befizetett forgalmi- és/vagy szerződéskötési előleg összege a szerződéskötést követő, az érintett hívószámra vonatkozó negyedik kibocsátott számla 27%-os ÁFA kulcsú havi és forgalmi díjakat tartalmazó összegéből kerül levonásra, (azaz az alacsonyabb ÁFA tartalmú pl. mobilinternet szolgáltatások számlaösszegéből nem), tehát az előleg mértékével csökken az adott havi számla összege.
Amennyiben a számla összege alacsonyabb, mint a befizetett előleg mértéke, abban az esetben a fennmaradó összeg a később kibocsátott számlák összegéből kerül levonásra mindaddig, amíg az előleg teljes mértékben jóváírásra nem kerül


Mitől függhet az előleg összege? 

Az előleg összegét az alábbiakat figyelembe véve határozzuk meg: 

 • a megrendelni kívánt készülék / eszköz értéke,
 • a felhasznált / akciós kedvezmények  mértéke, mely többek között függ a választott tarifacsomagtól is,
 • a fizetési mód - egy összegű vagy részletvételes vásárlás,
 • bankártyával való előre fizetés vagy átvételkor történő fizetés,
 • a kockázati besorolás eredménye,
 • a Yettelnél számlás előfizetőként eltöltött évek száma.

A fentiek miatt vásárláskor javasoljuk, hogy minden adatodat add meg pontosan és lehetőség szerint válaszd a bankkártyás fizetést, ezzel csökkenthető az előleg összege. 

 A készülékvásárlással egybekötött előfizetői szerződéskötéskor elkérhető forgalmi előleg összege előfizetésenként legfeljebb bruttó 600.000,- Ft, a szerződéskötési előleg összege előfizetésenként maximum bruttó 63.500,- Ft lehet..

További információt az ÁSZF-ben találsz.