5G telefonok

A hálózatunkon 5G kapcsolatra képes készülékeink listáját folyamatosan frissítjük, 5G lefedettségünkről több információt ezen az oldalon találsz.

5G-képes telefonok


Miért imádjuk az 5G-t? Számtalan okunk van rá! El tudod képzelni, hogy egy hálózat 400-szor gyorsabb legyen a szempillantásnál? Ha olyan kütyüt tartasz a kezedben, amely támogatja, akkor az 5G képes erre! 

Mi az az 5G?

Röviden: a vezeték nélküli mobilhálózatok következő generációja.
Bővebben: minimum 10-szer, de akár 100-szor nagyobb átviteli sebességgel működik és akár 10 000-szer annyi eszközt tud kiszolgálni, mint a korábbi 4G lefedettség. Az 5G nem csak a kütyüidet, hanem a mindennapi életedet is okosabbá teszi. A nagyobb átviteli sebesség, a rövidebb válaszidő és a megnövekedett hálózati stabilitás csak néhány a legfontosabb előnyei közül. 

5G hálózatot támogató mobiltelefonok

Az 5G hálózatok szédületes gyorsasággal épülnek ki a világban, ezért a mobilgyártók évről évre igyekeznek növelni az 5G-képes okostelefonjaik számát. A legújabb technológia lassan, de biztosan át fogja venni az uralmat a 4G felett. A legnagyobb gyártók egyre több 5G-képes okos eszköztípussal rukkolnak elő, melyek száma a hálózat további kiépítésével egyre csak növekedni fog. Az 5G-képes eszközök előnye, hogy könnyedén és rendkívül gyorsan összekapcsolhatók egymással, ezáltal összekötve téged a világgal a kényelmesebb, gyorsabb és modernebb mindennapok érdekében. A generációváltás elindult!

5G-s Xiaomi telefonok

A 2010-ben létrehozott kínai márka mára az egyik legmeghatározóbb szereplővé vált a mobiltelefonok és okoseszközök piacán. 2016-ban az európai piacra belépve évről évre egyre magabiztosabban hódította meg azt, így vált megkerülhetetlen szereplővé az okoseszközök színterén. A Xiaomi olyannyira komolyan veszi az 5G-s fejlődést, hogy létrehozott egy jövőbe mutató gyárat, melyben szuper okos automatizált gyártósorokon zajlik az 5G-s okostelefonok tervezése és gyártása. Az innovatív megoldásnak köszönhetően a termelés hatékonyságát jelentős mértékben sikerült növelni, így percenként akár 60 okostelefon előállítására is képesek.
A Yettel kínálatában elérhető Xiaomi Mi 11i DS tripla hátlapi kamerával, nagy tárhellyel és villámtöltés funkcióval repít el az ultragyors 5G-s telefonok világába. Qualcomm Snapdragon processzora lenyűgözően támogatja a legjobb kijelzőket, dinamikus animációkat és a 8K-s felbontású villámgyors videók felvételénél is nagy szerepe van. 
A másik nagy kedvencünk, a Xiaomi Redmi Note 10 5G szintén bivalyerős, minden sebességigényt kielégít. Hatalmas kijelzőjével, tripla hátlapi kamerájával semmi sem szab határt a kreativitásnak. Nagy teljesítményű akkumulátora és gyorstöltője folyamatos energiellátást biztosít aktív (vagy akár extrém) igénybevétel esetén is.

5G-s Samsung telefonok

A Samsung 5G-s telefonjai is megváltoztatják a téged körülvevő világot. A könnyű összekapcsolhatóságnak köszönhetően egy okos ökoszisztémát tudsz kialakítani magad körül, éppen úgy, ahogy az egész világ összefonódott. Az ultragyors 5G-nek köszönhetően számos eszköz összekapcsolható úgy, hogy lépést tudjon tartani az életeddel. Az 5G-nek köszönhető például,  hogy az előadók számára elérhetővé vált a produkciójuk rendkívüli minőségű élő streamelése, az alacsony késleltetés pedig a gamereknek biztosít jobb teljesítményt, így ezentúl bármikor lehetőségük nyílik a valós időben lévő valósághű játékhoz. A magunkon viselhető eszközök 5G-n keresztüli összekapcsolása szintén megkönnyíti az életet és fontos lépést jelenthet az egészségtudatos gondolkodásban. A jó hír pedig az, hogy már a középkategóriás eszközök között is megjelent az 5G-képesség!
A Galaxy eszközök közös tulajdonsága, hogy lenyűgöző 5G-s sebességre képesek, ráadásul profi fotók készítésében is remek partnernek bizonyulnak. A Galaxy S21 Ultra 5G képes készülékkel például ellenállhatatlan fotókat és moziélményt nyújtó 8K videókat készíthetsz. Az S21 és S21+ készülékek megbízhatóbb kapcsolódást és nagyobb sebességet tesznek lehetővé, forradalmasítják a kép- és videókészítést, hisz a 8K felbontás tökéletes minőségű képkivágást tesz lehetővé a felvett videókból. A Samsung Galaxy Note20 és a Note 20 Ultra 5G sebessége egy számítógép gyorsaságával vetekszik, ez a telefon tulajdonképpen egy PC, amit zsebre vághatsz, a tartozékként kapott S Pen tollal pedig zökkenőmentesen firkálhatsz, jegyzetelhetsz, tervezhetsz. Az 5G-képes készülékek csúcsmodelljei pedig a forradalmian új formatervű, hajtogathatós telefonok: a Z Fold 2 és a Z flip modellek, melyek a jövő prémium mobiltelefonjai.

Az 5G képes kiszolgálni az egyre növekvő számú, internetkapcsolatot igénylő eszközöket - telefonok, otthoni készülékek, hordozható/viselhető technikai eszközök -, és számos további iparág is profitálhat a szuper gyorsaságból és stabilitásból: az önjáró autókon és a drónokon túl az IoT kütyük is hatalmas fejlődés előtt állnak. Részletesebben itt írtunk arról, hogy mi az az 5G technológia.