Android telefonok

Android telefonok


A mobiltelefonok piacát szinte az okostelefonok megjelenése óta két operációs rendszer uralja, az Android és az iOS. Megosztó téma ez az emberek között, mindenki arra esküszik, amelyik mellett elkötelezte magát, az Android és az iOS tábor között már-már éles ellentétek vannak. Az Android operációs rendszer egy Linux alapú rendszer, melyet nem más, mint a Google támogat, ennek köszönhetően egy igen nyitott, rugalmas és személyre szabható rendszerről van szó. Az Android operációs rendszer nyitottságát minden gyártó remekül kihasználja, és saját belátása szerint továbbfejleszti.  Az egyetlen, úgynevezett “tiszta” Android rendszer, mindenféle egyedi fejlesztés és “sallang” nélkül a Google saját telefonjaiban található, melyek korábban Nexus, majd Pixel néven kerültek a piacra. 

Minden évben nagy várakozás és találgatás övezi az új Android operációs rendszer megjelenését, amit rendszeresen valamilyen édesség után neveztek el, mint például Gingerbread vagy Oreo. Ezzel a hagyománnyal a 10-es széria megjelenésével szakítottak, ami nemes egyszerűséggel az Android 10 nevet kapta. 

Az Android operációs rendszer nagy szabadságot nyújt olyan téren is, hogy több gyártó számtalan készüléke közül választhatunk, nem úgy, mint az iOS esetében, ahol csupán egy gyártó uralja a piacot. Ez azt is jelenti, hogy minden árkategóriában találhatunk Android operációs rendszert futtató mobiltelefont, ami kedvez a rendszer piaci penetrációjának, hiszen széles rétegeket céloznak meg a gyártók. 

Az Android operációs rendszer másik nagy előnye, hogy nem csupán mobiltelefonokon, hanem tableteken, televíziókon, fedélzeti számítógépeken és háztartási eszközökön is gond nélkül tud futni. 

Az Android rendszert futtató készülékekre szabadon tölthetünk le számos ingyenes alkalmazást a Google Play nevű áruházból, ahová akár mi magunk is tölthetünk fel saját fejlesztésű alkalmazásokat. 

Tekintse meg a Yettel kínálatában található Androidos készülékeket és válasszon számos márka rendkívül széles kínálatából!